!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

már megoldottam, kb 30 percig kellett szenvednem.
sziasztok!
van egy thermaltake silent boost procihûtõm, és nemtudom sehogy se levenni a prociról a bordát. nincs rajta semmilyen kar se. hogyan szedjem le?
Banyapapa
nagyon nem kell érteni,mert pirosal kidobja a hibát,ergo az hiba😊

De régen volt pentiumom,szal nemtom lehetnek olyanok ott mint a üreg mostani gépemnél.
AMD athlon,és a kis kecseg nem birta ha nem vele szinkronban mennek a ramok,szal memoriahibákat dobált a memteszt,de kurvasokat,és a biosban állitotam egy picit egyböl megjavult.

Szal ilyen is van(volt),igy intelnél nemtom hogy mennek ezek.

Másik fórumon azt írták ezekre az értékekre , hogy magas a gpu és az alaplap hõmérséklete. Egy plusz rendszerhûtõt javasoltak.
Kékhalál meg kb 1-szer volt. Általában inkább újraindulás van a legváratlanabb pillanatban.
Ja a memtest megjavitja vagy csak kimutatja a hibát, és érteni fogom majd amit kiír? És igaz hogy vagy fél nap mire lefut a teszt?
A válaszokat köszönöm.

PSN ID: Lord_Mortanius

Banyapapa
Nemtom,nem ismerem ezeket hogy mennyinek kellene lenniük.
De memtest nem árthat az tuti,és amugy a ujraindulások,kékhalál bevan kapcsolva?
hátha ir valamit,leeht hivatkozna valamire (pl: valami memoriacimre,driverre stb)
vezérlöpult-rendszer-speciális fül-inditás helyreállitás-automata ujraindulásnál pipa kiveszed.
más ötletem nincs

Banyapapa
én anno virtualdubal konveráltam videket,kisebb méretre

grebber
Egy játékból vettem fel FRAPS-al videót!
Szeretném átkonvertálni hogy jóval kisebb helyet foglaljon.

Milyen programot ajánlotok,és hogyan kovertáljam mertmég nem csináltam ilyet??

Next PC upgrade: 2022

Az everest ezt mutatja.
Most megy ez a everest program meg a net.

Banyapapa
alapon ennyit mutatnak?

Hõmérsékletek:
gpu maghõmérséklet 70 C

alaplap 53 C
cpu 55 C
aux 50 C

rövid távon az E6850, ha hosszu idöre fejlesztes akkor a Q6600, de a nagy helyzet hogy a játékok még nemigazán használják ki a töbmagos procikat. Saját tapasztalotbol tudom.
Szia megvan a nagy esély rá hogy hibás a memoria, egy memtest-et én is ajánlok.
w77d
szerintetek ha a gépemet gamelésre használom melyik proci éri meg jobban?
intel core 2 duo E6850 vagy Intel core 2 quad q6600?
kb egy árban vannak

Banyapapa
memtest-et futattál ?
meg kénne aztis nézni.

Hello!!

Nemrégiben lett összeállítva az új gépem:

asus p5ld2-se/c s775 intel
club3d gf 7900 gs (cgnx-gs796) 256mb pcie
hûtõ, cpu spire coolflow (s775)
intel p4 s775 541 (3.2 ghz/800fsb/1mb)
ram ddr-II 667 mhz 1 gb kingston
win xp

A problémám az, hogy újraindul a gép.
Játékoknál fõleg újraindulás, ritkábban lefagyás, néha xy.exe hibát észlelt ezért kilép.
Internetnél néhol újraindulás, ritkán kiírja xy.exe hibát...
És videólejátszásnál is néha újraindul.
Azt még meg kell említeni, hogy fájl kicsomagolásnál néha crc hibát jelez (mindig más fájlnál).
A ramra gyanakodtam, ezért áttettem egy másik slotba. Az eredmény még siralmasabb lett mint elötte (többször újraindult).Majd visszatettem az elõzõ helyre.
Volt olyan, hogy az alatt a 3-4 óra alatt míg használtam a gépet semmi probléma nem volt, máskor meg folyamatosan a legváratlanabb pillanatokban újraindul a masina.
A kérdésem, hogy hol lehet a hiba? Én tanácstalan vagyok.
A válaszokat elõre is köszönöm.

Sziasztok
Van nálam egy lap. Info rola: Model: HS3000 ver:2.4, föbb alkatrészek: ALI M6117C chipset, CHIPS F65545 B2 vga vezérlö chip, Diskonchip 2000 16 MB-os ssd chip. Annyit sikerült kideritettem hogy ez egy 386SX processzoros lapnak megfelelö konfig. Pontossan ehez a modelhez kellene a pontos leirás.

Köszi a segitséget.
Ötleteket az [email protected] cimre várom.
Hello! remélem tud valaki segíteni! már egyszer írtam mi a gondom de akkor nem kaptam választ. talán most.

a gond az hogy ha a fényképezõm ( egy samsung gép) rácsatlakoztatom a gépre akkor nem jelenik meg sehol sem pl sajátgép comamnder stb. de az eszközkezelõben ott van a listán és azt írja ki hogy megfelelõen mûködik, hardver hozzáadásnál is kiírja hogy csatlakoztatva van és megfelelõen mûködik. Mit lehetne tenni hogy normálisan kezelje és hozzájussak a képekhez??? fontos és sûrgõs lenne! valamint ugyan ez a gond van az mp3 lejátszóm csatlakoztatásakor is ( ja és kb egy hónapja van csak így elõtte mindkettõ rendesen mûködött)
Azokat már mind próbáltam, nem mûködnek.
Met
driver audio
driver network

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Szerinted innen melyik lehet az: http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareIndex.jsp?lang=hu&cc=hu&prodNameId=1839164&prodTypeId=321957&prodSeriesId=1839143&swLang=22&taskId=135&swEnvOID=1093
Met
alaplap driverét is felraktad?

Csõ! Van egy hp laptopom. Újraraktam a windowst rajta. Minden drivert szépen telepített, de a wlan beépített kártyát, meg az integrált hangkártyát egyszerûen nem ismeri fel. Tudtok segíteni?<#confused>
Hali!!Van egy Sapphire X1950pro 512 Mb ddr3 agp8X -as kártyám!!A gondom az hogy borzalmasan melegszik!!Mit lehetne vele csinálni hogy ne melegedjen annyira???
burg3r
na most ez a meggyõzõdésed hogy 8600gt helyett ati ugyanazon árért vagy a teljesítményben is jobb az ati 2600xt mint 8600gt?

ja amúyg én nem értek ilyen izékhez hogy streamprocesszors egy ilyen összehasonlítást leirna vki hogy miben mivan és ez alapján elmondaná nekem hogy melyik jobb
nagyon megköszönném

Falconer
Egyik sem éri meg.
8800alatti geforcokat csak divatbol éri meg, mert rajta van a DX10 matrica szerintem.
Kétszer olyan gyors egy ati 1950pro, és 34k. 38k-ért van 512MB-os. 30k-ért 1950gt amit felhuzhatsz pro szintre.
Nem DX10 az igaz, de sokkal gyorsabb mint az általad említett geforceok. És szerintem jobb elfogadható sebességgel játszani DX9-ben jó grafikával mint mediumban low fps-sel DX10 1024*768felbontáson...
Konkluzio:
8800gts-nél gyengébb kártyák esetében ATI.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

burg3r
SAPPHIRE Radeon HD2600 XT 256MB GDDR3 TV-Out + Dual DVI + HDMI PCI-Express

vagy

GigaByte GeForce 8600 GT 256MB GDDR3 Silent Pipe II (Heatpipe hûtés) TV-Out + Dual DVI PCI-Express

????????????????????????????????????????????????????????????????

melyik gyártónál van a leggyorsabb 8600gt illetve 2600xt mert utobbinál láttam ilyet:MSI RX2600XT Diamond 512 <+> 850 MHz 1150 MHz, 512 MB GDDR4 ez kb mennyibe kerülhet? és megéri az 512mb 128bit illetve gddr4?

csgery
Túlírás nem egészséges az írónak. Akár tönkre is teheted vele. Felkerül rá minden adat, cask az lesz a külömbség, higy a szokásos spirál helyett szûkebb spirálban mozog a lézer, tehát közelebb kerülnek az adatok egymáshoz. Mellesleg ha DVD-t kell írni, próbáld meg LP módban (3382kb/s- és nem változtat a minõségen). Így sikerült nekem a Pókember 3 at, és a Karib tenger Kalózait is rátenni egy DVD-re. (természetesen mind a kettõt külön dvd re😄)
csgery
Ha pl régi az alaplapod, akkor csk az 1.1 et támogatja. A BIOS-ban be lehet állítani, mint ahogy TomBand is mondta.

burg3r
sziasztok!
egy barátom lérdezi melyikkel jár jobban egy 8600gt-vel(nem gyári tuningos)vagy 2600Xtvel(nem gyári tuningos)

abban az esetben ha 256mb vagy 512mb és gddr3 vagy 4 vagy mi ezekközül a legjobb?

zolo
Dvd-t írok , a lemezen 4438 mb hely van, a kiírni kívánt dolog is ekkora, de a lemezen 1 perccel kevesebb a hely, így hát túl kell írni.
Minden adat felkerül normálisan így a dvd-re?

http://flickr.com/photos/zolika90/

Nézd meg a BIOS-ban hogy 2.0-ra legyen állítva és full sebességre! Nálam ez volt a gond. Azóta rendesen mûködik minden!

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

igen,deminden 2.0-s,de csak 1.1-nek ismeri fel, valamilyen progival nem lehet beállitani?
csgery
Lehet, hogy a mikrokapcsoló az egérben koszos, és ezért van "megkergülve"😊 Szétnyitás utána tisztíthatod, de ha garancia van rajta, érdemes visszavinni, mert vagy megcsinálják, vagy kicserélik...
Hello!
Egy egeres problémám lenne: vagyis a Razer Cooperheadem amit tavaly vettem meghülyült. Azt csinálja hogy egy bal egér kattintásra kétszer kattint, vagyis én egyszer nyomom le de azt kettõnek veszi. Ezt megtudom itthon is valahogy oldani vagy vigyem el szervizbe még talán gari is van rajta). Utóbbival az a gond hogy nem nagyon lelek ilyen helyet ahol erre szakosodtak volna, ha esetleg tudnátok mondani egyet kettõt nagyon megköszönném!

Elõre is köszi!
Met
ne a hangot akard kikapcsolni hanem a melegedés okát szüntesd meg, porszívózd ki a procihûtõt, tegyél be 1-2 ház hûtõventit stb.

szaisztok! Az a problémám hogy a gépem bizonyos programok játékok futtatása közben elkezd sziréna szerû figyelmeztetõ hangot adni ki magából ezt a hangot hol lehetne kikapcsolni a bios-ban?
A procsszor nagyon melegszik játék közben 70-80 -fokos a hõmérséklet.
Hósszú folyamatos a figyelmeztetés hangja! Segítsetek!
csgery
Most az USB 2.0, és 1.1 rõl beszélsz? Semmi komplikáció nincs, csak az USB 1.1 lassabb adatátvitelt eredményez...
Hali ,segitség kellene,mi van ha az usb-m 2-s de 1-nek ismeri fel,de mundenem 2-s?
Küldönc
ha meg lesz majd elválik 😊 ja meg néztem a seagate oldalát, és láttam ott a maxtor-t is. Ezek szerint õk gyártják a maxtort 😄 jah és ott a seagate vinyókra 5 év gari jár .. Már tuti azt veszek 😊

Banyapapa
müködik sata-n,a sata2 is.
lehet alapbol,de lehet jumperelni kell (sima sata-ra),de az a vinyohoz adott papir csak fogja mutatni.

Küldönc
Mert már jövõhéten veszem megfele 😊 akkor legyen seagate. És élettartamra mien? Atttól félek hogy a sata2-es már nem lesz jó. Vagy az ugy van hogy ha sata csatlakozó is van a lapon akkor bármien sata-s vinyót képes mûködtetni? itt van a lapom nézzétek meg Lapom

Falconer
Szerintem Seagate 320as sata2.. Tesztekben azt hozták ki nyertesnek. Asszem picit jobban melegszik mint a WD de sokkal gyorsabb is.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Falconer
Le lehet tiltani az alaplapit. Nálam le van tiltva pl, mert X-fit használok.

csgery
HArdver hozzáadásán kívül lehetne feltelepíteni egy drivert neki. Neked ez a driver kell, mivel szinte mindegyik gépen ugyanaz a hangkártya😊 A BIOS-ban nem tudom, mit lehetne állítani, szvsz ott nem lehe a hangkártyát bûvölni... vagy igen?
Küldönc
Oké, de remélem nem mondasz hülyeséget, mert sokáig szeretném használni 😊 gondolom hdd cooler nem árt majd .. 😊 itt van amit kinéztem. Akk az mind1 hogy sata2-es? vagy nekem csak sima Sata megy bele a gépbe? Az alaplap tulajdonságába az van irva hogy Serial ata :S 😄

WD SATA2 320Gb 3200KS 16Mb 7200
Western Digital Caviar SE16 3.5" HDD, 320GB, SATA II, 7200RPM, 300MB/s,16MB

NeoMaN
WD vagy Seagate.

Maxtor alsókategóriás (márha létezik ilyen), Samsungokat meg brutális mennyiségben hordják vissza a szervízbe.

Küldönc
csövike. Veszek vinyót , csak nemtom mien márka legyen és hogy 250- vagy 320 Gb-és :S Itt van 3 márkájú, ezek közül kéne egy : mator, samsung, wd(western digital) jah és amugy sata-s a lapom , akkor a sata2-es vinyó is mehet bele? vagy nem? elõre is kösz. 😊

Falconer
Akkor ne.

Ja, igen, azt nem mondtam, még nagyon új vagyok,BIOS-ba nem tudom, merjek-e belepiszkálni?
Falconer
Biosban engedélyezd 😊 Vagy nemtudom. Akkor szokott ilyeneket szórakozni.