Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Rauchr
    Hello

Segítsetek légyszi!

Körülbelül január tájékán az egyik gépet megfertőzte az a bizonyos conficker féreg, arra most nem emlékszem hirtelen, hogy melyik variánsa. A gépen nem volt igazán aktív vírusvédelem, vmi régi nod32 fenn volt, de az sem frissült már egy jó ideje. Onnan tudom, hogy fertőzött volt, mert a hálózaton megpróbált terjedni, de a többi gépünk mindannyiszor blokkolta, innen tudtam meg, hogy confickerrel van dolgom. Nos, frissítettem a vírusdefiníciós adatbázist, meg is találta a kicsikét, és elméletileg letörölte. Azóta nem is kerül vírus az ide csatlakoztatott pendrive-okra, azonban egy nagyon idegesítő dolog álll fenn: nem működnek a biztonsági szoftverek weboldalai. Sem spybot, sem fsecure, eset sem jó, meg a múltkor valami hírből sem ismert biztonsági szoftvert is felraktam, az sem tudott frissítéseket letölteni magának.
    Nincs vmi ötletetek, hogy mi a fenét lehet ilyenkor csinálni windows reinstallon kívül? A gépen elméletileg már nincs vírus, mégsem érhetők el ezek az oldalak, sem böngészővel, sem frissítéskor.
    Légyszi ha vki tud valamit, írjon!