Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
Sziasztok!
Komoly haladó szakemberekhez szól a következő hozzászólásom! Pár hozzászólásommal arrébb levázoltam egy problémát azzal ami arról szólt hogy hiába hideg vagy melegindítású a gép nem ad képet, nem pittyen a gép és nem is megy tovább! Az akkori hozzászólásom óta egész végig szervizbe volt a gépem ahol elvileg az alaplapot hozták ki bűnösnek így cserélve lett! Jelenlegi specifikáció:
Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD
A gépet tegnap hoztam haza tökéletesen működött még WIN XP (32bitest) is telepítettem rá. Ma reggel bekapcsolom és azt tapasztalom hogy a kapok képet de a POST résznél megáll! Magyarán az inicializáció sem megy végig totálisan lefagy! Többszöri restart után sem megy tovább és különböző helyeken áll meg. Van mikor a merevlemez felismerésnél, van mikor a windows kezdő bootnál! Szétkaptam a gépet kivettem a memóriákat benn hagytam 2 modult és bumm!!!! Megint dettóra ugyanazt tapasztaltam mint az előző hozzászólásomban! Gép bekapcsol, nincs kép (monitor led zölden világit) nincs csippanás, gép semmire nem reagál! Ha 1gb modult teszek bele elindul! A szervizben memtest lefagyott! Kb 10 perce futtattam le én is és megállt nekem is! Teljesen lefagyott! A szervizbe azt mondták hogy ramokat tesztelték más gépbe és működött. Na akkor mit is lehet tudni sorban:
Alaplap---> csont új, 2. generációs Sztem ezzel nincs probléma, szépen össze lett rakva a ház! Ez is meghalt volna meg az előző is? Sztem alaplappal nincs gond
CPU: Elsőre felismeri tökéletesen!
RAM: Na sztem ez a bibis! továbbá néhány sajátos észrevétel! Az alaplap könyvébe megnéztem a QVL listát ahol nem szerepel az én memóriám chip kódja! A modulok jellemzői: 2 db 1gb 1 oldalas modulom van. Ezek a modulok alig 3 hónaposak! A másik 2db 1gb-os modul meg 2 oldalas azaz mindkét oldalán vannak chipek! Na most nem tudom hogy ez lehet-e gáz. A márkák azonosak, fsb szintén! A másik ami zavaró lehet az a memory remap funkció ENABLED állapota amiről a guide azt írja hogy enabled only when u install 64 bit OS. Standard értéke ENABLED és a 32 bites XP is szépen látta a 3gb-ot ahogy technikailag látnia kell! Továbbá próbálgattuk a modulokat különböző variánsokban berakni a gépbe és különbözőképp viselkedik. Pl. reggel bekapcs gép kaptam képet de csontra megfagyott. Kiszedtem majd ujra betettem ugyanugy őket kép sem volt. Tesom is elvégezte a műveletet kaptam képet de a memtest fagyott le! Szóval rejtély!
Kábelek: Nos lehet ez církuszol, a gép fagyása közben, meg amikor nem kaptam képet mozgattuk de nem történt változás!
VGA: mivel van olyan eset hogy nincs kép lehet a vga a bibis. Valahogy nem tudom elképzelni hogy ez lenne mert tegnap mikor még működött feltettem szépen a drivert is. szépen ment!
Hangkártya: Megy!
HDD: felpörögnek ahogy kell, SATA megy, másolás korrekt, hűtőjük megy.
TÁP: Hát alig 1 éves chieftec 450W-os tápom van! Talán ez is bibis lehet!
Monitor: Hibátlanul működik mint ahogy eddig is
Optical drivers: 1 db dvd pio dvd írom van! Nem tapasztaltam vele sem problémát!
Na kérem szépen ezen információk ismeretében kinek mi az ötlete mi lehet a baja a gépemnek?
Segítségeket előre is köszönöm!