Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • vLaDDD
    Üdv Mindenkinek!

Egy érdekes és kissé kusza (bár lehet hogy csak nekem az) hardveres problémával küszködöm, igyekszem röviden összefoglalni a lényeget.
    Van egy viszonylag elavultnak mondható konfigurációm (a processzor egy Athlon XP-s időkből származó 3000+, 2X512 MB DDR RAM, Geforce 6600 256 MB VGA, 160 GB Maxtor HDD, 300 W Codegen Táp) és az utóbbi időben elkezdett (először ritkábban majd egyre gyakrabban) újraindulni. A legtöbbször a Win alatt csinálta ezt, de legutóbb már azt sem töltötte be és az indítóképernyőnél lefagyott/újraindult. Először a vinyóra gyanakodtam mert a 4 év alatt, mióta megvan kb háromszor kapott kékhalált, de egy Win reinstall mindíg megoldotta a problémát. Most is erre készültem, de már a telepítő képernyőnél kifagyott és nem ment tovább.
    Van egy tartalék HDD-m beraktam, hogy megnézzem azzal mit produkál. A helyzet nem sokkal jobb, mert bár a Win-t tudom használni, de csak hosszabb-rövidebb ideig, mert itt is újraindulgat. Ha mégsem a vinyó lehet a probléma akkor én a tápra gondolok, mert nem mai darab, igaz eddig tisztességesen elfutott vele a gép, de szerintem megérett már a cserére. Akivel beszéltem a problémáról, azok a táp mellett az alaplap vagy a memóriaproblémát emlegették. Alaplapot megnéztem, de így ránézésre nem találtam rajta semmi szokatlant, a két memória közül pedig csak egyet használva, ugyanúgy fennáll a probléma.
    Tehát kissé bizonytalan vagyok hogy mi lehet baj, aki találkozott már ilyen vagy ehhez hasonló hiábaval, örülnék ha megosztaná velem.
    A válaszokat előre is köszönöm!