!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok. A következõ problémára keresem a megoldást:
Pár napja bajlódom egy kb 6-7 éves, fekvõházas IBM típusú PC-vel. A konfig nem túl acélos: 1000 MHz-es P3-as proci, 256 MB RAM, 160 GB HDD, a többi cucc mind alaplapra épített. Fõként internetezésre, zenehallgatásra, szövegszerkesztésre használják, az XP kisebb kompromisszumokkal tûrhetõen fut rajta. Mármint eddig futott. A gond ugyanis az, hogy az utóbbi pár hétben nem indult el rajta az XP. A gép felboot-ol, elkezdi betölteni a Windows-t, de egy idõ után leáll, lefagy, képtelen teljesen betölteni. A másik nagy probléma a géppel, hogy a BIOS finn(!!!) nyelvû, vagyis képtelen vagyok bármilyen beállítást leellenõrizni rajta. Nagy nehezen sikerült kibogarásszam, hogy CD-rõl boot-oljon és telepítettem rá egy új XP-t, viszont ezzel is ugyanúgy lefagy indítás után, mint a régi XP-vel. Tud valaki erre használható ötletet? Gondokoztam BIOS-frissítésen, hogy próbáljak egy angol nyelvû verziót tenni a finn helyett, de ez egy gyári IBN BIOS, amit sehonnan nem lehet frissíteni, legalábbis többnapi keresgéléssel sem találtam semmit. Valakinek van valami ötlete? Nagyon megköszönném😊
Bandi 18
A google fordító egy rakás.... Amúgy azért nem megy valszeg, mert a feliratfile-oknak meghatározott szerkezetük van és srt kiterjesztésûnek kell lenniük.

Willenbrock
Reggelt!

Egy filmnek csak angol felirata van,bedobtam a google fordítóba aztán mentettem 2 féle módon ANSI és Unicode kódolással is a jegyzettömbbel,de nem látják a filmlejátszók,hogy lehet ezt megoldani?

Igen most már én is megtaláltam, csak én klasszikus start menüt használtam, annak a testreszabásánál viszont nem találtam ezt az opció.
De átállítottam a másik start menüre, és így ki tudtam venni.
Zizou5
valaki tudna nekem adni egy linket ahonnan letolthetem xphez service pack 1et MAGYARUL? mar orak ota keresem.. koszonom

Bandi 18
Így eltûnik ez a lehetõség hogy elõzõleg megnyitott doksikat mutassa

Köszi a segítséget! De így csak ki tudom törölni az elõzményeket. Én azt szeretném, hogy egyáltalán ne is tárolja.
Köszi!
Hát akkor azt cseszheted. Én is vettem egy hasonló lapot (integrált), csak Intelest, 2.66-os procival és minden probléma nélkül viszi a 250W-os (!!!) FSP tápom. Ennyit a Codegenrõl...<#falbav>

Bandi 18
tálca jobb egér tulajdonságok--> start menü fül---> testreszabás--> speciális--> és egy ilyen checkboxban van alul hogy legutóbb bla bla.

Nem találtam szoftveres fórumot, ezért írom ide a kérdésemet, remélem nem jelent nagy problémát.
A kérdésem az lenne, hogy nálam XP-n a start menüben van egy dokumentumok nevezetû pont, amelyben a legutóbb megnyitott dokumentumok jelennek meg.
Hogyan lehetne kitörölni a start menübõl ezt a dokumentum elõzmények menüpontot?

Köszi elõre is!
ProGabe
sziasztok!

vettem egy régi, használt alaplapot, benne procival. az alaplap egy Asrock K8NF4G-SATA2, benne egy 2.6-os procival

bedobtam egy házba, rákötöttem mindent, amit kell, többek között egy "csodás" codegen 300X-et, vagyis egy 350W-os, ATX 2.03-as tápot

elsõ indításkor a következõ történt: CPU venti egy pillanatra felpörög, aztán síri csend. újra bekapcsolom, megint megcsinálta. harmadik próbálkozás (mondjuk ezt már lehet nem kellett volna, de azt tudtam, hogy a ház kontakthibás) és HALÁL. a csupa nagybetû annak szól, hogy semmi sem történik. nem csipog, nem világít semmi. másik táp, másik ház, mindent kivettem, kihúztam (kivéve a procit) még mindig semmi. aztán egyszer csak észrevettem, hogy az nvidia chipset tûzforró!

egyrészt szerintetek én cseszhettem el valamit, és akkor ugrik a lóvé (vatera, de abszolút megbízható embertõl), vagy már eleve szar lehetett valami, ill. mennyi az esély arra, hogy életre kel a cucc?

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Falkon
Sziasztok!

Valaki tudja annak a játéknak a nevét amibe van egy pálya, egy stég alatt ülsz a motorcsónakban és onnan lövöd a stéget?
Ha valaki tudja azt kérem írja le.

Elõre is köszönöm.

Üdv
Falkon

Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)

Próbáld ki router nélkül.

Sziasztok!
A problémám a következõ:
Routeren keresztül jön a net. De 5-10 percenként megszakad. AZ msn hibaelhárító alapértelmezett átjáróra, meg arra hivatkozik h nem lehet feloldani az IP címeket.
TUdna esetleg valaki segíteni?
Elõre is köszönöm!

Köszi! a választ!
Met
akkor azért nem megy mind a 2 gépen egyszerre...

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Megnéztem...igen azonos...
Jézusom pedig csak a szimbólumokat kellett volna megnézni xD ááh 😊

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

Lacee86
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Bármilyen kétjegyû számra is gondolsz, a mûveletek miatt csak néhány darab végeredmény jöhet ki: 9, 18, 27, 36, 45, 54, 63, 72, 81. Ha megfigyeled, ezek mellett a számok mellett ugyanaz a szimbólum van. Egy kis matematika. Gondolj utána, rájössz, h nem is olyan bonyolult. 😊

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Lacee akkor kérlek áruld el mi a nyitja???
Ilyen nincs honnan tudja ez a szar? áááh 😄

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

Lacee86
Ezt ismerem. Elsõre látványos, de könnyû rájönni mi a nyitja. 😊

Hát ez érdekes <#miaz>

Sziasztok!

Találtam egy számomra nagyon frusztráló weboldalat, aminek nem tudok rájönni a mûködésére. Ugyanis van rajta egy progi, ami hát nézéttek meg magatok...
AZ oldal
Légyszíves valaki adjon nekem erre racionális magyarázatot.
Met
a 2 gépnek különbözõ az ip címe?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Hi!
Segítségre lenne szükségem... Teljesen kezdõ vagyok, sohasem használtam még routert. Van egy DIR-300 as routerem. Megcsináltam a telepítést ahogy a CD-n le volt írva. Így kaptam egy vezetéknélküli hálózatot... 2 laptoppal akarok csatlakozni. Az egyiken ( 1.gép Vista, acer ) megy a net semmi gond nincs vele. A másikkal ( 2. gép Xp, asus ) viszont nem tudok erre a hálózatra csatlakozni... ( más nem titkosítottra igen ), csak kábelen keresztül megy a net a router Lan 1 es portjáról. WPA2 es titkosítást használok. A 2. gép megáll mikor ipcím lekéréshez, bejelentkezéshez érkezik... csak helyi kapcsolatot ír. Mit kellene beállítanom? DHCP be van állítva... Wifi engedélyezve mind2n...
Köszi a segítséget...
Bocsi, h 2 helyre is írtam....<#wow3>
Dizson
Beraktam egy 400-as wattos Chieftec tápot de megint leállt játék közbe. Felraktam még a ventilátort 100%-ra és megint felment 100°C fölé. <#szomoru1> Nem értem miért áll le. 😞

Dizson
Codegen és csak 1 vinyó van rajta.

kifli
az miért csinálja router hogy ha töltök le torrentel, akkor egyszercsak nemtudok semmi veboldalt megnyitni, még akkor sem ha leállítom a letöltést. De közbe msn-en simán fentvagyok és irogatok. Olyan mintha nem engedné egyszercsak hogy új kapcsolatot nyissak. Azért gondolom hogy router, mertha kihúzom, aztán visszadugom minden okés.
kifli
lehet a táp lesz a gond, milyen márka van ráírva az oldalára?

ventillátort pedig: jobb klikk az asztalon, ottlesz felül hogy catalyst controll center, ott keresd ki az ati overdrivot. Ott lehet, elõször a kis lakattal feloldod, aztán enable manual fan controll, és feljebbveszed játék elõtt, mint ameddig felpörög max játék alatt.
Dizson
A táp valami noname.

Dizson
A táp 400 wattos. A ventilátort hol tudom állítani? Amúgy már így is elég hangos. 😄

tugyiti
rajta kellene hogy legyem dvd-rw DL
Vanek
és hogy néz ki ha tudna? 😊

R U Ready?!?!? ...broken soul...

tugyiti
az elején
Vanek
hali! honl tudom megnézni,hogy tud e a dvd irom dupla rétegü dvd-t irni?

R U Ready?!?!? ...broken soul...

Bandi 18
100 felett az már nagyon rossz, terhelve max 80 lehet a VGA. Szóval ha húzod akkor azonnal tedd vissz alapra a VGA-t ha nem akkor vidd vissza hogy melegszik.

kifli
vganak nemjó 100 felett ccc-bõl kicsit vedd feljebb a ventifordulatot játék elõtt. De attól nem áll le a gép, csak a kép kimerevedik, amég le nem hül, aztán megy tovább (nekem is ez volt mikor a 4850-en hûtésével gond volt..) Processzor hány fokos? Táp hány watt-os milyen típus?
Dizson
Hali! Van egy kis problémám, ugyanis általában leáll a gép ha játszok. Én túlmelegedésre gondolok, de nem tudom pontosan mi a gond. Szóval a Radeon 4850 általában 100°C fölött van, az alaplapom 45 és a procim pedig ~35°C. Szerintetek?

sith7
Köszi

MSI B75MA-E33, Intel Core I5-3330S, Scythe Ninja 3, 2*4 GB Kingston Ram 1333 Mhz, MSI Radeon HD 7850 2 Gb, 320GB HDD, CHIEFTEC 500A, ThermalTake Dokker ház

Lacee86
Nekem egy olyan apró kérdésem lenne egyébként, h Win7-nél miért van az, h ha egy játék közben Print Screen-t nyomok, és utána a Paintbe beillesztem, akkor csak egy full fekete képet rak be. Ha asztalt Print Screenezek, akkor jó. Xp-n azelõtt játékokból is simán betette. Tudom van a Fraps, de azt nem akarom mindig futtatni, mert csak nagy néha kéne 1-1 kép.

Seithennin
windows 7em nincs és most nem is tudok beszerezni sajnos, a tipusa L30-145 satellite csak a vista megõrít ezért gondoltam xpre

Solten
Hi. Konkretan milyen tipus? Tegyel ra Windows 7-et, sokkal jobb mint az XP.

Saor Alba

Seithennin
hali! nemtudom jó helyre írok e bocsi, szóval csak annyi hogy van egy toshiba laptopom, és vista van rajta de utálom, xpt tehetek rá? és ha igen akkor honnan szerezhetem be a lapotophoz a drivereket? mert nincs meg telepítõ cd:S

Lacee86
Hát mint ahogy minden mûszaki cikknél, modemeknél is lehetnek hibás darabok.

macselek
De hisz vadiúj az egész. Kb. egy hónapja kötötték be.:S

Ouh akkor tévedtem. Azt hittem CRT. Hát akkor szerviz és meg kell tudni mennyibe fájna a javítás.

sith7
LCD

Nem húzza össze a képet, csak csik van...

Decemberben járt le a garancia <#falbav>

MSI B75MA-E33, Intel Core I5-3330S, Scythe Ninja 3, 2*4 GB Kingston Ram 1333 Mhz, MSI Radeon HD 7850 2 Gb, 320GB HDD, CHIEFTEC 500A, ThermalTake Dokker ház

Lacee86
Nekünk a tv-vel volt ilyen gond (régi katódsugárcsöves), könnyen javították.

Nekem is volt ehhez hasonló hibám a kb 10 éves LG CRT monitorral aminél a közepén lett egy csík és kész olyan mint ha össze húzta volna a képet kb 1cm-re a közepén és kész. Aztán itt a házban van egy TV szerelõ és megcsinálta most faszán megy és úgy mint régen.