Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
Wehh...valaki plz...még mindig ugyanazzal a dologgal szívok (már három hónapja), és csak nagyon kicsit léptem előre. Tehát:
Toshiba laptop DVD-ram meghajtójával kiírtam három gigányi adatot egy újraírható DVD-re. Az adatok biztosan rajtavoltak a lemezen. Újrahúztam az XP-t, feltettem a drivereket, majd ezután már nem volt hajlandó beolvasni a meghajtó a DVD-n lévő adatokat: megnyitotta a lemezt, de azon látszólag nem volt semmi, pedig a tulajdonságok fülön az látszott, hogy rajta van a 3 giga adat, .RAW formátumban. Más gépekkel is próbálkoztam, egyik sem tudta megnyitni. A lemezre egyébként pótolhatatlan képeket, szöveges dokumentumokat, és pótolható zenéket írtam. A zene nyilván nem fontos. A legfontosabb a szöveges dokumentumok megléte. Frissítettem drivert, firmwaret, kipróbáltam több olyan programot, amely bármilyen formában kapcsolódhat a .RAW-formátumhoz, annyit sikerült elérnem, hogy a képek már megvannak. Ezt valahogy úgy értem el, hogy feltettem egy RAW-viewer nevű progit, aztán állítgattam valamit a DVD-drive tulajdonságainál, és előkerült a "képek"-mappa a lemezen. A lemez nem sérült, formázni is lehetne, de nyilván nem akarom, amíg nincsenek meg a szöveges dokumentumok. Ha valakinek van bármilyen ötlete, hogy hogyan lehetne előcsalogatni a lemezen lévő többi adatot (mert biztos, hogy rajta vannak), elsősorban a szöveges dokumentumokat, az plz ne tartsa vissza, tényleg életbevágóan fontos lenne. Köszi.