Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • jarhead89
    Helló
    Tudnátok segiteni?
    multkor jártam bent egy számitástechnikai boltban, kérdzetem hogy ECS alaplapomhoz milyen memória kellene, mondta hogy 1GB kingston 667mhz cl-5 a legnagyobb és legtámogatottabb de ilyen nincs, de jó bele a 800mhzes is mert majd az alaplap visszabutitja...nos vettem tehát egy 1GB-os kingsont 800 mhz, mikor betettem és kivettem a régi 256osat nem müködött pittyeget,hivtam barytómat mi a gec van, és ő a biosban állitott át vmi memóriafelsimerés-izét az advanced résznél "auto"-ról "manual"-ra, majd elinditotta a gépet és bejött a winows minden oké, de csak 512-t látott az 1 giga helyett, everestet lefutattam és az felismeri hogy 1 gigás van benne, utánna tesóm bette mellé a 256osat és a bios-ban visszaállitotta "manual"-ról "auto"-ra, és ismét elindult de igyis csak 768-t lát és az órajele a gigásnak 400mhz-re esett le a 256osnak pedig 267-re, mi folyik itt? miért nem látja az 1 gigát? mit tehetek? köszönöm előre is a segitséget
    másik nem annyira fotnos kérdésem pedig az lenne, hogy láttam közben fórumokon meg az everestben is hogy fontos a cl és hogy ha ez az érték magas az elég gáz, illetve a Dram/fsb arány ez nálam 8:4, mit tehetnék hogy jobb legyen a késleltetés illetve a dram-fsb arány? hogy lehet ezt jó összhangba hozni az órajellel? és akkor most mi a fotnosabb a memóriánál az órajel vagy a késleltetés? köszönöm a válaszokat előre is