Hardware Probléma, Kérdés
  • Bokafix2
    #4835
    Nem azt írtam, hogy egyáltalán nem lehet észrevenni, meg nem is azt, hogy mindegy, hogy 50 vagy 60 fps. Van, akinek nem mindegy. Pl. neked. De én arról beszéltem, hogy a játékélményt alapvetően nem teszi tönkre, ha mondjuk 60 helyett 55-el megy egy játék. Ne vicceljetek már... :D Annak idején 2004-ben, amikor a nagy játékmagazinok tesztelték a Doom 3-at, az akkori "izombrutál konfiggal", 45-46 fps-t kaptak, és a legpörgősebb adrenalinbombának írták le az élményt. Mivel a gyengébb konfigokon 25-30 fps-eket produkált a játék, és akkoriban ilyen fps értékekkel mentek az újabb játékok egy átlagos vagy gyenge konfigon. De a 46 fps effektíve nem jelentett egy élvezhetetlen játékélményt, sőt, pörgősnek számított. Az objektívan élvezhetetlen élmény ugyanis 25 képkocka alatt kezdődik.
    Ezért írtam, hogy ez csak pszichológia, mert kizárólag attól függ, mihez van hozzáidomulva az agyad. Neked a 60-hoz, ezért zavarni kezdett az 55. De ha folyamatosan 55-tel játszanál, akkor ahhoz szoknál hozzá, és idővel megszoknád, ergo nem jelentene diszkomfort érzetet. Azt csak a 25 alatti jelentene, mert az konstans szaggatás a szó fizikai értelmében, tehát egy objektíven rossz játékélményt adna.
    De 55 fps nehogy már egy rossz élményt jelentsen. Ilyen értékeknél ez már tisztán csak arról szól, hogy te személy szerint mihez szoktál hozzá, és mik az igényeid.
    Olyan, mint amikor bejössz a mínusz 20 fokról, és a csapból folyó hideg vizet langyosnak érzed. De nem arról van szó, hogy tényleg langyos, mert ez csak placebó, amit a hirtelen különbségek váltanak ki.