!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a megoldás a multithread. az én esetemben multithread codec kell.
mint kiderült, a legújabb ffdshow (ffdshow_rev2076_20080813_clsid_sse_icl10.exe) szerencsére már multithread tulajdonságokkal bír, így ezt telepítve már nincs is gond..
...
vagyis... nem szabadna lenni. Node a hülye ffdshow nem jön ám rá magától, hogy hány magos is az a proci... de kell neki állítani.
jobb klikk a video decoderre, majd ezt kell megkeresni:
Eleve annyira állítod, ahány magod/cpu-d van(nekem 2) és máris megszûntek a gondok. (videót újra kell indítani persze)
Érdekes dolog ez... bár véleményem szerint ez speciel az oprendszer feladata lenne(szétosztani a számolások legapróbb részleteit is a magok között.
Majd ha már lesz egy prociban 32 mag, akkor bánja a fene, ha ebbõl 1-2-õt lefoglal a rendszer, hogy ne szaggasson.. fene bánja... de amgí csak 2 van, addig hadd gazdálkodjak már én😄
Mindenesetre talán segítettem másnak... multithread progit kell keresni.. (jelen esetben az nem számít, ha a player nem multithread, a codec fontos.. ez is igen érdekes....)
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Kellene egy kis segítség.
Volna egy filmem, amit nem tudok lejátszani.
A gond az, hogy szaggat, mert kevés neki a procim. 1080p-s x264-rõl volna szó(igazából több ilyen film is volna)
A vicc az hogy lejátszás közben a processzorhasználat szinte állandó jelleggel 50%-on áll.
(a windows oldalsáv mérõkéje, mellette a PC Wizard 2008 mérõkéje)
Ugyanez a bajom igen sok videotömörítõ progival is.
Eleve konstatálná is az ember: egyik magot nem használja...
node a PC wizard szerint debizony... megy mind a kettõ, de mind a kettõ csak felegõzzel...
Megpróbáltam átállítani az affinitást(a feladatkezelõben), és csak 1 processzort adtam meg.
Eredmény:
Most 1 megy maxon, 1 meg sehogy se... ez összességében így is 50%...
(ez videotömörítés közben volt, de az mind1 is.)
Két másik teszt:
Egyszerre két videotömörítés.
Illetve elindítottam ugyanazt a videót 2 külön lejátszóban(1 gomplayer ffdshow codekekkel, meg egy kmplayer)
A vicc az, hogy a két lejátszóban ugyanúgy ment ugyanaz a video.. kicsivel se szaggatott jobban😄
Ergo: a gépem használja rendesen a 2 magot, de 1 processnek egyszerûen nem ad 50%-nál több processzort. (priorítástól, afinitástól függetenül...)
(a 2 tömörítés, meg a 2 video 2 külön process, így azzal nem volt gond..)
Szóval, mit lehet itt tenni? nem tudtok valami megoldást?
(erõforrási beállításokat már néztem, meg kipróbáltam több lejátszót is, de mindhiába)
Rendszerem: Vista SP1, AMD 5200+
Ha van valami ötletetek, vagy javaslatotok, akkor osszátok meg velem, mert én már kifogytam...
köszönöm elõre is.
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
3 hónapja van egy vadonat uj gépem! E8200 intel, 4gb csx ram, és gigabyte p35 ds3 lap, 500 gigás samu vinyó és giga 8800 gt kari! Szóval eddig minden rendbne de most a winfos XP prof verzió, (nem eredeti) letöltött egy csomó update et, feltettem minden szép és jó reboot ahogy kell, majd pittyent 1 et a gép, majd 1 percre rá megint! azóta semmi minden fut jól semmi gond de ez mi? baj lehet?
de ezek elõtt esetleg tudnék ajánlani neked egy "Hard disk sentinel" nevû programot, amivel megnézheted a merevlemezed állapotát, meg mindent, amit tudni kell róla😊
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
😄 pls
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?
Az az én problémám, hogy olyan billentyûzetem van, ahol az F-ek két funkciósak.
F1=help, F2=undo, F3=redo, F4=new.....
Sajna a másodfunkciók mûködnek: new, undo...
Hogy lehet beállítani,hogy a sima F-es parancsok mûködjenek?
ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Pentium Dual Core E6500 @ 4,01 GHz 1,34v,AC Freezer 7 Pro,4 GB DDR2,Asus P5QLD PRO,SAGA2 400W MSI HD4830 OC (700/2200) 512MB GDDR3,SAMSUNG 500GB F3,2xLG DVD RW H55L,Benq 19\' Windows 7 x64 RTM
Pentium Dual Core E6500 @ 4,01 GHz 1,34v,AC Freezer 7 Pro,4 GB DDR2,Asus P5QLD PRO,SAGA2 400W MSI HD4830 OC (700/2200) 512MB GDDR3,SAMSUNG 500GB F3,2xLG DVD RW H55L,Benq 19\' Windows 7 x64 RTM
Márt irtam ide a vérlázittóan idegesittö problémámmal de sajna semmi hasznos tanácsot nem kaptam.A problémám a PC mmel van azon belül is a játékoknál.Pontossabban FPS játékoknál,kivéve Battlefield stilusú játékokat pl. CS:S,BF2-2142,ET:quake wars ezen játékok probléma nélkül futnak csak ugy mint az összes autó szim játékok.Az összes többi már amit próbáltam pl.Half-Life 2,lost coast,ep1,ep2,starship troopers,quake4 márt szaggat de a szaggatás csak 1-2 fps leeséséig tart az az csak rövid ideig.Pl.doom 3 ban 60 fps es limit alá 59 - 58 ra lefeut és vissza és ez nagyon kellemetlen idegesittõ játékmenethez vezet.Lefuttattam néhány tesztet mint pl.3d mark 03,05,06 ezek szaggatás mentessen és jó eredménnyel zárult.
Config:MSI P6N diamond,C2D E6750 2.6ghz,4x1GB Corsair xms2,2xSamsung 400GB sata 2 16mb HDD,1xSATA1 asus dvd burner,1x ATA LG DVDram,TAGAN 500W piperock PSU,Chassis NZXT tempest.
Pliiz Segitsetek mielött alágyujtok a csóringer porfogónak.
THX
Intel Core 2 Duo E8200 (2.66, 1333FSB) 2x1G Kingmax, 250G samsung SATA2, Philips 190WV Wide.
Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |
csak + ban 1 különálló 4 es, de annak van helye és be van dugva.
Intel Core 2 Duo E8200 (2.66, 1333FSB) 2x1G Kingmax, 250G samsung SATA2, Philips 190WV Wide.
Nagyn nagy szarban vagyok! Van egy "üzleti" oldalam amit elkedztem csinálni még régebben, kb. a háromnegyedénél tartottam, de aztán abbahagytam, mert nem úgy adódott(de most ezt nem akarom elmagyarázni) Na szval az a lényeg, hogy amelyik HDD-n voltak az oldallal kapcsolatos dolgok (magyarul az egész oldal) pár hete bemondta a szolgálatot. Aztán ma õgy adódott, hogy mégis kéne az oldal elkeszdtem keresni, de eszembe jutott, hogy az a másik HDD-n volt... Nem tudom hogy mit csináljak, mert nagyon fontos az az oldal, de újrakezdeni az egészet...<#rolleyes>#rolleyes> Nem lehetne valahogy megszerezni az adatokat arrol a HDD-rõl?
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |
\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder
vettem a új alaplapot, és olyan kérdésem van.. az alaplapon hoszabb a tápcsati dugalja mint magán a tápon. az alaplapi 24 pines.. a tápdugó ha jóltudom csak 20-as. ettõl függetlenül mûködik a gép, de ez így rendben van?
Laci82: nézd meg, hogy jól rajta van-e a hûtõ a procin. egyszer nekem is volt, hogy nem volt rendesen rajta és 85-90 fokos volt a procim
Van egy olyan gondom hogy az verest azt írja hogy a procim 85 fokos.
A biosban 40-45-nek írja.
A gép nem fagy a venti 2600-as fordulaton megy.
Akkor most higgyek az everestnek vagy nem igaz amit ír?
Asrock B75M,Intel Core i5 3470,2x4gb Kingston HyperX XPM DDR3 1600 MHZ,MSI Nvidia GTX 650 Ti 1 GB,OCZ Agility 3 60 GB SSD,ASUS XONAR DG,WIN 8 PRO 64 bit
Érdekelne,hogy valaki tudna nekem választ adni arra,hogy ha adatkábelen MIO A501-el kapcsolódok a számítógéphez ami internet kapcsolattal van ellátva akkor,a PDA-al miért nem tudok netezni????
Volt egy Thyphoon Myguide 3500-as készülékem amit ha össze kapcsoltam adat kábelen keresztül akkor tudtam úgy netezni,hogy közben az asztali gépen más netezett.Ezzel mi a f.szért nem lehet vajon??? Ja és MMS-t sem fogad ez a szutyok,pedig mûár sokmindent próbáltam.
HA VALAKINEK LENNE ÖTLETE AZT SZÍVESEN VENNÉM!! S.O.S
Köszönöm.
Ezek jó hõfokok ilyen melegben?
GPU kemény 5%-ot húztam egyenlõre, a CPU meg 21%(3GHz)2,5GHz-rõl
<#conf>#conf>
MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu
És régi hiba megmaradt,felrakva minden okés,de amint netezés van kékhalálal elszáll a gép ez van bejegyezve naploba:
naplo
ez a gép
mindegy volt hogy vga vagy alaplai a megjelenités,vagy xp sp2,vagy xp sp3al,mindig beadja,fél oránként is.
fogalmam sincs mi a fene betegsége lehet
Ha így se megy hát nemtom...
Van alaplapi videokártya tehát integrált a gépedbe?
Ha van akkor dugd át rá a monitort lépj be a biosba és állítsd be hogy a PCI-express porton van a kóari és ne az integráltat használja
Más ötletem nincs
Hát ez kész 3 büntipontmiatt még segítenisehagynak normálisan!
3 perces postolás<#mf1>#mf1>
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Nem tud valaki valamilyen szoftveres RAID megoldást? Én is több vinyóra mentek, az egyik USB-s hordozható a másik sata-s belsõ. Jó lenne ha nem kéne mindig mindent kétszer másolni.
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro
valaki tudja mitöl van az hogy,a montior csak akkor ébred fel,ha windowsba ér a indulás?
elindul a gép,de csak akkor lesz kép rajta ha xp betöltödött,se bios,se töltöképernyö nincs,mintha addig nem kapna jelet a gép.
tv-re kiakartuk kötni a gépet,nem sikerült beáálitani jora,ki let huzva a kábel belöle (tv-n volt bios meg a többi,mikor töltödik be a gép).
mostmeg biosba bese lehet lépni már.
másik vinyó az van egy 2*akkora mint az eredeti...
köszi a válaszokat
#39013 Kössz
#39014 Nekedis kössz
#39015 Neked is kössz
Nem próbáltam, én inkább mindent elmentek több helyre.
JBQA!
Az lenne a gondom hogy van egy 160 Gigás winchesterem és vintelepítésnél valami baja lett
A gép ugyan felismeri de azt írja ki felugróablakba:
"E: Megformázza e most"
Nemformázommeg mert rajtvan minden adatom
Ilyenkor mit lehet tenni?
Tom h van adatvisszaállítás topik de abba van összvissz 7-8 üzenet és mint 1000éves
Ha valaki tudna segíteni megköszönném
Üdv
SrAta
MSI Tomahawk B550, AMD RYZEN 5 5600X, Kingston Fury 16GB 3200MHZ, ASUS STRIX GTX 970 4GB, Samsung 980 Pro 1TB
MSI Tomahawk B550, AMD RYZEN 5 5600X, Kingston Fury 16GB 3200MHZ, ASUS STRIX GTX 970 4GB, Samsung 980 Pro 1TB
És minden egyes játéknál furcsán viselkedik.Textúra hibák a HL2 - Lost Coastnál nagyon sûrûn elõjöttek. 😞
Qwerty4
Nekem is ez van, a játék videóinál mostanában rendszeresen lefagy.Játszani se tudok miatta...
Az alaplap ugyanaz, MSI K9N NEO V2., 2600XT kártya, Genius hangkártya, Raidmax 500-as táp, 2*1GB Kingston DDR2, Athlon 64 X2 Dual.
Egyébként jelzem, hogy az alaplapi hangkártya tönkrement.
1.Azzal a játékok még többet fagyogattak.
2.Már csak a hangfal egy felét tudja megszólaltatni (monoba megy)
Windows XP Service Pack 3 van fent.
Valami tipp?Kezd az agyamra menni ez a xar.<#falbav>#falbav>
Qwerty4
Az asztali PC-met szerettem volna kicsit helyrerakni, de történt egy kis gubanc... A C meghajtót próbáltam Norton Partition Magic-el két részre szedni, amire 983-as hibát írt ki particionálás közben. Erre lefuttattam egy töredezettségmentesítést, majd egy chkdsk /f-et, külföldi fórumok tanácsára. Ezután már elindult a PM, de kis idõ után pedig az 1552-es hibával kidobott. Azóta nem indul el a gép. Win boot képernyõ után rögtön kékhalál, és közli, h töröljek le minden meghajtót buheráló programot, stb, majd futtassam a chkdsk /f-et. Csak sajna esélyem sincs futtatni, mert a boot képernyõ után csökkentett módban is a kékhalál jön be. Sehogy nem tudok továbbjutni.
Légyszi segítsetek!
Elõre is köszi!
[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne
LeOKzom és ha utána megint rákattintok az indítóra nem ír ki semmit és nem is jön be semmi de taskmgr-ben ez van:
Nem tudom mitõl lehet, eddig teljesen jól mûködött aztán kiírta ezt hogy nem indítható el azóta akárhányszor újratelepíthetem ugyan ez van...