64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#54164 Ha van valami számtechboltos ismerősöd, akkor kérj tőle egy noti winyós rack-et és probléma megoldva. -
#54163 haj!
van egy notebook winyóm, amiről adatok kellene menteni. Össze lehet azt hozni pc-vel? nincs másik noti, csak a pc... -
jarhead89 #54162 Helló
Tudnátok segiteni?
multkor jártam bent egy számitástechnikai boltban, kérdzetem hogy ECS alaplapomhoz milyen memória kellene, mondta hogy 1GB kingston 667mhz cl-5 a legnagyobb és legtámogatottabb de ilyen nincs, de jó bele a 800mhzes is mert majd az alaplap visszabutitja...nos vettem tehát egy 1GB-os kingsont 800 mhz, mikor betettem és kivettem a régi 256osat nem müködött pittyeget,hivtam barytómat mi a gec van, és ő a biosban állitott át vmi memóriafelsimerés-izét az advanced résznél "auto"-ról "manual"-ra, majd elinditotta a gépet és bejött a winows minden oké, de csak 512-t látott az 1 giga helyett, everestet lefutattam és az felismeri hogy 1 gigás van benne, utánna tesóm bette mellé a 256osat és a bios-ban visszaállitotta "manual"-ról "auto"-ra, és ismét elindult de igyis csak 768-t lát és az órajele a gigásnak 400mhz-re esett le a 256osnak pedig 267-re, mi folyik itt? miért nem látja az 1 gigát? mit tehetek? köszönöm előre is a segitséget
másik nem annyira fotnos kérdésem pedig az lenne, hogy láttam közben fórumokon meg az everestben is hogy fontos a cl és hogy ha ez az érték magas az elég gáz, illetve a Dram/fsb arány ez nálam 8:4, mit tehetnék hogy jobb legyen a késleltetés illetve a dram-fsb arány? hogy lehet ezt jó összhangba hozni az órajellel? és akkor most mi a fotnosabb a memóriánál az órajel vagy a késleltetés? köszönöm a válaszokat előre is -
#54161 Sziasztok! Ahányszor valaki hív skypeon, a hangokat (minden mást) felez. Tehát nézek egy filmet, hívnak skypeon, a film fele hangerővel megy tovább, miközbe nem mutatja, hogy le vette volna a hangerőt. Néztem beállításokat, semmi ilyen nem volt, pedig régen valahogy megoldottam... hogy lehetne megoldani, hogy a skype ne halkítsa le a többi programot? -
saling5 #54160 sziasztok.virusbuster irtót használok és ha le futtatom az elején "ezt adja be/A művelet végrehajtásához nincs elég memória/mit csinálja???????????elöre is köszönöm. -
#54159 "Amúgy meg engem mindig ide küldtek régebben, ha volt valamilyen kérdésem, arra hivatkozva, hogy ez általános segítségkérő topik. "
Mármint egy másik hardveres topikból általános hardveres kérdésekkel? ;) -
gregtom6 #54158 Amúgy meg engem mindig ide küldtek régebben, ha volt valamilyen kérdésem, arra hivatkozva, hogy ez általános segítségkérő topik. -
gregtom6 #54157 Már rájöttem: úgy kell írni, hogy..
END{
....
}
És eddig úgy írtam, hogy
END
{}
Azt hittem, h ez nem gond, de ezek szerint igen. -
#54156 1. Már mondani akartam: kérdéseidet a megfelelő topikban tedd fel. Például a Linuxos kérdéseidet a LINUX topikban. Ez ugyanis a hardverekkel foglalkozó témacsoport.
2. A szkript nálam - Debian 5 Lenny és Ubuntu 10.10 Maverick alatt - lefut rendesen.
Milyen hibát ír ki pontosan? -
gregtom6 #54155 Hy all!
AWK-s feladat, és nem tudom, hogy mi a hiba benne:
feladat:Számítsd ki a /etc/passwd fájlban levő UID-ek összegét és átlagát!
#!/bin/bash
cat /etc/passwd | awk -F: '
BEGIN {
SUM=0;
}
{
SUM=SUM+$4;
}
END {
print ("Az osszeg: "SUM);
print ("Az atlag: " SUM/NR);
}'
Na most ha szó szerint ezt írom, akkor panaszkodik a SUM=SUM+$4; -es sorra.
Help please! -
mrtamasbiro #54154 Kellene egy segítség.
A Windows Defendert mikor megakartam nyitni azt írta ki,hogy ki van kapcsolva és nem lehet visszakapcsolni.Pedig én nem kapcsoltam ki.
vistam van. -
#54153 GTS 250 ha jól tudom csak egy átnevezett 9800 GTX, tehát alig gyorsabb a 9800 GT-nél, ennyiért meg vicc kategória... 450 GT sem vmi acélos. Ezzel sokkal jobban jársz ennyiért. -
simon007 #54152 Hello!
Geforce 9800 GT-m tönkrement. Újat kell vegyek. Kicsit erősebbet szeretnék. 2 ajánlatom van:
1, Gigabyte Geforce 250 GTS 1 Gb DDR3 37890 HUF
2, Gigybyte Geforce 450 GT 1 Gb DDR5 32500 HUF
Melyiket / és ha lehet, miért /választanátok vagy milyet ajánlanátok ilyen árkategóriában?
-
palfigym #54151 Rendben....most már pár órája normálisan működik a gép, majd ha megint bejön akkor leírom -
Puhos #54150 Szia!
Ez így kevés. A hibaüzenet alján van egy "STOP" felirat és utána egy olyan számsor, hogy 0X.....! Ezeket másold be ide, mert lényegében abból lehet megtudni a kékhalál okát! -
palfigym #54149 Valaki tudna segíteni?! Elinditom a gépet és egy idő mülva kapok egy kék ablakot amin ez a szöveg áll: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL A rendszer problémát talált, és a windows a számitógép károsodásának megelőzése érdekében leállt mi lehet a baj? -
#54148 fogsz egy ubuntu-t bebootolsz cd-ről, és lemented amit kell :) közeljövőben meg mond meg a haverodnak hogy max ikonokat rakunk az asztalra és/vagy a usernév alatti dok. mappába... -
#54147 a következő lenne a problémám:
adatot próbálok kimenteni másnak a vinyójáról, a c: partícióról, pontosabban annak az asztaláról, mert tönkre ment rajta a winxp, én meg azt újra akarom telepíteni, és ezért kell kimenteni, de az a problémám, hogy nincs jogom a könyvtár olvasásához, win7-est használok, és hogyan tudnám átvenni a jogokat?
sürgős lenne, mert még ma meg kell csinálnom a gépet!
köszI! -
#54146 Sziasztok! Van egy gépem és érdekelne, hogy mennyi lenne a reális eladási ára. A paraméterek: AMD Opteron 142-es processzor(1.6 GHz), 1GB ECC-s regisztrált ram(márkás), geforce fx 5200-as videokártya, Pioneer dvr-115d-s dvd-író, floppy meghajtó, 160 GB-os Samsung winyó, ASUS SK8N alaplap, márkás ház(szerszám nélküli rögzítéssel és előlapi usb+hang kivezetésekkel), FSP 450W-os tápegységgel, + multimédiás bill. és optikai egér és egy Lenovo TFT monitor. Köszi, ha segítetek! Üdv! -
gregtom6 #54145 Közben megtaláltam, a /usr/src-ben volt. -
gregtom6 #54144 És ha letöltök valamit apt-get install-al, akkor azt hova teszi? Mármint a tömörített fájlt.
Mert kernelt akarok fordítani, de nem találom a letöltött tart. -
#54143 "Hát én Winben bent maradtam a neten, és ment puttyval a bejelentkezés a szerveremre:)"
Mármint PPPOE-n csatlakoztál a Windowssal és a virtuális gépbe rakott Ubuntu-val is (és ott létrejött egy ppp interfész az ifconfig-nál)?
Akkor ezek szerint a szolgáltatód engedi a többszöri PPPOE-csatlakozást.
"És NAT-tal hogy lehetne bejelentkezni kintről?"
Portforwarding-ot kell beállítani a Virtualboxban:
* Configuring port forwarding with NAT
* Configure Port Forwarding to a VirtualBox Guest OS
* VirtualBox - Configuring port forwarding with NAT
* VirtualBox Port Forwarding with Windows Host -
simon007 #54142 Kösz a segítségeteket, megfogadom!
-
gregtom6 #54141 Hát én Winben bent maradtam a neten, és ment puttyval a bejelentkezés a szerveremre:)
És NAT-tal hogy lehetne bejelentkezni kintről? -
#54140 "Na és mi van akkor, ha az ifconfig nem ad meg 192.168.... típusú IP címet?"
No ezt mondom: a bridgelt kártya használatánál, a Linuxban a /etc/network/interfaces alatt be van állítva, hogy DHCP-n keresztül kérje le az IP-címet. De mivel nincs routered, nincs DHCP-szervered se, a szolgáltató meg nem DHCP-n keresztül adja a netet. Így az ifonfig-on nem fogsz látni semmit.
"És ha NAT hálókarit állítok be?"
Igen ez az egyik lehetőség, de ebben az esetben a virtuális gépben nem lesz valami gyors neted, mert a NAT erőforrásigényes.
"PPPOE-vel miket állítsak be akkor, h csatlakozni tudjak? "
pppoeconf a program neve.
Kérni fogja az ADSL-előfizetésedhez adott felhasználónevet és jelszót, azt kell megadni, a többit értelemszerűen megadni.
Természetesen amikor a virtuális gépben PPPOE-n eresztül csatlakozol a nethez, a Windowsban le kell csatlakoznod. -
gregtom6 #54139 És ha NAT hálókarit állítok be?
Na és mi van akkor, ha az ifconfig nem ad meg 192.168.... típusú IP címet?
PPPOE-vel miket állítsak be akkor, h csatlakozni tudjak? -
#54138 tápegységhez semmi köze, furmark 100%osan leterheli a videókártyát, ha mnegint szétesik a kép akkor tuti h azzal van a gond, vagy ki kell takarítani, vagy új hűtő kell rá, vayg rosszabb esetben szervíz/kuka -
#54137 "de ez a furmark programm javít is"
Nem, a Furmark csak egy tesztprogram, amivel megterhelheted a videokártyádat.
"És ha túlmelegszik, a mostani Chieftech 550 W-os tápegység helyett mit ajánlanál?"
Nem a tápegységet kell akkor lecserélni, hanem kitakarítani a videokártya hűtőbordáját, vagy esetleg erősebb hűtőt tenni rá, vagy legrosszabb esetben kicserélni a videokártyát. -
#54136 Mivel nincsen routered, ezért a Linuxban beállított bridgelt kártyára beállított DHCP-kliens nem fog kapni IP-címet. Pláne, ha jól látom a resolv.conf-ból a DNS-bejegyzések a T-Home-hoz tartoznak, így ha ADSL-előfizetésed van, akkor PPPOE-n keresztül kell csatlakoznod (pppoeconf), vagy a más módra beállítani a virtuális hálókártyát, vagy routert használni. -
simon007 #54135 Bocs a tudatlanságomért, de ez a furmark programm javít is vagy milyen
értékre figyeljek? És ha túlmelegszik, a mostani Chieftech 550 W-os
tápegység helyett mit ajánlanál?
Előre / és utólag is / kösz a segítséget! -
gregtom6 #54134 1. Windows Vista 32 bites SP2
2. nincs
3. etc/network/interfaces:
auto lo
iface lo inet loopback
auto eth0
iface eth0 inet dhcp
/etc/resolv.conf:
nameserver 84.2.44.1
nameserver 84.2.46.1
a /var/log/syslogban rengeteg dolog van, nem tudom, h mi a fontos abból. Meg hát nem is értek egyáltalán hozzá.
A route nem mond semmit, csak a fejléc van ott, ha bridgelt kari van berakva. -
#54133 "A routerből kijövő kábelt meg lehet osztani valamivel? (Ha igen akkor mi a pontos neve, mit keressek?"
Switch. -
#54132 Ha kábelt akarsz húzni, akkor elég egy egyszerű switch. -
#54131 A Virtualboxot futtató gépen milyen operációs rendszer fut?
Routered van-e?
A Virtualboxban futó Linuxnak milyen hálózati beállításai (/etc/network/interfaces, /etc/resolv.conf) vannak? A naplóállomány (/var/log/syslog) mit mond? Útválasztó tábla (route parancs segítségével kérdezheted le). -
gregtom6 #54130 Hy mindenki!
Ubuntu server kérdésem lenne. Virtualboxba feltettem egy 10.04-es LTS Ubuntu servert, openssh-servert feltettem, a hálózati kártyát beállítottam bridgelt kártyára, és az ifconfigban nem kapok rendes ip címet.
Mi lehet a gond? Úgy emlékszek, hogy suliban ugyanígy csináltuk, és ott ment. -
#54129 teszteld le a karit pl furmark-al, ha akkor is csinálja akkor túlmelegszik a kártya, sztem az lesz a gond -
Deathskull #54128 Hát nézegettem a wifi routereket, nem tudom, elegendő lenne-e a legolcsóbb a 2 legtávolabbi szoba közti távolság áthidalására.
A routerből kijövő kábelt meg lehet osztani valamivel? (Ha igen akkor mi a pontos neve, mit keressek?) -
simon007 #54127 Hello!
Segítséget kérnék! Geforce 9800 GT, AMD 9850, 4 Gb Ram, Gigabyte GA-MA770-DS3/S3 alaplap a gépem.
XP és Win 7 megosztottan van fenn.
Internetről videókat tudok nézni, videókat, fényképet tudok nézni,
DE a játékokat nem indítja. Főmenü után játék betöltésekor elkockásodik a gép, a hang szaggatottá válik és csak RESET-re reagál. XP-n és WIN 7-en is.
Videókártya tönkrement vagy esetleg a gépet kell kitisztítani / 5 hónapja volt tisztítva / vagy mi lehet a bibi illetve mit tegyek?
-
#54126 én is erre gondoltam csak 1 túl egyszerű:D -
#54125 Fogod a játék mentéseit tartalmazó mappát, és átmásolod vhova máshova, akár pendrive-ra. :D