Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
DJviolin #46232 Sziasztok! Egy picit bővebben leírom az esetet, hogy eddig mit is csináltam az új Acer Aspire 5935G notival, mert a múltkorit eléggé vérszegényesen írtam le:
A gyárilag feltelepített Vista Home premium 32bit helyett szerettem volna rajta használni a jó öreg 32 bites XP prof-ot. Rendben fel is raktam rá egy Sata driverrel bővített verziót, aztán szomorúan konstatáltam, hogy az ePower Management nevű program nem érhető el az Acer Support oldalán ehhez a notebookhoz. Nemcsak XP-hez, hanem úgy általánosságban nem rakták fel a felhasználói programjaikat, csak a drivereket. Még szerencse, hogy legelőször kiirattam a rendszerrel egy driver dvd-t.
Tudni illik hogy a noti hybrid grafikát használ, vagyis van egy alaplapra integrált Intel GMA 4500MHD karija, meg egy Geforce GT130M is. Így a rendszer alapból csak az integráltat látja és ezért kellene hozzá a program is, hogy egy gombnyomással tudjak váltani a két videókari között. Próbálkoztam azzal, hogy a eszközkezelőben letiltom az alaplapit. Aztán ekkor előjött az a probléma, amely a légszívatósabb. Nevezetesen az Nvidia honlapjáról leszedett driver az istenért sem akar feltelepülni. Elmentem a laptopvideo2go.com-ra, és az onnan leszedett módosított .inf-fel összetársított drivert ha az eszközkezelőben mellé telepítettem, nemhogy nem települt de újraindítás után nagy feketeség fogadott. Újraindít csökkentett módban, driver leszed, újraindít. Felraktam rá a Vista Ultimate SP2 x64-et is, ám ott sem települt a gyári nvidia driver, sem a laptopvideo2go-s sem, de viszont ott már felkúszott a gyári Acer által ajánlott nvidia driver. Így minden is rendben lett volna, de nem volt Cuda és PhysX. Az [L:http://www.laptopvideo2go.com/forum/index.php?showtopic=24041]itt[/L] található leírással és programmal kiiktattam a "Driver Signiture" metódust, de ugyanúgy nem fogadja el az Nvidia drivereket. Utolsó nvidia driver telepítésnél kékhalál, újraindítás, majd csak az egér tölt be. Itt tartok most, és az eRecovery partícióról mászik vissza a gyári oprendszer. Csinálok teljes recovery dvd-ket, majd visszateszem az Ultimate-ot, de ha biztosan tudnám, hogy a jelenlegi Vista driverek kompatibilisek Win7 RC-vel, akkor már inkább a Windows 7-et raknám fel. Annyi mindent dobtam most fel kérdésnek, hogy így a vége fele már én sem tudom rendszerezni. De talán a legfontosabb: Segítsetek. :)
Üdv:
DJviolin