Az új DX9-es benchmark
-
Cvd #518 "Felhivnám figyelmedet esetleg az advanced 3D dologra. Senki, sehol nem állitotta, hogy a mai DX7-8-as játékokat tükrözné a program, hanem pont ahogy irja, fejlesztéshez ad kiindulóponot, a _jövöbeni_ játékok teljesitményével." - Szerintem meg éppen az 1.4-es PS használatával üti ki ezt a dolgot, mint ahogy eddig se nagyon használták ki, ezután se fogják mert ezzel a játékkészítők elesnének a vevők jó részétől akinek nVidia kártyája van. Maximum a használatának a lehetősége lesz meg néhol, de csak arra épülő játék nem lesz. Ellenben a 3DMark02 meg full erre épül.
"Lehet hogy nem azért, amit leirnak róla, de a videokártyák teljesitményét legalább korrektül kimutatja már" - Ez igaz, csak túlságosan is a kártyára megy rá, és ez nem reális. Ráadásul szerintük is a PC teljesítményét kellene nézni. Az hol reális, hogy egy gyenge Celeronnal lenyom egy P4+4600-ast? Pedig a gyakorlatban szinte használhatatlan lenne ilyen gyenge procival normális felbontásban. Hiába van benne CPU mark, nem számít bele az összpontszámba, márpedig a jövőben is a pontszámmal fogja mindenki jellemezni a gépét, ha a teszt kerül szóba úgy mint eddig.
"Az órajel visszaállitásról meg kicsit talán tovább kellett volna olvasnod azt a topicot. Világosan leirják, hogy biosból állitott órajelet nem vesz vissza, csakúgy mint a rivatuner low level OC-jét sem birálja felül, " - Ezt én is írtam nem?
"egyedül a powerstripeset, valszeg kompatibilitási gondok miatt." - Gáz ha pont a powerstrippel lenne gond, hisz az van beleépítve a programba. Arra használja hogy normálisan tudja determinnálni a core/mem sebességet, meg egyéb infókat szedjen ki a kártya bios-ából. Egyébként a Detonator tuningmódjával is csinálja a visszaállítást. És nem egy ember írta, hanem kettő azon a fórumon. Igaz az se sok. De valyon miért van az, hogy éppen annál az nVidia kártyánál csinálja, ami a legközelebb áll a 9700-hoz? Ha hozzávesszük az 1.4PS-dolgot, akkor máris ott vagyunk, hogy egy 8500-as is utoléri, holott a gyakorlatban ez nincs így és nem is lesz.
"Megjegyzem, lefuttattam 300/300on is a 8500amon, és annak sem vette vissza az órajelét..." - Nem is mondtam hogy annál is visszaveszi. A 4200-asomnál se tette. Ezért lenne érdekes, ha csak bug lenne.
"Ugyanis, EZ SINCS LEIRVA SEHOL. A 3dmark03 nem csupán teljesitményre mér, mint 2001 a dx7-8as tesztjeivel, hanem sokkal többet, és súlyozottan ad a kártyák tudására, featurökre, amiben az újabb radeonok (sőt még a régebbiek is) sokkal jobban fel vannak szerelve. Gondolok itt a DX9-re, anizotropikus szűrés teljesitményre, pixelshader " - Igaz, csakhogy ezek az előnyök a gyakorlatban nem jelennek meg, a tesztben meg igen. Ezért mondom hogy nem rossz a teszt (ezek a különbségek tényleg ott vannak), de nem életszerű CSAK ezekre építve tesztelni, mert így elég szintetikus lett. Az AA+AF elmegy, ATI-nál már standard, nVidiánál is lenne he bírná minden kártya, de az csak az ATI-nál létező dolgokra építve tesztelni elég egyoldalú. Ja és nem mondtam hogy a performance sebességet jelent, de a teljesítmény nem is csak a videokártyától függ a gyakorlatban.:)