64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Higany
    Ha van valami számtechboltos ismerősöd, akkor kérj tőle egy noti winyós rack-et és probléma megoldva.
  • pxxl
    haj!

van egy notebook winyóm, amiről adatok kellene menteni. Össze lehet azt hozni pc-vel? nincs másik noti, csak a pc...
  • jarhead89
    Helló
    Tudnátok segiteni?
    multkor jártam bent egy számitástechnikai boltban, kérdzetem hogy ECS alaplapomhoz milyen memória kellene, mondta hogy 1GB kingston 667mhz cl-5 a legnagyobb és legtámogatottabb de ilyen nincs, de jó bele a 800mhzes is mert majd az alaplap visszabutitja...nos vettem tehát egy 1GB-os kingsont 800 mhz, mikor betettem és kivettem a régi 256osat nem müködött pittyeget,hivtam barytómat mi a gec van, és ő a biosban állitott át vmi memóriafelsimerés-izét az advanced résznél "auto"-ról "manual"-ra, majd elinditotta a gépet és bejött a winows minden oké, de csak 512-t látott az 1 giga helyett, everestet lefutattam és az felismeri hogy 1 gigás van benne, utánna tesóm bette mellé a 256osat és a bios-ban visszaállitotta "manual"-ról "auto"-ra, és ismét elindult de igyis csak 768-t lát és az órajele a gigásnak 400mhz-re esett le a 256osnak pedig 267-re, mi folyik itt? miért nem látja az 1 gigát? mit tehetek? köszönöm előre is a segitséget
    másik nem annyira fotnos kérdésem pedig az lenne, hogy láttam közben fórumokon meg az everestben is hogy fontos a cl és hogy ha ez az érték magas az elég gáz, illetve a Dram/fsb arány ez nálam 8:4, mit tehetnék hogy jobb legyen a késleltetés illetve a dram-fsb arány? hogy lehet ezt jó összhangba hozni az órajellel? és akkor most mi a fotnosabb a memóriánál az órajel vagy a késleltetés? köszönöm a válaszokat előre is
  • CharrDen
    Sziasztok! Ahányszor valaki hív skypeon, a hangokat (minden mást) felez. Tehát nézek egy filmet, hívnak skypeon, a film fele hangerővel megy tovább, miközbe nem mutatja, hogy le vette volna a hangerőt. Néztem beállításokat, semmi ilyen nem volt, pedig régen valahogy megoldottam... hogy lehetne megoldani, hogy a skype ne halkítsa le a többi programot?
  • saling5
    sziasztok.virusbuster irtót használok és ha le futtatom az elején "ezt adja be/A művelet végrehajtásához nincs elég memória/mit csinálja???????????elöre is köszönöm.
  • Dj Faustus #54159
    "Amúgy meg engem mindig ide küldtek régebben, ha volt valamilyen kérdésem, arra hivatkozva, hogy ez általános segítségkérő topik. "
    Mármint egy másik hardveres topikból általános hardveres kérdésekkel? ;)
  • gregtom6
    Amúgy meg engem mindig ide küldtek régebben, ha volt valamilyen kérdésem, arra hivatkozva, hogy ez általános segítségkérő topik.
  • gregtom6
    Már rájöttem: úgy kell írni, hogy..
    END{
    ....
    }
    És eddig úgy írtam, hogy
    END
    {}
    Azt hittem, h ez nem gond, de ezek szerint igen.
  • Dj Faustus #54156
    1. Már mondani akartam: kérdéseidet a megfelelő topikban tedd fel. Például a Linuxos kérdéseidet a LINUX topikban. Ez ugyanis a hardverekkel foglalkozó témacsoport.
    2. A szkript nálam - Debian 5 Lenny és Ubuntu 10.10 Maverick alatt - lefut rendesen.
    Milyen hibát ír ki pontosan?
  • gregtom6
    Hy all!
    AWK-s feladat, és nem tudom, hogy mi a hiba benne:
    feladat:Számítsd ki a /etc/passwd fájlban levő UID-ek összegét és átlagát!
    #!/bin/bash
    cat /etc/passwd | awk -F: '
    BEGIN {
    SUM=0;
    }
    {
    SUM=SUM+$4;
    }
    END {
    print ("Az osszeg: "SUM);
    print ("Az atlag: " SUM/NR);
    }'

Na most ha szó szerint ezt írom, akkor panaszkodik a SUM=SUM+$4; -es sorra.
    Help please!
  • mrtamasbiro
    Kellene egy segítség.
    A Windows Defendert mikor megakartam nyitni azt írta ki,hogy ki van kapcsolva és nem lehet visszakapcsolni.Pedig én nem kapcsoltam ki.
    vistam van.
  • Lacee86
    GTS 250 ha jól tudom csak egy átnevezett 9800 GTX, tehát alig gyorsabb a 9800 GT-nél, ennyiért meg vicc kategória... 450 GT sem vmi acélos. Ezzel sokkal jobban jársz ennyiért.
  • simon007
    Hello!
    Geforce 9800 GT-m tönkrement. Újat kell vegyek. Kicsit erősebbet szeretnék. 2 ajánlatom van:
    1, Gigabyte Geforce 250 GTS 1 Gb DDR3 37890 HUF
    2, Gigybyte Geforce 450 GT 1 Gb DDR5 32500 HUF

Melyiket / és ha lehet, miért /választanátok vagy milyet ajánlanátok ilyen árkategóriában?

• palfigym
    Rendben....most már pár órája normálisan működik a gép, majd ha megint bejön akkor leírom
  • Puhos
    Szia!
    Ez így kevés. A hibaüzenet alján van egy "STOP" felirat és utána egy olyan számsor, hogy 0X.....! Ezeket másold be ide, mert lényegében abból lehet megtudni a kékhalál okát!
  • palfigym
    Valaki tudna segíteni?! Elinditom a gépet és egy idő mülva kapok egy kék ablakot amin ez a szöveg áll: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL A rendszer problémát talált, és a windows a számitógép károsodásának megelőzése érdekében leállt mi lehet a baj?
  • pxxl
    fogsz egy ubuntu-t bebootolsz cd-ről, és lemented amit kell :) közeljövőben meg mond meg a haverodnak hogy max ikonokat rakunk az asztalra és/vagy a usernév alatti dok. mappába...
  • lpmaskmancick
    a következő lenne a problémám:
    adatot próbálok kimenteni másnak a vinyójáról, a c: partícióról, pontosabban annak az asztaláról, mert tönkre ment rajta a winxp, én meg azt újra akarom telepíteni, és ezért kell kimenteni, de az a problémám, hogy nincs jogom a könyvtár olvasásához, win7-est használok, és hogyan tudnám átvenni a jogokat?
    sürgős lenne, mert még ma meg kell csinálnom a gépet!
    köszI!
  • Higany
    Sziasztok! Van egy gépem és érdekelne, hogy mennyi lenne a reális eladási ára. A paraméterek: AMD Opteron 142-es processzor(1.6 GHz), 1GB ECC-s regisztrált ram(márkás), geforce fx 5200-as videokártya, Pioneer dvr-115d-s dvd-író, floppy meghajtó, 160 GB-os Samsung winyó, ASUS SK8N alaplap, márkás ház(szerszám nélküli rögzítéssel és előlapi usb+hang kivezetésekkel), FSP 450W-os tápegységgel, + multimédiás bill. és optikai egér és egy Lenovo TFT monitor. Köszi, ha segítetek! Üdv!
  • gregtom6
    Közben megtaláltam, a /usr/src-ben volt.
  • gregtom6
    És ha letöltök valamit apt-get install-al, akkor azt hova teszi? Mármint a tömörített fájlt.
    Mert kernelt akarok fordítani, de nem találom a letöltött tart.
  • Dj Faustus #54143
    "Hát én Winben bent maradtam a neten, és ment puttyval a bejelentkezés a szerveremre:)"
    Mármint PPPOE-n csatlakoztál a Windowssal és a virtuális gépbe rakott Ubuntu-val is (és ott létrejött egy ppp interfész az ifconfig-nál)?
    Akkor ezek szerint a szolgáltatód engedi a többszöri PPPOE-csatlakozást.

"És NAT-tal hogy lehetne bejelentkezni kintről?"
    Portforwarding-ot kell beállítani a Virtualboxban:
    * Configuring port forwarding with NAT
    * Configure Port Forwarding to a VirtualBox Guest OS
    * VirtualBox - Configuring port forwarding with NAT
    * VirtualBox Port Forwarding with Windows Host
  • simon007
    Kösz a segítségeteket, megfogadom!

• gregtom6
    Hát én Winben bent maradtam a neten, és ment puttyval a bejelentkezés a szerveremre:)
    És NAT-tal hogy lehetne bejelentkezni kintről?
  • Dj Faustus #54140
    "Na és mi van akkor, ha az ifconfig nem ad meg 192.168.... típusú IP címet?"
    No ezt mondom: a bridgelt kártya használatánál, a Linuxban a /etc/network/interfaces alatt be van állítva, hogy DHCP-n keresztül kérje le az IP-címet. De mivel nincs routered, nincs DHCP-szervered se, a szolgáltató meg nem DHCP-n keresztül adja a netet. Így az ifonfig-on nem fogsz látni semmit.

"És ha NAT hálókarit állítok be?"
    Igen ez az egyik lehetőség, de ebben az esetben a virtuális gépben nem lesz valami gyors neted, mert a NAT erőforrásigényes.

"PPPOE-vel miket állítsak be akkor, h csatlakozni tudjak? "
    pppoeconf a program neve.
    Kérni fogja az ADSL-előfizetésedhez adott felhasználónevet és jelszót, azt kell megadni, a többit értelemszerűen megadni.
    Természetesen amikor a virtuális gépben PPPOE-n eresztül csatlakozol a nethez, a Windowsban le kell csatlakoznod.
  • gregtom6
    És ha NAT hálókarit állítok be?
    Na és mi van akkor, ha az ifconfig nem ad meg 192.168.... típusú IP címet?
    PPPOE-vel miket állítsak be akkor, h csatlakozni tudjak?
  • MR ME
    tápegységhez semmi köze, furmark 100%osan leterheli a videókártyát, ha mnegint szétesik a kép akkor tuti h azzal van a gond, vagy ki kell takarítani, vagy új hűtő kell rá, vayg rosszabb esetben szervíz/kuka
  • Dj Faustus #54137
    "de ez a furmark programm javít is"
    Nem, a Furmark csak egy tesztprogram, amivel megterhelheted a videokártyádat.

"És ha túlmelegszik, a mostani Chieftech 550 W-os tápegység helyett mit ajánlanál?"
    Nem a tápegységet kell akkor lecserélni, hanem kitakarítani a videokártya hűtőbordáját, vagy esetleg erősebb hűtőt tenni rá, vagy legrosszabb esetben kicserélni a videokártyát.
  • Dj Faustus #54136
    Mivel nincsen routered, ezért a Linuxban beállított bridgelt kártyára beállított DHCP-kliens nem fog kapni IP-címet. Pláne, ha jól látom a resolv.conf-ból a DNS-bejegyzések a T-Home-hoz tartoznak, így ha ADSL-előfizetésed van, akkor PPPOE-n keresztül kell csatlakoznod (pppoeconf), vagy a más módra beállítani a virtuális hálókártyát, vagy routert használni.
  • simon007
    Bocs a tudatlanságomért, de ez a furmark programm javít is vagy milyen
    értékre figyeljek? És ha túlmelegszik, a mostani Chieftech 550 W-os
    tápegység helyett mit ajánlanál?

Előre / és utólag is / kösz a segítséget!
  • gregtom6
    1. Windows Vista 32 bites SP2
    2. nincs
    3. etc/network/interfaces:
    auto lo
    iface lo inet loopback
    auto eth0
    iface eth0 inet dhcp
    /etc/resolv.conf:
    nameserver 84.2.44.1
    nameserver 84.2.46.1
    a /var/log/syslogban rengeteg dolog van, nem tudom, h mi a fontos abból. Meg hát nem is értek egyáltalán hozzá.
    A route nem mond semmit, csak a fejléc van ott, ha bridgelt kari van berakva.
  • [HUN]FaTaL
    "A routerből kijövő kábelt meg lehet osztani valamivel? (Ha igen akkor mi a pontos neve, mit keressek?"

Switch.
  • Zoli007
    Ha kábelt akarsz húzni, akkor elég egy egyszerű switch.
  • Dj Faustus #54131
    A Virtualboxot futtató gépen milyen operációs rendszer fut?
    Routered van-e?
    A Virtualboxban futó Linuxnak milyen hálózati beállításai (/etc/network/interfaces, /etc/resolv.conf) vannak? A naplóállomány (/var/log/syslog) mit mond? Útválasztó tábla (route parancs segítségével kérdezheted le).
  • gregtom6
    Hy mindenki!
    Ubuntu server kérdésem lenne. Virtualboxba feltettem egy 10.04-es LTS Ubuntu servert, openssh-servert feltettem, a hálózati kártyát beállítottam bridgelt kártyára, és az ifconfigban nem kapok rendes ip címet.
    Mi lehet a gond? Úgy emlékszek, hogy suliban ugyanígy csináltuk, és ott ment.
  • MR ME
    teszteld le a karit pl furmark-al, ha akkor is csinálja akkor túlmelegszik a kártya, sztem az lesz a gond
  • Deathskull
    Hát nézegettem a wifi routereket, nem tudom, elegendő lenne-e a legolcsóbb a 2 legtávolabbi szoba közti távolság áthidalására.
    A routerből kijövő kábelt meg lehet osztani valamivel? (Ha igen akkor mi a pontos neve, mit keressek?)
  • simon007
    Hello!

Segítséget kérnék! Geforce 9800 GT, AMD 9850, 4 Gb Ram, Gigabyte GA-MA770-DS3/S3 alaplap a gépem.
    XP és Win 7 megosztottan van fenn.
    Internetről videókat tudok nézni, videókat, fényképet tudok nézni,

DE a játékokat nem indítja. Főmenü után játék betöltésekor elkockásodik a gép, a hang szaggatottá válik és csak RESET-re reagál. XP-n és WIN 7-en is.

Videókártya tönkrement vagy esetleg a gépet kell kitisztítani / 5 hónapja volt tisztítva / vagy mi lehet a bibi illetve mit tegyek?

• hungary27
    én is erre gondoltam csak 1 túl egyszerű:D
  • Lacee86
    Fogod a játék mentéseit tartalmazó mappát, és átmásolod vhova máshova, akár pendrive-ra. :D