• mainruler
    Miért aggódsz a driverek miatt? Hisz Young megmondta, hogy ezek most jók lesznek...

Egyébként teljesen igazad van, és az a driver dolog különösen az S3-nál egy elég érzékeny pont. Szegény Savage3D meg Savage2000...

Régebben az S3 nem high-end, hanem ikább olcsó és megbízható kártyákat csinált. Persze az S3Trio idejében még nem igazán lehetett high-end-ről meg low-end-ről beszélni, hacsak az nem számított annak, hogy egy kártya fél vagy egy megás volt-e... :-)

Ja, 1995-ben az S3 elnyerte "a világ legnagyobb chipgyártó cége" díjat, tehát anno nem volt olyan lenézett, mint manapság. Apropó lenézés. Tegnap keresgéltem a Columbiáról valami újat, de helyette az Anandtech-en találtam egy cikket a Savage2K-ról. Meg kellett állapítanom, hogy ennél seggnyalóbb cikket még soha sem láttam. Benyaltak a meleg szarig az Nvidiának, már elnézést a kifejezésért. Akkoriban jelent meg az üdvöske, a GF256 és mivel a S2K erős konkurrenciát jelentett (ráadásul bugosan is klasszisokkal jobb), ezért a kedves, jóságos Anandtech-es fiúk mindent elkövettek, hogy szanaszét cincálják, sárba döngöljék a ViperII-őt. Tisztára mint egy véresszájú komcsi propaganda, elképesztő. Még arra is vetemedtek -felrúgva az ellenpropaganda íratlan szabályait: elferdíteni mindent, de nem hazudni, mert az aláássa az egészet-, hogy nyíltan olyat írjanak -persze tehették ezt még akkor, hisz a hivatalos megjelenés elött írtak róla és aki olvasta, az biztos nem vett utána Viper-t, tehát nem derült ki-, ami egyszerűen hazugság.
    Ezt csak azért írom, mert már jó régóta a legtöbb oldal heveny gyűlölettel viseltetik az S3 iránt, általam teljességgel ismeretlen okból (nem is kell messze menni, hisz az interjút, amit beraktam, már több "vágott" változatban is láttam, és érdekes módon mindenhol azok a részek maradtak ki, ahol az Nvidia került szóba, ráadásul nem állhatták meg, hogy oda ne szúrjanak valami gonoszat a végére, a SavageNews esetében pl. azt, hogy a SavageXP tesztpéldányai egy kupac szart se érnek, drivereikkel egyetemben. Persze ennek semmi köze a DeltaChrome-hoz, de hát azért mégiscsak le kellett valamivel hangolni a jónépet... Na, szóval ilyenekről beszélek.). Az odáig oké, hogy egyik tesztmagazin/oldal sem elfogulatlan -ó, azok a jó kis szponzorpénzek...-, de ha S3-ról írnak, akkor általában megfigyelhető egyfajta gyűlölködő stílus, szinte már fröcsögnek, és tényleg nem értem miért.
    Ez sem könnyítette meg soha a dolgukat.

Nem vagyok járatos Ati ügyekben, lehet, hogy ott is ugyanígy megy a sárdobálás az Nvidia részéről (vagy fordítva), de az S3 mindig is különösen fekete bárány volt.