3773
Az új DX9-es benchmark
  • hen-tes
    és akkor ebbe mi a franc a hiba
    Celeron 600@810
    gef4 mx 440 64mb
    256 mb ram
    ???
    a progi elindul
    csak amikor a testet betöltötte kilép
  • Crem
    Úgy, hogy azt írtam ide amit adott és nem adtam hozzá plusz 800 pontot!:DD
  • Kras
    Mire szamithatok:
    Intel Celeron 1200Mhz
    Geforce 2 MX 400 32Mbram
    256 MbRam
  • Jacek
  • Zoli007
    miert?
  • Borg
    Ez érdekes kérdés volt.
  • EOX
    Leteszteltem egy gyenge gépen is:
    Aristo Via FCPGA
    Celeron 633 MHz
    Manli Geforce2MX200 64MB
    192MB SD Ram
    28 pont:)
  • Jacek
    gratulalok:)
  • Zoli007
    Borg te vagy a rendszergazda?
  • Borg
    1Ghz proci alatt is elindul.
    Láttam már 800assal is tesztet másik fórumon.
    Az fix alapkövetelmény csak a DX7 támogatású videokártya.
  • Borg
    Fuss még egy kört a mókuskerekeden szerintem...:)
  • Jacek
    huha ez egyedeul talaltad ki?
  • Jacek
    DX9-es kartya
  • Jacek
    sotetseg fejedelme sim a tied megnyerted
  • Zoli007
    talan hogy vegyenek tobb uj kartyat
  • Cvd
    Közben utánanéztem, használ ugyan 1.1-et 1.4 helyett, csak épp akkor (majdnem) dupla annyi polygonnal küldi meg a kártyát, nem csoda hogy meghal a Gef4 széria (GT2: 150ezer helyett 250ezer, GT3: 280ezer helyett 560ezer). Továbbra is rejtély, miért nem használ 1.3-at.:)
  • Leybold
    Ha esetleg valaki még nem látta, akkor pihenésképpen ajánlom figyelmébe az alábbi
    videot:
    http://www.giga.de/help/helpnite/grafik3.wmv

s persze a többit is ....grafik2,4,5,6,7.wmv néven.
    (érdemes dl-managerrel letölteni)

mellesleg
    P4.CEL 2GHz
    Abit Ti4200 128
    MSI 845E Max
    256 DDR 2100
    -------------
    1279
  • Cvd
    Nem azt mondtam hogy ne használják ki. Kapjon pluszt az a kártya, amelyik tudja. Viszont CSAK azt használni nem reális. Mondj egy játékot, amelyik ugyanilyen.:) Sokkal reálisabb volt a 2001SE Advanced PS tesztje. Az ugyanígy 1.4-et használt, de hiányában tökéletesen ment 1.1-el, és nem pár frame-mel szenvedett. Ugyanígy a Doom3 sem csak 1.4-gyel fut majd rendesen, habár nem árt a támogatása. A tesztnek az lenne a lényege, hogy reprezentálja a jelen/közeljövő játékainak szintjét. Nem ezt teszi.
  • Jacek
    semmi baj nincs a GF4-el jelen pillanatban csak az ara:)
  • Zsoltee_a_bator
    az 1.4 -es ps a directx 8.1 -ben benne foglaltatik, miert ne lehetne hasznalni.
    ami ezt nem tudja, az 1.1 -es ps -el kell boldogulnia, es tobb nekifutasban megoldani a dolgot. doom3 eseteben hasonlo a helyzet.
    "holott a gyakorlatban ez nincs így és nem is lesz."
    Es lon doom3 hasznal ps1.4 -et es valoszinu gyorsabb lesz a gf4-nel, Carmack szerint.

Persze attol meg szemely szerint nem dobnek ki a szemetbe egy 4600-t ha hozzamvagnak :)
  • hen-tes
    1 db kérdésre várom a választ
    1ghz alatti procin elsem indul a test ?????
  • TheZsenyka
    Érdekes, eddig 41.09-et használtam, tegnap este a fórumban elhangzott vélemények hatására felraktam a 42.86-ot és legnagyobb meglepetésemre csont ugyanolyan eredményt kaptam
  • Cvd
    Ja tényleg, nálam ME alatt minden driverrel lefut a teszt, de a demo 2-3 része helyett csak vörös foltok vibrálnak a monitoron. Ugyanaz 30.82 és 41.09-vel is. Meg a saját ABIT diverrel is. Ez azután derült ki, miután a 42.30-ast feltéve a driver és a 3DMark03 úgy legyilkolta a wint, hogy képtelenség volt detonatorral életre kelteni.:)
  • Cvd
    "Felhivnám figyelmedet esetleg az advanced 3D dologra. Senki, sehol nem állitotta, hogy a mai DX7-8-as játékokat tükrözné a program, hanem pont ahogy irja, fejlesztéshez ad kiindulóponot, a _jövöbeni_ játékok teljesitményével." - Szerintem meg éppen az 1.4-es PS használatával üti ki ezt a dolgot, mint ahogy eddig se nagyon használták ki, ezután se fogják mert ezzel a játékkészítők elesnének a vevők jó részétől akinek nVidia kártyája van. Maximum a használatának a lehetősége lesz meg néhol, de csak arra épülő játék nem lesz. Ellenben a 3DMark02 meg full erre épül.
    "Lehet hogy nem azért, amit leirnak róla, de a videokártyák teljesitményét legalább korrektül kimutatja már" - Ez igaz, csak túlságosan is a kártyára megy rá, és ez nem reális. Ráadásul szerintük is a PC teljesítményét kellene nézni. Az hol reális, hogy egy gyenge Celeronnal lenyom egy P4+4600-ast? Pedig a gyakorlatban szinte használhatatlan lenne ilyen gyenge procival normális felbontásban. Hiába van benne CPU mark, nem számít bele az összpontszámba, márpedig a jövőben is a pontszámmal fogja mindenki jellemezni a gépét, ha a teszt kerül szóba úgy mint eddig.

"Az órajel visszaállitásról meg kicsit talán tovább kellett volna olvasnod azt a topicot. Világosan leirják, hogy biosból állitott órajelet nem vesz vissza, csakúgy mint a rivatuner low level OC-jét sem birálja felül, " - Ezt én is írtam nem?
    "egyedül a powerstripeset, valszeg kompatibilitási gondok miatt." - Gáz ha pont a powerstrippel lenne gond, hisz az van beleépítve a programba. Arra használja hogy normálisan tudja determinnálni a core/mem sebességet, meg egyéb infókat szedjen ki a kártya bios-ából. Egyébként a Detonator tuningmódjával is csinálja a visszaállítást. És nem egy ember írta, hanem kettő azon a fórumon. Igaz az se sok. De valyon miért van az, hogy éppen annál az nVidia kártyánál csinálja, ami a legközelebb áll a 9700-hoz? Ha hozzávesszük az 1.4PS-dolgot, akkor máris ott vagyunk, hogy egy 8500-as is utoléri, holott a gyakorlatban ez nincs így és nem is lesz.

"Megjegyzem, lefuttattam 300/300on is a 8500amon, és annak sem vette vissza az órajelét..." - Nem is mondtam hogy annál is visszaveszi. A 4200-asomnál se tette. Ezért lenne érdekes, ha csak bug lenne.

"Ugyanis, EZ SINCS LEIRVA SEHOL. A 3dmark03 nem csupán teljesitményre mér, mint 2001 a dx7-8as tesztjeivel, hanem sokkal többet, és súlyozottan ad a kártyák tudására, featurökre, amiben az újabb radeonok (sőt még a régebbiek is) sokkal jobban fel vannak szerelve. Gondolok itt a DX9-re, anizotropikus szűrés teljesitményre, pixelshader " - Igaz, csakhogy ezek az előnyök a gyakorlatban nem jelennek meg, a tesztben meg igen. Ezért mondom hogy nem rossz a teszt (ezek a különbségek tényleg ott vannak), de nem életszerű CSAK ezekre építve tesztelni, mert így elég szintetikus lett. Az AA+AF elmegy, ATI-nál már standard, nVidiánál is lenne he bírná minden kártya, de az csak az ATI-nál létező dolgokra építve tesztelni elég egyoldalú. Ja és nem mondtam hogy a performance sebességet jelent, de a teljesítmény nem is csak a videokártyától függ a gyakorlatban.:)
  • Ams
    érdemes megvenni?
  • Laalee
    9700nal nemhiszem... fixre van szabva
  • Borg
    Valszeg powermagic... szar ram garantált, tuning minimális, de alapon mennie kell tökéletesen.
  • Zsoltee_a_bator
    de ezeknel a kartyeszoknal mar garantalt a gyari freki nem? mar nem lehet ugy szivni mint regen a 8500 -asokkal
  • Sir Quno Jedi
    2P4NW Inno3D Ti4200/64 = 1219
    1.6P4 Leadtek Ti4400/128 = 1333

41.09det
  • Ams
    "De ha megy jól, akkor kit érdekel???"
    jól fog menni?
  • reszcsi
    Szerintem is elég gyenge ez az új 3Dmark. Sőt. Bár egy teszt nem futott le, lehet hogy az valami űberqrvajó, de a 3Dmark 2001SE szerintem jobb. Na mindegy. Ja és az eredményem:

Abit KT7, 512 SDRAM, AMD 1.2 Athlon, ATI 8500LE (250/250) catalyst 3.1-es driver, Barracuda IV, 935 pont.
  • Zsoltee_a_bator
    ha egy kozepkategorias kartya /9500pro/ kepes sok helyen jelentosen felulmulni, akkor bizony lowend.
    Nem csak 3dmark-ban.. /es meg draga is/
  • Ams
    "De ha megy jól, akkor kit érdekel???"
    jól fog menni?
  • magus
    ezzel a géppel hogy értél el ilyan alacsony pontszámot?

hat igen sztem is jjol jartam kemeny 74 pontot elértem, sztem ez mindent arat. na kinek van ennél alacsonyabb:)
  • Laalee
    nos amig az összes ati kartyat ugyanott gyartjak ertelmetlen hogy bba vagy sem
  • Laalee
    hol ilyen "olcso" ?
  • Ams
    ATI RADEON 9700 PRO 128MB DDR TV 65 000 Ft
    mi it a gixer?az átbaszás? mért ilyen olcsó?
  • Mike
    látom nem nagyon szoktál híreket olvasni, mert akkor már rég rudnád, hogy visszavonta az nVidia
  • Mike
    mindenki azt vesz amit akar, ill. alkalmazásfüggő

ez a lényeg
    szóval nem értem miért kell akkor neked a 4600-asra köpködni? csak nem azért mert ati-d van? akkor hogy is van ez?
  • Mike
    szerintem meg a 60 giga a szarrr :))