64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Zsolek123
    Az normális ha bedugom a kábelt a helyére, és ugyanúgy azt írja ki, hogy nincs bedugva semmi?
  • vLaDDD
    Üdv Mindenkinek!

Egy érdekes és kissé kusza (bár lehet hogy csak nekem az) hardveres problémával küszködöm, igyekszem röviden összefoglalni a lényeget.
    Van egy viszonylag elavultnak mondható konfigurációm (a processzor egy Athlon XP-s időkből származó 3000+, 2X512 MB DDR RAM, Geforce 6600 256 MB VGA, 160 GB Maxtor HDD, 300 W Codegen Táp) és az utóbbi időben elkezdett (először ritkábban majd egyre gyakrabban) újraindulni. A legtöbbször a Win alatt csinálta ezt, de legutóbb már azt sem töltötte be és az indítóképernyőnél lefagyott/újraindult. Először a vinyóra gyanakodtam mert a 4 év alatt, mióta megvan kb háromszor kapott kékhalált, de egy Win reinstall mindíg megoldotta a problémát. Most is erre készültem, de már a telepítő képernyőnél kifagyott és nem ment tovább.
    Van egy tartalék HDD-m beraktam, hogy megnézzem azzal mit produkál. A helyzet nem sokkal jobb, mert bár a Win-t tudom használni, de csak hosszabb-rövidebb ideig, mert itt is újraindulgat. Ha mégsem a vinyó lehet a probléma akkor én a tápra gondolok, mert nem mai darab, igaz eddig tisztességesen elfutott vele a gép, de szerintem megérett már a cserére. Akivel beszéltem a problémáról, azok a táp mellett az alaplap vagy a memóriaproblémát emlegették. Alaplapot megnéztem, de így ránézésre nem találtam rajta semmi szokatlant, a két memória közül pedig csak egyet használva, ugyanúgy fennáll a probléma.
    Tehát kissé bizonytalan vagyok hogy mi lehet baj, aki találkozott már ilyen vagy ehhez hasonló hiábaval, örülnék ha megosztaná velem.
    A válaszokat előre is köszönöm!
  • Neo92
    megpróbáltam másik billentyűzettel, ugyan ez a helyzet, csak már annyi is elég, hogy 1 hosszú, 3 rövid aztán reset, és fut, szal nem kell nyomni semmit. de billentyűzet nélkül is ez van, szal ha nincs rá kötve semmi, akkor is 2-jára elindul.
  • Zoli007
    Pontosan úgy. Aztán még beállítod manuálisan az IP címeket. egyiket 192.168.0.1-re másikat 192.168.0.2-re.
  • Zsolek123
    Helyi hálózatot meg lehet-e oldani egy hálózati kábellel?

Teszem azt, a kábel egyik vége 'A' gépben, a másik 'B' gépben.
    Ha igen, akkor hogy?
  • Shep
    Na megoldottam a hibát, és ha esetleg másnak is lenne hasonló problémája akkor annak íme a megoldás. Az IP címet automatikusra kell állítani és jó lesz minden.
  • Shep
    Na megnéztem úgyis hogy bontottam a kapcsolatot, semmi, vista alatt szintén semmi. Nem kell ennek valami driver, vagy mit tudom én?
  • Shep
    Persze, most az jutott eszembe, hogy nem az kavar-e be, hogy mikor win7 alól kilépek akkor nem szoktam a kapcsolatot megszakítani, csak simán kikapcsolom és elvileg ugye minden tovább él, mivel a telefonnak kell ,hogy bedugva legyen ez a vacak.
  • Cat 02 #53316
    Rá van kötve a routerre ? Tűzfal ? Mert mennie kéne ugyanúgy XP alatt is.
  • Shep
    Egybe vontuk a netet és a telefont így aztán a matávosok hoztak egy ilyen Pirelli digitális elosztót amit szépen be is lőttek win 7 alá működik is, de én szeretnék netezni xp alatt is. Igen ám ,de hogy kell ott beállítani, mert hiába írom be a böngészőbe a router ip címét ami a telepítési útmutatóban is benne van, nem hoz be semmit. Mi a titok?
  • Cat 02 #53314
    Beállítani nem lehet, scroll+x-et nyomsz és ott tudod. De legalább nem kell alt+tabolni.
  • MR ME
    bios jelzések
    hátha ez segít, próbáltad már másik billentyűzettel?
  • Falkon
    És hogy kell beállítani?
  • Cat 02 #53311
    Xfire média playert és Winampot is tud kezelni, bár játék függő.
  • pxxl
    alaplap könyvében elvileg lennie kell infónak, vagy a neten, (google, hiv oldal, fórumok) megkeresed h mit jelent ez a sípolás.
  • donoki
    Asszem xfire, de már nagyon régen használtam, nem tudom hogy működi-e még, vagy hogyan..
  • Falkon
    A progi nevét eltudod mondani, mert nem igazán találom?
    Ami winamppal működik.
  • donoki
    hát én még csak winamposat találtam, ám már xfire-rel is lehet winampot játékon belül kezelni... próbáld meg azzal..
  • Falkon
    Értem.
    De az jó Media playerhez?

Ha nem, akkor a megoldást WMP-hez szívesen fogadom!
  • donoki
    használj olyan progit amivel winampot megtudod nyitni játékon belül
  • Falkon
    Van olyan, de az az egész gép hangerejét változtatja. Kormányra akarom rárakni a funkciót.
  • Lacee86
    Nem hinném. Multimédiás bill. kellene, amin van hangerőszabályozó, azzal gondolom műxik játék közben is.
  • Falkon
    Előbb nem köszöntem.
    Szép jó estét mindenkinek!
    Olyan problémán lenne, hogy van a Windows media player 11. Az F8, F9 gombokkal lehet a hangerőt választani. Ez csak akkor működik ha az van megnyitva, játék közben nem. Na most van valami megoldás, hogy játék közben is tudjam vezérelni a media player hangerejét?

Előre is köszönöm
    Üdv
    Falkon
  • donoki
    azért ennél több képet szeretnék összerakni egybe, ahhoz meg nem elég egy paint..
  • Zoli007
    MS Paint. Enyém is azzal készült.
  • donoki
    jó, de az kicsit bonyolult, nem? most egy avyért nem fogom megtanulni használni egy ilyen komoly progit:D
  • Falkon
    Photoshop
  • donoki
    tudom, hogy nem szoftver topik, de egy kérdés: milyen programmal tudok egy normális avatart összedobni?
  • Neo92
    Sziasztok!
    Olyan problémám lenne, hogy mikor elinditom a gépet, akkor 1et hosszan, és 3 rövidet sipol, és nincs kép, semmi, tolok 1 resetet, kicsit zongorázok a bill-en és jó, nem az f1-től, mindig más gombnál adja be, ha ezután resetelek tökéletesen fut a gép, de ha kikapcsolom és olyan 2-3 sec-re rá inditom újra csinálja, sípolás után reset, zongora, és működik normálisan!
    Ha vki tud megoldást légyszi segítsen! Alaplapi elem cserével már próbálkoztam
  • Zoli007
    Attól függ milyen grafkártyád van. Ha nVidia, akkor tudja driverből (nVidia 3D Vision Discover), ha ATI akkor marad az iZ3D.
  • Pepsi Twist
    van de most hírtelen nem tudom nevét utána kéne néznem pill talán megtalálom
  • miki10
    sziasztok!

játékokhoz van-e olyan program ami segítségével a játékoakt 3D be jeleniti meg? vörös cián szemüveghez
  • Zoli007
    És ez szerinted hogy függ össze az alacsony feszültséggel? Hűtő leszed, kitakarít, újrapasztáz.
  • Toto652
    Lehet, hogy valami vírus bezavart. De az is lehet, hogy be van golyózva a teli registry-től. Az enyém legalábbis ilyenkor kezd hülyeségeket csinálni.

Töltsd le az AWC cleanert, nálam ez a tuti:
    http://www.iobit.com/advancedwindowscareper.html
    És futtasd... illetve ajánlom az Avira vírusírtót.
  • puma1
    Sziasztok! Lenne egy elég nagy problémám,remélem tudtok nekem segíteni.
    A Lap Topomon újra kellett rakni az xp-t. Ez meg is történt,feltettem minden drivert meg stb. A Lap top kiírja a vezeték nélküli kapcsolatokat.Rámegyek arra amelyiket szeretném,kiírja,hogy csatlakoztatva,jelminőség kiváló,de netezni mégsem tudok. Ez miért lehet? Köszi a segítséget előre is!
  • gregtom6
    És mindig csak az a windowsos gomb fagy így be, amire először kattintok.
  • gregtom6
    Üdv.
    Az lenne a gondom, hogy mostanában minden nap van 1 gomb(vagy start menü jobb kattjából, vagy akármilyen alap windowsos helyről), amire ha rákattintok, mintha beleégne a monitorba, és amíg ki nem kapcsolom a gépet, addig ott marad.
    Ezt hogy lehetne orvosolni reinstall nélkül?
  • Toto652
    Sziasztok!
    Egy Nvidia Geforce 6600 GT-m van kizárólag a WDM miatt... amikor vettem még nem volt minden kártyába ilyen, ezért vettem ezt és ezért van még mindig ez.
    Problémám a következő:
    A WDM segítségével ugye kamerát köthetek a géphez, ezt kihasználva egy animációs mozgáspróba programmal befényképezem a képkockákat, magyarul rajzfilmet csinálok. DE!
    A program lefagy, el se indul, ha a kamera nem PAL_D-re vagy NTFS-re van állítva. Minden Windows induláskor alapból Secamra van beállva.
    Valahol be lehet azt állítani, hogy alapból PAL legyen az alap kamerafunkció?
  • Armagedown
    ha elinditom a stabilitás tesztet akkor leáll a gép mert a proci túlmelegszik , 110 fokig is felmegy
  • Zoli007
    Stabilan fut a gép? Ha igen, akkor nics gond, csak félremér a szenzor.