!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MaSzKa
ram táp alaplap vga hiba lehet

vagy érintkezéshiba
vagy egyéb hiba

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Prince of Máté
Végül is ez egy A4-es méretû Garancialap. Remélem cserélik.

Bandi 18
Hát elvileg ezt cserélik mert nem mûködik, és ha a számlán rajta van a vásárlás dátuma/a vásárolt cikk pontos megnevezése és ára akkor nem fognak szerintem sokat kötözködni. Mondjuk ha meglenne a garis papírja az még jó lenne...

Prince of Máté
Akkor ezek szerint a VGA a hibás :/
Gariban az ilyet kicserélik? Az a probléma, hogy használtan vettem, gari ugyan van rá (2évis) de a számla papír mellé nem kaptam semmi mást, és szerintem csak blokkal fogadják el.

Bandi 18
Biosban semmit nem kell állítani olyankor.

Prince of Máté
Biosban semmit nem állítottam amióta megvan a gép... ha új VGA-t veszek, akkor be kell állítani a biosban vmit?

Lehet sima IRQ akadás is, bár XP alatt az elég ritka. (Ellenben bizonyos Creativ hangkártya vs ATI HDxxxx kártyáknál elõfordul. természetesen Creative hiba, és mint a régebbieket ezt is letagadják a javítás helyett. (Lásd még Creative vs Coppemine proci, Creative vs Windows2000/XP, Creative vs VIA chipset, stb. A lényeg, hogy mindíg más a hülye.)
Lehet simán valami el van állítodva a Biosban.

Prince of Máté
Ja, az alaplapin is egy Realtekes hangkártya van. De mitõl szarhatott be? Nem is használtam...

Ha a VGA-n is realtekes integrált audio van akkor az nyekkenhetett meg 😞 az alaplapin van hang és rendesen megy?

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

Prince of Máté
A tápom egy 450Wattos Chieftec.
Akkor most táp, vagy VGA hiba? :/

Tápod elbírja azt a videokártyát? A hiba meg azt mutatja, hogy vagy az alaplapi vagy a videokártyában lévõ HD Audio drivere nyiffant ki, de azt paszolom miért.

Prince of Máté
ja és néha ilyen képernyõ fogad:

Prince of Máté
Hi! NAGY bajban vagyok!

Ha bekapcsolom a gépet, nincsen kép, és 8-10-et sípol gyorsan egymás után!
Kipróbáltam, hogy berakom a régi videókártyám (most is arról írok) és azzal megy... Kérlek ne mondjátok azt, hogy a videókártya a hibás 😞
Ez a sípolás mire utal?

The Protector
Hy.Hol tudom a számítógépnevet(felhasználói nevet) megváltoztatni?Ékezet nélülire szeretném.Sürgõs lenne.

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

Ha neked megéri a 111.000 forintot ... én csak a 200HD és 220HD-t láttam, de ölembesesne pénz és monitort kéne venni, akkor a 220HD vagy 240HD jönne szóba. A 26"-os pl. túl nagy monitornak.

Sziasztok, mi a véleményetek a Samsung T240HD monitorról? Érdemes rá befektetni? Egy olyat szeretnék venni amin TV-t is nézhetek és legalább 24"-os.

Core i7-4770S 3.10GHz, KINGSTON 8GB HyperX Beast DDR3 1866MHz CL9 KIT, SAPPHIRE HD7970 3GB OC BOOST,

Bandi 18
Igen lehet hogy már az új proci is annyival fogyaszt többet, hogy már azt sem bírja a táp... Másik táppal próbáld ki kérj kölcsön egyet szerintem 😊

Lenne egy problémám!
MSI K9N Ultra alaplapomban lecseréltem a procit: vettem egy AMD Athlon 64 x2 6000+ processzort, és egy Gigabyte 9800GTX videokártyát. A probléma az, hogy feltelepítve mind az XPnél, mind a VISTAnál egy bizonyos idõközönként kikapcsol a számítógép! A proci rendesen a helyén, a hûtõ is! Nem melegszik túl, néztem BIOSban. A drivere normálisan felment! Próbáltam a régi videókártyát visszatenni, és úgy is kikapcsol, szóval nem gond az, hogy az új videókártya plusz tápot kér, bírja a 400W!

Tudna valaki segíteni nekem? Kérlek titeket, már mindent próbáltam! Mi a baj?

sgt anderson
Nekem egy kicsit van húzva a gép, de nekem sem megy 70-80 fok köré, EVEREST proci tesztelõjével több, mint egy órán keresztül ment 100%-on a proci és még a háttérben dolgoztam is, de nem ment 70 °C fölé. Alapjáraton 50°C körül ugrál a hõmérséklet.

Samsung HD161HJ típusú vinyóhoz keresek elektronikát. Aki rendelkezik ilyennel és megválna tőle, az dobjon egy PM-et! Munkám gyümölcsét cserélném valami ehetőbbre.

Szerelőbácsi
uncsitesómnak majdnem 4 évig volt 85°C körül a Celeron 2.4GHz-ese és no problem

ASRock 4CoreDual-SATA2#Intel Core 2 Duo E4300#2*1024MB DDR633 Kingmax#RADEON 9200 SE Seagate Barracuda 3500320AS 500GB Sata II#Asus DRW-2014S1T Sata II#Colorsit ATX420W

Bandi 18
A 70 fok az rengeteg, azzal csinálni kell valamit. Rendesen fenn van a hûtõ? Rendesen pasztázva van? Véletlenül nincs húzva a proci?

Seth
Konfigom, az említett proci 3,2Ghz , 2G memó,ATi HD3650. A táp 500 W-os, most meg nem mondom a márkáját(nem otthonról írok), takarítva rendszeresen van. De a proci amúgy kezdetektõl fogva ilyen 70 körül mozog és lassan 4 éves

PSN ID.: Beegabor

Máté94
Emlékszem régebben volt egy program aminek a telepítõjébe egy ilyen körte alakú jele volt.Na azt keresem😊
Máté94
Nem tudtok egy jó magyar merevlemez tiszítót?😄
berczely
Hol tudom engedélyezni?Mit keressek a Biosban?<#vigyor3>

Arra a részre nem(nagyon) lehet írni és/vagy olvasni, javítani elvileg mélyformázással lehet, amit ma már nem nagyon támogat senki, de az se egy tuti megoldás. Ha elkezdenek szaporodni a Badsectorok, akkor meg semmivel, kuka.

Engedélyezted a Biosban, hogy felül lehessen írni? csak mert alapból a vicces vírusok miatt le van tilta az esetek többségében.

berczely
Elbaxtam a képet!
Itt a hiba:

berczely
Sziasztok!

Az alaplap BIOS-át szeretném frissíteni de valamilyen hibávat ír ki a progi!

Valaki tudna segíteni?

Yulcsa
köszi, de sajnos az enyémen csak USB van 😞
Máshol javasolták esetleg egy átalakító használatát, majd megpróbálkozom azzal, hátha.

\"If you can dream it, you can do it\" (Enzo Ferrari); \"A.C. Milan, Tu sei tutta la mia vita\" \"Racing is life. Anything that happens before or after... is just waiting\" (Steve McQueen)

Bandi 18
Esetleg a front panel kivezetést tudnám ajánlani, ha a házad elején van olyan. Nekem logitech x530-am van és annál direktben van bekötve az a kimenet tehát olyan mintha hátra dugnám be.

Bandi 18
Persze hogy jó lesz 😄. HOgy cat5 ftp mit jelent azt nemtom de az tuti hogy kétféle kábel létezik kiosztás szerint patch meg cross, és ha modemet akarsz géphez kötni manapság már mindegy mert úgymond "fordítják" a káblet szóval menni fog az a lényeg😊

Yulcsa
Köszi! És olyan megoldás nincs, hogy ne kelljen mindig ott hátul matatnom? Esetleg van olyan hangfal, aminél garantálható, hogy nincs ilyesféle gond?

\"If you can dream it, you can do it\" (Enzo Ferrari); \"A.C. Milan, Tu sei tutta la mia vita\" \"Racing is life. Anything that happens before or after... is just waiting\" (Steve McQueen)

A vinyóknál mi az a bad sector?

ha van rajta, akkor azt hogyan lehet javitani?

THX:

ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!

Sordoran
Sziasztok! Lenne egy kérdésem:
van különbség a Cat.5 FTP és a CAT5e Crossover Patch Cable között? Fali internet csatlakozáshoz kellene, és az elõbbit írták a papíron, hogy az kell, de az utóbbit kaptuk boltban, vagyis ez volt. Jó lesz ez is, vagy keressek mást?

Dell 7567 - i7 7700HQ, Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5, 8 GB DDR4, Samsung 850 EVO 250 GB M.2, 1 TB SSHD ; Xiaomi Mi9

Bandi 18
Ne a hangfalba dugjad be hanem a géped csatlakozójába mert lehet hogy a hangfal dugója nincs jól árnyékolva és ezért súg. Vagy nég ami elképzelhetõ hogy a hangfalon a hangerõszabályzó fel van tekerve mert csak így ad hangot a kimenetére és azért súg.

Yulcsa
Sziasztok!
Épp most szereztem be egy Panasonic/Technics RP-F600-as fejhallgatót. Bedugtam a számítógép hangfalába, és súg... Ha lehalkítok mindent a gépen, akkor is. Egyedül akkor marad abba, ha kikapcsolom a hangfalat. Kipróbáltam az mp3 lejátszóval, illetve laptopon is, ott semmilyen háttérzaj nincs. Tudnátok segíteni, hogy ez miért lehet? Elõre is köszi!

kössz...
nem találtam 😞

Met
Úgy látszik a fórumozásban nem vagy még haladó mert van a Max-nek külön topicja

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

köszi a segítséget. holnap estére megnézem, mert most nem vagyok a gép közelében, és leírom az eredményeket.

Banyapapa
ha kékhalál telepitésnél,elöfordulhat memhiba,van progi memtest a neve,ami lecsekkolja memoriat (vagy lehet a memoria-slot a hibas).

de xp-ben be kell állitani,ne ujrainduljon gép,hanem jöjjön be kék ablak,és amit ir az kellene,abbol könnyebb kitalálni hibát

és ezekhez hasonlo szövegek jelenhetnek meg
de az is elöfordulhat hogy kék ablak valami fájlra hivatkozik,mint hiba pl: nv32.dll,akkor talán egyszerübb a helyzet.

Mivel ez 1 segítség topik .....
nem tudom hogy mit irtok ide nem olvastam vissza.
nekem is lenne 1 problémám és hát mivel ez segítség topik....
3dsmax programmal foglalkozó emberkét keresek.
én haladó vagyok a programba de most elakadtam és elkelne 1 nagyon kicsi segítség de télleg nem nagy cuccról van szó.
csak nekem nem megy valamiért.
aki tudna segíteni az kérem vegyen fel msn-re
msn: [email protected]

elõször már xp telepítés közben is leállt a gép, akkor kiírt egy hibaüzenetet (asszem ez a kékhalál de nemtom😄 ) és utána sima böngészés közben indult újra a gép, szóval terhelés nélkül.

Bandi 18
Akarom mondani terhelés 😄

Bandi 18
És terheslé alatt indul újra vagy csak simán ha winben böngészel akkor is?

norbi56
hát nekem is csinált ilyet a p4-es ott a táp volt szar

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

erre a kérdésre valaki valamit?<#conf>

Bandi 18
Mi a konfigod pontosan? Mekkora a tápod és mi a márkája, valamint mikor volt utoljára kitakarítva a venti. Az meg hogy ilyen rossz értékeket mér az asus probe az egy dolog, legjobb lenne multiméterrel kimérni az halálbiztos. De ha pontosan mér akkor csoda hogy még mûködik az a gép.

Seth
Sziasztok. Van egy kis problémám. Nem tudom, hogy a táp,az alaplap ,esetleg vmi más e a baj okozója. ELéggé melegedett a proci(75C), a P4 540 ha jól böngésztem olyan 67 körülinek kéne lennie max.
Felraktam az asus probe-ot, és egybõl szórta is nekem a riasztásokat, hogy ugye túl meleg a proc, továbbá a +3.3V és +5V -os feszen van vmi bibi,mert nagyon alacsonyak.A power-re is elég furcsákat produkál,ugrál egy 40-82-es körzetben. Íme egy screenshot, várom a tippeket mi a fene lehet a gond

PSN ID.: Beegabor

Viktorr
Most négy magos procit szeretnék,és egy 4850-est