Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • david18
    sziasztok.Tudnátok nekem segíteni egy sata-s vinyó-val kapcsoltaos problémába?Van a gépemben egy 80gb-os samsung sataII-es vinyó.Van rajta jumper de le van véve így "3gb/s on fut".Vettem mellé használtan egy 160-as maxtor sata2-es vinyót.Azonban ha rádugom ezt is az első képernyőnél amikor kiírja az alaplapom márkáját nem megy tovább és lefagy.Bios-ba is csak akkor enged tovább lépni ha gyorsan nyomok del-t.Illetve csak engedne tovább lépni mert mielőtt belépne végig fut h mi van csatlakoztatva a gépre és amikor a maxtor vinyót érzékeli leáll.Próbáltam már úgy is h levettem a samsungot és csak a maxtort raktam rá de akkor is ugyan ez volt.A jumper erre sincs rátéve.Próbáltam már jumperrel.De ha a maxtor rá van kötve ugyan az az erdmény.lefagy.Az alaplapom amúgy asus P5GC-MX.