5.1-es hangfalrendszer házimozi támogatás dts dekóder és erősítő dvd lejátszót, Milyet? Hol? Mennyiért?
-
Saját magad is megválaszoltad a dolgot. Max. teljesítményen sose fogod járatni sem az erősítőt, sem a hangfalat, nem is érdemes. Általában (függően az adott cucc minőségétől) 50-80%-os teljesítményig relatíve torzításmentes a hang visszaadása. Amikor valaki azt mondja, hogy teljes hangerőn is torzításmentesen hallgatja a zenét, akkor egyszerűen hazudik. ^^
Itt két dolgot kell tisztázni: mire szánod a rendszert? Ha elsöprő többségben házimozihoz, akkor érdemes lenne elgondolkozni nem álló hangfalakban, hanem polc hangfalakban. Olcsóbbak, igaz az elhelyezésük erősen függ a lehetőségektől - a falra felszerelhető hangfalaknál még könnyű a helyzet, de ha ablak-ajtó, polc, akármi miatt ez nem megoldható, akkor már vissza kettő, mert ha állványt is veszel a hangfalhoz, akkor nem lesz sem olcsóbb, sem jobb. Mi az előnyük: teljesen homogén lesz a hangkép, hiszen ugyanolyan lesz mindegyik hangfal. Egy álló + polc hangfalból álló szettnél ez sose lesz tökéletes - sajnos ezt én is a saját káromból tanultam meg. Hozzá kell tenni persze, hogy zene hallgatáshoz viszont két jó front fontos - tehát ha többcélú lesz a rendszer, akkor marad a kompromisszum.
Ami a teljesítményt illeti, szerintem felesleges egy 150-200W-os hangfal is megfelelő - ám itt ne a teljesítményt nézd első sorban, hanem azt, hogy hogy szól. Mert azt nem lehet számokkal leírni...
Igen, a max. leadható teljesítmény csökkeni fog több hangfalnál - ám erős kétségeim vannak afelől, hogy egy 606-os ne tudna normálisan kiszolgálni egy átlagos 7.1-es hangfalszettet.