Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Rauchr
    Sziasztok!

Egyik ismerősöm Asus netbookot vett magának a hétvégén. Még a régebbiféle Eee pc, xp home van rajta, teljesen szokásos konfiguráció: atom n270, 1 GB Ram, Intel videokártya, Realtek hang, 160 GB winyó. A hangsúly a Realtek hangon lenne. A driverek fenn vannak, a dolog tökéletes lenne, van hang, mikrofon is működik - bár nem a legkielégítőbb minőségű -, de van egy olyan probléma, amit eddig még soha sehol nem láttam/hallottam: körülbelül tízpercenként, beszélgetés közben, egyszercsak a mikrofonban hangos recsegés támad, ez pár másodperc múlva olyan fokot ér el, hogy a partnert (tehát az Eee pc tulajdonosát) csak alig, vagy akadozva lehet hallani, majd kb. egy perc után ez csökkenni kezd, a hang újra tiszta lesz. Ez pedig tíz perces időközönként megismétlődik. Nem külső a mikrofon, hanem az Asus gépbe beépítettet használja. A gép mikrofonbemenete olyan borzasztó minőségű, hogy ezzel jobban jár.
    Amikor a probléma jelentkezik, nála, tehát a gépen nem történik semmi: ő jól hallja azokat, akikkel beszélget, a gép sem lassul be, mégcsak a hűtő sem pörög feljebb, a gép működése tehát tökéletes. A mikrofonba mondott szöveg azonban ilyenkor nem érthető.
    Soha életemben nem láttam még ilyet. Mi a fészkes fene lehet ez?
    Kérlek, aki bármit tud ezekkel kapcsolatban, netán volt már hasonló tapasztalata ilyen vagy más gépekkel, az írjon ide.
    Amit mindenképp szeretne elkerülni, az a Vista-ra vagy win7-re történő váltás - és nem azért, mert bármiféle leminősítő véleménye lenne ezekről az operációs rendszerekről, hanem azért, mert olyan programokat szeretne futtatni a gépen, amelyek jobbára csak xp-n működnek.

Minden segítséget szívesen fogadok!
    Köszi!

Üdv:
    RauchR