Az új DX9-es benchmark
  • Gerry
    Azt én is elismertem, hogy JOBB az Intel hőleadási képessége, de a Hyper-Threading szerintem nem akkora találmány, mint amennyire beharangozták, inkább jókis marketing fogás... Nem hoz nagy teljesítménytöbbletet, sőt a legtöbb alkalmazásnál SEMMI előnyt nem jelent. A másik dolog pedig az, hogy gondolom Te sem haználod a gépedet hűtő nélkül, tehát nagyon klassz, hogy az Intel úgy is megy (egy darabig), de mivel az összes mai AMD-s alaplap bír azzal a képességgel, hogy kikapcsol, mielőtt a CPU szétmenne (ezt én is kipróbáltam egy 700-as Duronnal a 7NJS lapomban, és semmi baja sem lett, levettem menetközben a hűtőt, és szinte azonnal le is kapcsolt a gép), így nem jelent sok előnyt ez a dolog az Intel számára... Ha meg azonos órajelen (vagy árfekvésben) összehasonlítjuk a két gyártó termékeit, akkor meg érdekes eredményt kapunk! Most ezt itt nem akarom részletezni, aki ismeri a két procit, az tudja mire gondolok. Ja, ha most azt hinnéd, hogy elvakult AMD rajongó vagyok, akkor rosszul gondolod, volt (és van is) Intel procim, de jelentős számú AMD-s gépem volt (és van is). Egyébként bevallom jelenleg valóban sokkal inkább az AMD a hozzám közelebb álló gyártó, de ha az Intel a jövőben kijön valami elképesztően jó újítással (lásd AMD x86-64 architektúra), és elfogadható áron kínálja majd, akkor azt a terméket fogom megvenni. (Jelenleg egyébként van egy Athlon XP 2400+ és egy Celeron 1100 FCPGA-s gépem, más-más célra használom őket...)