!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Pár napja bajlódom egy kb 6-7 éves, fekvõházas IBM típusú PC-vel. A konfig nem túl acélos: 1000 MHz-es P3-as proci, 256 MB RAM, 160 GB HDD, a többi cucc mind alaplapra épített. Fõként internetezésre, zenehallgatásra, szövegszerkesztésre használják, az XP kisebb kompromisszumokkal tûrhetõen fut rajta. Mármint eddig futott. A gond ugyanis az, hogy az utóbbi pár hétben nem indult el rajta az XP. A gép felboot-ol, elkezdi betölteni a Windows-t, de egy idõ után leáll, lefagy, képtelen teljesen betölteni. A másik nagy probléma a géppel, hogy a BIOS finn(!!!) nyelvû, vagyis képtelen vagyok bármilyen beállítást leellenõrizni rajta. Nagy nehezen sikerült kibogarásszam, hogy CD-rõl boot-oljon és telepítettem rá egy új XP-t, viszont ezzel is ugyanúgy lefagy indítás után, mint a régi XP-vel. Tud valaki erre használható ötletet? Gondokoztam BIOS-frissítésen, hogy próbáljak egy angol nyelvû verziót tenni a finn helyett, de ez egy gyári IBN BIOS, amit sehonnan nem lehet frissíteni, legalábbis többnapi keresgéléssel sem találtam semmit. Valakinek van valami ötlete? Nagyon megköszönném😊
Egy filmnek csak angol felirata van,bedobtam a google fordítóba aztán mentettem 2 féle módon ANSI és Unicode kódolással is a jegyzettömbbel,de nem látják a filmlejátszók,hogy lehet ezt megoldani?
De átállítottam a másik start menüre, és így ki tudtam venni.
Köszi!
A kérdésem az lenne, hogy nálam XP-n a start menüben van egy dokumentumok nevezetû pont, amelyben a legutóbb megnyitott dokumentumok jelennek meg.
Hogyan lehetne kitörölni a start menübõl ezt a dokumentum elõzmények menüpontot?
Köszi elõre is!
vettem egy régi, használt alaplapot, benne procival. az alaplap egy Asrock K8NF4G-SATA2, benne egy 2.6-os procival
bedobtam egy házba, rákötöttem mindent, amit kell, többek között egy "csodás" codegen 300X-et, vagyis egy 350W-os, ATX 2.03-as tápot
elsõ indításkor a következõ történt: CPU venti egy pillanatra felpörög, aztán síri csend. újra bekapcsolom, megint megcsinálta. harmadik próbálkozás (mondjuk ezt már lehet nem kellett volna, de azt tudtam, hogy a ház kontakthibás) és HALÁL. a csupa nagybetû annak szól, hogy semmi sem történik. nem csipog, nem világít semmi. másik táp, másik ház, mindent kivettem, kihúztam (kivéve a procit) még mindig semmi. aztán egyszer csak észrevettem, hogy az nvidia chipset tûzforró!
egyrészt szerintetek én cseszhettem el valamit, és akkor ugrik a lóvé (vatera, de abszolút megbízható embertõl), vagy már eleve szar lehetett valami, ill. mennyi az esély arra, hogy életre kel a cucc?
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
Valaki tudja annak a játéknak a nevét amibe van egy pálya, egy stég alatt ülsz a motorcsónakban és onnan lövöd a stéget?
Ha valaki tudja azt kérem írja le.
Elõre is köszönöm.
Üdv
Falkon
Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)
A problémám a következõ:
Routeren keresztül jön a net. De 5-10 percenként megszakad. AZ msn hibaelhárító alapértelmezett átjáróra, meg arra hivatkozik h nem lehet feloldani az IP címeket.
TUdna esetleg valaki segíteni?
Elõre is köszönöm!
MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu
Találtam egy számomra nagyon frusztráló weboldalat, aminek nem tudok rájönni a mûködésére. Ugyanis van rajta egy progi, ami hát nézéttek meg magatok...
AZ oldal
Légyszíves valaki adjon nekem erre racionális magyarázatot.
Segítségre lenne szükségem... Teljesen kezdõ vagyok, sohasem használtam még routert. Van egy DIR-300 as routerem. Megcsináltam a telepítést ahogy a CD-n le volt írva. Így kaptam egy vezetéknélküli hálózatot... 2 laptoppal akarok csatlakozni. Az egyiken ( 1.gép Vista, acer ) megy a net semmi gond nincs vele. A másikkal ( 2. gép Xp, asus ) viszont nem tudok erre a hálózatra csatlakozni... ( más nem titkosítottra igen ), csak kábelen keresztül megy a net a router Lan 1 es portjáról. WPA2 es titkosítást használok. A 2. gép megáll mikor ipcím lekéréshez, bejelentkezéshez érkezik... csak helyi kapcsolatot ír. Mit kellene beállítanom? DHCP be van állítva... Wifi engedélyezve mind2n...
Köszi a segítséget...
Bocsi, h 2 helyre is írtam....<#wow3>#wow3>
ventillátort pedig: jobb klikk az asztalon, ottlesz felül hogy catalyst controll center, ott keresd ki az ati overdrivot. Ott lehet, elõször a kis lakattal feloldod, aztán enable manual fan controll, és feljebbveszed játék elõtt, mint ameddig felpörög max játék alatt.
R U Ready?!?!? ...broken soul...
MSI B75MA-E33, Intel Core I5-3330S, Scythe Ninja 3, 2*4 GB Kingston Ram 1333 Mhz, MSI Radeon HD 7850 2 Gb, 320GB HDD, CHIEFTEC 500A, ThermalTake Dokker ház
Nem húzza össze a képet, csak csik van...
Decemberben járt le a garancia <#falbav>#falbav>
MSI B75MA-E33, Intel Core I5-3330S, Scythe Ninja 3, 2*4 GB Kingston Ram 1333 Mhz, MSI Radeon HD 7850 2 Gb, 320GB HDD, CHIEFTEC 500A, ThermalTake Dokker ház