3773
Az új DX9-es benchmark
-
#1201 Mekkora is a SETI-prociterhelése??? -
#1200 Hmmm. érdekes mód pl a SETI-nél nagyságrendekkel gyorsabb egy AMD proci. -
#1199 Azért ez pénz is nekik, úgyhogy sztem ha sorra kerül(:)))az aktuális Deto.(a 109-ik kb. a sorban 3 hónap alatt...)akkor kap WHQL-t. -
#1198 "Azért amely vállalatok, cégek meg tudják fizetni, mind Intel-t használnak, nem egészen véletlenül."
Nana-ez az Én dumám!
De tény is,úgyhogy maradhat! -
Borg #1197 Igen, valszeg marhára sietni fog M$ a WHQL minösitéssel, miután az nvidia mindennel azon van hogy aláássa a 3Ds szabványát:) -
#1196 Azért amely vállalatok, cégek meg tudják fizetni, mind Intel-t használnak, nem egészen véletlenül.
KFKI munkacsoportnál mindenki Intel-t használ
nem véletlenül.
Szóval ennyit az AMD-ről. -
#1195 Hát ez LOL!
Próbáltál már 3dsMax-al, vagy bármely más 3d-s programmal renderelni nagyobb avi-kat?
Ez csak egy példa,filmtömörítésről, és a többiről nem beszélve.
Az AMD-nek egy előnye van: olcsóbb.
A leggyorsabb processzorokat jelenleg az Intel gyártja, pedig nálam is AMD van, de ez a tény.
Negatívuma az ára,sajna.
Azért amely vállalatok, cégek meg tudják fizetni, mind Intel-t használnak, nem egészen véletlenül. -
#1194 Nem várok, inkább használom a Catalyst 3.6-ot! -
#1193 Arra várhatsz :)) -
#1192 Aha, mindegy, most úgyis Radeon 9700-am van, ahhoz meg biztos nem jó!
De van pár ismerősöm, akinek nVidia karija van, viszont nekik nem nagyon javasoltam eddig a béta drivereket... Majd letöltöm, ha kijön a hivatalos! -
#1191 Egyátalán nem hivatalos :)
a sráca ki találta azt mondja, hogy a 4200-es működött neki ezzel, csak nem nézte meg benchmarkban. :) -
#1190 Egy újabb cheat-es driver az nVidiától? Na, jó csak vicc volt, de ez még ugye nem hivatalos? -
#1189 "Nem hoz nagy teljesítménytöbbletet, sőt a legtöbb alkalmazásnál SEMMI előnyt nem jelent."
Látom nem vagy tisztába amit írsz nekem ezelött
sima 533 Northwood procim volt és most a HT
pedig sokkal gyorsabb mint pl. 700 MB film RAR-ból való kicsomagolása + film nézés + zene halgatás alig lassúl be valamit.
Internet. -
#1188 Ezt leteszteltétek már?
Detonator FX v45.20 for Win2k/XP -
#1187 Klassz, és mennyivel gyorsabb a két játék? Hát ezaz SEMMIVEL, TR6 elmegy bőven egy 1700+os AMD-n, csak jó videókártya kell neki, és nézd meg, mennyibe kerül a LEGOLCSÓBB HT-s proci, kb. a 3x-osába egy 1700+os árának!!! Ja, és ugyanúgy kell ahhoz is a jó VGA... Na mindegy, szerintem max akkor ér valamit a HT, ha egyszerre végzel tömörítést, és videólejátszást, vagy hasonló műveleteket, ez pedig szerintem állati ritkán fordul elő (velem eddig pl SOHA), mivle jobb, ha a CPU csak a videótömörítéssel foglalkozik, mert úgy eleve hamarabb végez... -
#1186 Alapvetöen az XP is támogatja a HT és elkövetkező
programok is fogják használni ezt a technologiát.
mivel már most használja a Tomb Raider 6,
Aquanox 2... -
#1185 Azt én is elismertem, hogy JOBB az Intel hőleadási képessége, de a Hyper-Threading szerintem nem akkora találmány, mint amennyire beharangozták, inkább jókis marketing fogás... Nem hoz nagy teljesítménytöbbletet, sőt a legtöbb alkalmazásnál SEMMI előnyt nem jelent. A másik dolog pedig az, hogy gondolom Te sem haználod a gépedet hűtő nélkül, tehát nagyon klassz, hogy az Intel úgy is megy (egy darabig), de mivel az összes mai AMD-s alaplap bír azzal a képességgel, hogy kikapcsol, mielőtt a CPU szétmenne (ezt én is kipróbáltam egy 700-as Duronnal a 7NJS lapomban, és semmi baja sem lett, levettem menetközben a hűtőt, és szinte azonnal le is kapcsolt a gép), így nem jelent sok előnyt ez a dolog az Intel számára... Ha meg azonos órajelen (vagy árfekvésben) összehasonlítjuk a két gyártó termékeit, akkor meg érdekes eredményt kapunk! Most ezt itt nem akarom részletezni, aki ismeri a két procit, az tudja mire gondolok. Ja, ha most azt hinnéd, hogy elvakult AMD rajongó vagyok, akkor rosszul gondolod, volt (és van is) Intel procim, de jelentős számú AMD-s gépem volt (és van is). Egyébként bevallom jelenleg valóban sokkal inkább az AMD a hozzám közelebb álló gyártó, de ha az Intel a jövőben kijön valami elképesztően jó újítással (lásd AMD x86-64 architektúra), és elfogadható áron kínálja majd, akkor azt a terméket fogom megvenni. (Jelenleg egyébként van egy Athlon XP 2400+ és egy Celeron 1100 FCPGA-s gépem, más-más célra használom őket...) -
#1184 Egyébként az AMD nem véletlenül nem használják
Server gépekbe hanem inkább Intel részesitik elönyben megvan az ok, hogy miért mert az Intel
stabilabb meg minden. -
#1183 Mivel kestek el ?
Az XP a P3 konkurensenek indult.
Idaig huzta, az Opteroon meg agyba fobe fogja verni a P4et a Hypertreadingjevel egyutt.
A masik fele, hogy mar most annyi alkalmazas es jatek hasznalja ki a HT-t , hogy kb 2%. -
#1182 Lehet, hogy az AMD jó lesz ezzel a tokoással de
egy kicsit elkéstek ezzel innen is lehet látni,
hogy az Intel elöbre jár.
Lásd Hyper-Threading stb... amit elég sok játék és alkalmazás már most kihasznál...
+ nem ég le a procid ha nincs rajta hütő stb... -
#1181 Mar ne haragudj de miota szerver processzor egy 64 bites proci ?
Az csak arra utal, hogy eddig a maximalis parancscimzes 32 bites lehetett, most meg a 64 bites prociknal meg 64 bit.
Szal ne keverjuk ossze a dolgokat.
-
#1180 Az Athlon64 az Workstation proci lesz, és az Opteron is lehet Workstation proci, csak kicsit drága, valamint 100% 32bit kompatibilisek nem úgy mint az Itanium, azon eléggé bonyolult 32bit-es alkalmazást futtatni (nomeg tetű lassú is az emuláció miatt). Ezzel szemben az Athlon64 és az Opteron villámgyorsan képes 32bit-es alkalmazások futtatására is, tehát "sokoldalúbb" mint az Intel... -
#1179 Az Athlon64 és az Opteron alapvetöen 64 bites ami
azt jelenti, hogy SERVER proci.
Az Intel procijai nem 64 bitesek hanem 32 bitesek.Ne hasónlítsunk össze eg 64 bitest egy 32 bites procival már.
Mert arra ott van az Itanium 2. -
#1178 Ezt inkább B@dsectornak kellett volna címeznem, na mindegy... Remélem ő is elolvassa! -
#1177 Az AMD azonos órajelen számottevően gyorsabb mint az Intel, ellenben még mindig az Intel a legjobban tuningolható processzor, az egyszerűbb felépítése, valamint a jó hőleadása miatt. Árak tekintetében megintcsak az AMD a jobb, mégpedig jelentős mértékben, és nem elhanyagolandó dolog, hogy hamarabb jöttek ki a fejletteb chipsetek is AMD-hez (lásd nForce2), mint Intelhez... Ez mind-mind annyit jelent, hogy technikailag és fejlesztésben az AMD előbbre jár, viszont az Intelnek több pénze van jobb gyártósorokra. Remélem az Athlon64 és az Opteron majd idővel szépen elterjed (és nem lesz annyi nyűg a gyártással, mint a K7-es szériánál volt annó), és akkor esetleg némileg nagyobb piaci részesedéshez és elismeréshez jut az AMD. -
#1176 Akkor miért jobb az AMD az Intelnél ?
-
#1175 Badsector.
Nem nem ertek hozzajuk, csak hobbibol szgepezek mar tobb mint kb 20 eve. :)))
-
#1174 Látom sokat értesz a gépekhez inkább mentél volna köművesnek. :)
-
#1173 Nehany pontal vezeti egy tobb mint 1,4 GHzel kisebb AMD elott egy tobb mint 4 GHzre felhuzott P4.
Erted csak ennyi a kulonbseg az AMD javara. -
#1172 Hm-milyen konfig is vezeti a futuremark listáját 3dMark 2003-ügyileg?!!
-
#1171 Jol van. Látom azért az AMD is tud valamit! Igaz, Badsector??? :) -
#1170 Kár bizony. -
#1169 Latom elvakult Intel "FUN" vagy.
A cikkeidben is erre gyursz ? :)
Amugy gagyi eredmeny. :)))
Csakhogy megszurkaljalak egy kicsit tessek itt egy link, ahol a konfigodra 600 pontot ra ver egy 600MHzel kisebb AMD.
AMD 2498 MHz 3DMark Score 18053 3D marks -
#1168 kár.... -
#1167 Kár, hogy R9700-at hasonlítasz R9500-al...
-
#1166 ;D kár hogy nekem nem ilyen kareszom van -
#1165 Nekem nem kell hangolnom semmit így is a visszapillantó tükrömben leszel az AMD-el.
ABIT IC7
[email protected] Hyper-Threading 255Mhz FSB
2*256 MB Kingstone Hyper X DDR434 CL 2-6-3-3 DC
Club 9700 Non-Pro 360/600
3DMark 2001SE 17400
3DMark 2003 5420
-
#1164 Egy kis bios finomhangolás után kereken 5400 (3dMark 2003. Lesz ez még jobb is..... -
#1163 Sziasztok.
MSI K7N2 Delta
XP 2500@2800
2x256Mb DDR400
Rad 9500 371/297 (rivatuner,8 pipeline,256bit)
3DMark 2001 14900
3DMark 2003 5305
:) -
Borg #1162 A legújabb driver nem mindig a legjobb:) Lásd nforce2...