!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DJ GamerGirL
Esetleg azt próbáld meg, hogy egyik haver gépébõl átteni a tápot a te gépedbe, és kipróbálni, hogy úgy jó-e vagy sem.
Szerintem inkább ez, mint a szerviz.

Myrddraal
Az új proci hûtõ most hibátlan és megy, de a régi már eddig se volt vmi fasza, múltkor csak úgy indult el amikor kézzel megpörgettem picit, gondolom akad vhol, de legutbb mikor kivettem már el se akart indulni.

Bandi 18
Igen én már középsuli 1 óta nem viszem szervizbe a gépet mert drága és az esetek többségében csak wint telepítenek semmi több XD

Bandi 18
Nézd meg hogy mindent jól dugtak-e vissza illetve mindent visszadugtak-e mert már volt példa hogy hanyagul dolgoztak a szervizben. És a procihûtõ most pörög? Ja és ha a régi hûtõt ki tudnád próbálni hogy amúgy menne-e a hûtõje az jó lenne. Mert lehet de cask lehet hogy a villám tõbb alkatrészben is kárt tett.

DJ GamerGirL
Én nem bíznám szervizesekre a gépem... 😄

Myrddraal
400W-os Chieftec volt benne és ugyanolyanra lett kicserélve. Elvittem szervízbe és ott cserélték ki és azt mondták csak ez volt a gond. Az oka, vihar miatt áramszünet volt, persze ment a gép, majd utána már nem akart menni normálisan, hasonló problémák voltak akkor is.
Amúgy gép: Asus P4C800 Deluxe alaplap, P4 3Ghz-es proci, 2x1Gb Kingston Ram, Geforce 7800GS,2db vinyó(80-as maxtor, 320-as seagate) LG cd író, NEC dvd író. Kb. ennyi.

Bandi 18
Jah anno én is így voltam. És a gépet 0/24-ben használtam szó szerint egész héten és kb 1 hónap után meghalt 😄. Melgedett a kondi és sípolt mint az állat 😄

DJ GamerGirL
Legelsõ gépnek a házába volt, azt meg nem vettünk újat, így azzal használtam a gépet. 😊

Bandi 18
A HD tune vinyótól függ. Akkor a memóval nincs baj, vinyó lesz a ludas érzem

Bandi 18
Jah hát a mercury 😄

memtest megvolt bootolás után, az nemtalált hibát..
a másikat akkor megnézem..de olyan rohadt sokáig tart:S

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)

DJ GamerGirL
Nekem kb. a 3. gépembe volt egy Mercury 300W-s táp, állandóan melegedett a proci (70-75 fokos volt játéknál), a vkártya is rendszeresen lekapcsolt, ki lett cserélve a táp és azóta tökéletesen mûködik minden.

Bandi 18
Esetleg még futtass le egy memtestet !dos alól!. Vagy Ubuntu Linuxról vagy floppyról boot utóbbi esetben kell egy memtest86 nevû progi ami ingyen beszerezhetõ és ott le is van írva hogyan kell elkészíteni a bootflopy-t. És még talán egy HDtune error scan hátha talál még hibát a vinyón.

DJ GamerGirL
Szerintem itt táp gond lesz.
Milyen volt és milyenre cserélted ki?

Bandi 18
Milyen tápot cseréltél mire, illetve mi volt a tápcsere oka. Ja és egy konfigot írj ha lehet 😊

1et talált azt ki is javitotta

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)

Bandi 18
Ez a bad sector teszt javítás mit is jelent pontosan? Talált valami hibát vagy cask kerested? Mert ha talált is akkor lehet hogy ott van a kutya elásva.

Bandi 18
Egyszerû a megoldás felraksz egy everestet az kiírja milyen alaplap---> felmész a gyártó oldalára és a drivereket leszeded hozzá.

Hali

a problémám az, hogy amint elinditok valami játékot 10sec és 10 min-e belül a gép magátol ujraindul..

már probáltam
-memoriát átteni másik slotba(csak 1 van/3 slot)
-mindent kiszedtem visszatettem(hátha érintkezés)
-full porolás gépen belül
-viruskeresés,(nod32,avast, Spybot - Search & Destroy progik)semmi találat
-memoria teszt, bad sector teszt, javitás

most telepitettem ujra a winyot miután kitalálta a gép csütörtökön, hogy restartol egyfolytában belépés közben, ugy hogy semmit se tudjak csinálni..
nem cseréltem semmit az utobbi 3 honapban

már teljesen tanácstalan vagyok..valaki lécci help:S
nemtok semmit kicsrélni másra az a baj..:S

elöre is köszi a helpet

Myrddraal
Sziasztok!

Az a gondom, hogy kb. 2 hete ki lett cserélve a gépemben a táp, eddig semmi gond nem volt, majd tegnap elõtt egyszer csak újra indult a gép, majd utána vagy betölti a windowst de utána megint újra indul, vagy már el se jut odáig, avagy benyomom megy a gép de se kép se hang. Ez mitõl lehet? Memóriákat próbáltam cserélni illetve kiszedtem, de semmi. Azt vettem észre, hogy nem akar menni a procihûtõ, és eléggé melegedett a proci(80-90C), majd kicseréltem(utána már 40-50C), de akkor is ugyanez. Vmi ötlet esetleg? Szar lenne a táp, vagy alaplapi gond? Elõre is köszi a helpet!

DJ GamerGirL
Nekem samsung van és egy fos😄

Üdv! A problémám a következõ: adott a laptopom (asus a9rp) illetve egy 4 gb-s microsd hc memória kártya. adapterrel próbálnám sd-ként mûködtetni benne, de a kártyaolvasó absz nem reagál. 2 éves a gép. engem az érdekelne, hogy valamilyen úton módon meg lehet e oldani, h a kártyaolvasó sdhc-t is olvasni tudjon. ha vki tud vmit kérem segítsen, ezen a címen: [email protected]
elõre is köszönöm szépen
Met
Nec vagy Pioneer, Samsungot még véletlenül se vegyél 😄

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Szasztok! Most laptopon írok, mert nem indul el a PC-m... -.- Volt egy kis áramszünet (és közben persze ment a gép), és azóta hiába kapcsolgatom a power on gombot, nem indul el semmi. A venti se pörög, nincs semmi hang.. SEMMI! (a tápomnak meg nincs power off/on kapcsolója)
Csak az a baj hogy nem találom azt a cd-t<#szomoru1>

DJ GamerGirL
szerintem az integrált...

Nem az,nVidia nForce-s valami 😄

Bandi 18
Ha integrált akkor az alaplapi driver cd-n fenn van a driver hozzá. Amúgy meg az everest nevû progival meg tudod nézni. Amúgy minden drivert feltettél már hozzá az alaplapi cd-rõl?

Hali!Gondban vagyok. Most telepítettem újra az xp-t és csatlakozni szeretnék a netre csak valamiért nem tudok.Valami hálózati driver kéne .Csak nem tudom megnézni milyen tipusú a hálozati kártyám .Aki tudja hogy kell kérem irjon elõre is köszi. 😊

Bandi 18
Ha jól értem nem tudod a VGA-d pontos nevét. Mi sem egyszerûbb gépház levesz és elvileg a bordára rá van nyalva a gyártó, plusz egy kis címke (ragasztott papírdarab) van a nyákon a másik odlalon amira rá van írva pontosan gyártó/márka/típus és így mér könnyû hozzá drivert szedni. De ahogy Killer2 is írta elõbb alaplapi driver fel mert különben nehéz móka lesz feltenni 😊

KILLER2
Ha jól olvastam, akkor új az XP. Annyi vna, hogy nem ismer fel semmit. Nekem ilyenkor még a net sem mûködik, mert a lan portokat vagy mifenéket sem ismeri fel. Nézd meg, hogy milyen alaplapod van és keress neki egy chipset drivert, meg mindent, ami még kell. Ha a videokártya vagy a hangkártya alaplapi, akkor annak is az alaplap gyártójának a weboldalán keress drivert, ha az külön van, akkor annak is a saját gyártójának az oldalán keresgélj. Ennyi az egész.

Töltsük le az internetet!

jah rajta vagyok. köszi
ffxi
Jelenleg van 2*1GB RAM-om DUAL-ba mennek. Szeretnék bõvíteni. Hogy érdemes? 1db 2GB-os vagy 2db 1GB-os? Én 1db 2GB-osra gondoltam.

Fákjúal!

kulabácsi
pedig driver probléma lesz, azt a cd-t kéne megkeresned vagy pontosan megtudni a típust és letölteni hozzá a drivert

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

korrigálok: illesztõprog csak a vidkarihoz nincs, félreértés ne essék
kulabá: az hogy nincs illesztõprogram (egy deka se) a gépen. és ezért videokártyát sem lát. illetve egy ismeretlen eszközt aa videovezétlõk között.

jah plusz finomság, hogy ha esetleg a telepítõ cd lenne a megoldás, akkor az sincs meg, mer valaki lenyulta. letöltött dirvert meg ecceruen nnem tok feltenni.

kösz killer, próbálom....
Bandi 18
Szerintem inkább NEC 😊

DJ GamerGirL
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem nagyon nem értek hozzá ezért kérdem.
Annyi lenne az egész hogy mien tipusú Írót vegyek ami persze dual layert is tud irni.
Persze az ár is fontos én kb 5000-10000 ezerig gondolkodom.
Ha ennyiér találok/tok normálisat azt megköszönném.
Elöre is THX

kulabácsi
nem lehet frissiteni az illesztoprogramot (mert nincs ugye),
mi az h nincs?

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

KILLER2
Most hangkártya vagy videokártya? De mindegy is, mert csak fel kell tenni az illesztõprogramot. Ha alaplapi a kártya, akkor meglesed, hogy milyen az alaplap és a weboldaláról leszeded az illesztõprogramokat, ha nem alaplapi, akkor meg a gyártó oldaláról tudod leszedni.

Töltsük le az internetet!

joh
ennyire nem vagyok lammer

az everest nem lát karit, az eszközkezelõs sárgakérdojelnél emg nem jutok tovább.
nem leht frissiteni az illesztoprogramot (mert nincs ugye), és nem tudok semmit tenni, mert egyáltalán semmilyen adat nincs, csak unknown meg ijen semmis dolgok.
kajak nem lát videokarit a rencer.

azt meg nem akarom elhinni hogy megoldhatatlan, mert képet ád. hiszen most is azt nézem ügye.😊

..na ja. ha nem ért valaki valamit akkor logikázik.
rooney8
Sajátgép -> jobb egér /Tulajdonságok/Hardver/Eszközkezelõ

Itt nincs valami ami mellett sárga felkiáltó jel van?

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Üdv

A következõ lenne a problémám: Újratelepítettem a Win. Xp-t és minden jól mûködik rajta kivéve a azt hogy nincs semmi hang.
Na most bios-ban nem tok semmit állítani. Szerintem a hangkártya is jól van csatlakoztatva mert akárhányszor törlöm az eszköztárból a Win. egybõl felismeri, és a drivert is feltom rá pakolni csak hogy utána nincs semmi hang. olyan mintha nem is lenne rajta hangkártya, mert még a hangszabályzóban is minden szürke.

Egyébként egy Fujitsu Siemens A1650g laptopról van szó Realtek Ac97-es hanggal

LÉgyszi ha tudtok segítsetek nekem, elöre is köszi
Bandi 18
Windows telepítés megvolt?

Bandi 18
Hát max kell 2 gép 2 darab utp kábel, ha szabályos akarsz lenni akkor csavart (ezzel kötöd össze a gépeket a routerrel LAN1 illetve LAN2 csatlakozójával) és még egy darab utp amivel a routert meg a gépet kötöd, de ha a modem és a gép utp-vel kötve akkor azt megspórolhatod 😛. Szûrûbõl jóféle? 😄 Még sosem vettem vaterán láttam 800FT-ért elvileg egy kis doboz nagyon drágát nem érdemes venni szerintem. Routerbõl meg ami ajánlani tudok már 2-õt állítottam be és nagyon tetszik a TP-Link 542G. Wireless így ha valaha is valamilyen wireless eszközt veszel nem lesz gond az üzembe helyezésével. KB 5-6000 FT-ba kerül külföldi és magyar fórumokon is nagyon dicsérik. Nagyjából ennyire lesz szükséged ez egy laza 8000-bõl meg is van 😊.

a magyartalanságért+hejjesírási hibákért extra bocs
jajj de sok a panasz...

nekem is vane gy kérdésem.

visszaolvastam egy kicsit, de nem találtam hasonlo kérdést, ugyh bocs ha már volt ijen jellegu problémát..

van egy 2400as szerias ati kartya a gépben, de a gép nem tud rola. letoroltem ugyanis a drivert egy korabbi probléma felgöngyölitése fojamán. hiba volt. azota a gép nemlát kártyát és ha megfeszülök se tudok uj drivert telepiteni ugyanis "not found hardware for the driver". vagymi. gáz a hejzet, mer emugy régi a gép és kukába dobhatnám már és holnap veeszek ujat, de ez a probléma idegesyt és megoldást fogok rá találni.
remélem itt..

köszönöm ha valaki ir.
ha nem, azt nem.
Hello Mindenki!!

Lenne egy olyan problémám, hogy a gépemen akadozva fut szinte minden játék! Tehát nem szaggat csak néha mondjuk kb 2 percenként ugrik a kép. Tudna valaki ebbe a problémában segíteni?
A gépem.: MSI K9N Neo Ve alaplap, AMD 6000+ proci, MSI 8800GT, 3gb ram van benne illetve egy 160gb ide vincsi.
Üdv!

A gondom hogy játék alatt nem szol az 5.1 .CSak sztereoban.filmeknél minden rendben az ac3 müködik.Realtek alaplapi hangkari legujabb driverrel.Probált játék crysis,far cry,cod4,r6v.Nemigazán ide illik a kérdés de másik aktiv forumot nem találtam és a probláma már eléggé idegesitõvé nötte magát.Aki talákozott ilyesmivel at segithetne.Vagy vegyek egy audics hankarityáz az megoldás lenne?Eax?
üdv.