Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • davidragon
    Sziasztok!
    Korábban beszámoltam erről a hibáról, amire azt mondtátok hogy táp vagy porosodás. Szétkaptam, kitisztítottam, mert táp-csere nem volt kivitelezhető. Utánna kb 2 napig jó volt. Most ugyanez a gond, de vannak új tünetek is:
    Megvan a reggeli első bekapcsolás. Ezzel nincs hiba, betölt a Windows. Rá 2-3 perccel a következők valamelyike történik: kékhalál vagy sima lefagyás.
    Újraindítást követően ismét két eset van. Vagy simán ujraindul és bebootol, vagy világít a led a gépen, de a monitor nem kap jelet. Winyó sem dolgozik, a ledje nem világít.
    Ha ez történik akkor hiába próbálom újraindítani, mindig ugyanez történik. Várok 5 percet, bekapcsolom, akkor bebootol, de megint lehet fagyás/kékhalál 2-3 perc után.
    Általában ha sikerül 3-4-szer lefagynia/kékhaláloznia és utánna elindul akkor már működik akár napokig is. (esetleges ujraindítások után is)

Visszaolvastam a fórumon a bekapcsolásos jelenségre winyó hibát mondtak többen, meg hibás szektor. Nekem a gépben két winyó van, megpróbáltam kikötni mindegyiket külön-külön, de semmi.

A konfigurációm leírom, hátha segít:

ASUS P4P800 Deluxe alaplap
    P4 2,6 Ghz processzor
    2x512 Mb ram
    GeForce 7600 GS 256Mb AGP videokari (külön tápkábelt kell rádugni)
    Samsung SATA 160 GB winyó (windows ezen van)
    Samsung SATA2 250 GB winyó
    +1 hangkártya
    Mindez 300 W táppal (szerintem nem lehet kevés neki, mert korábban ugyanez a konfig működött)