Hardware Probléma, Kérdés
  • Bokafix2
    #4830
    Nézd, ezek a játéktesztek nem annyira objektív, kőbevésett dolgok. A játékoknál amúgy is mindig a VGA volt a bottleneck, sőt ma már egyre inkább. Ez számít, a ram, meg a háttértár... leginkább ezek határoznak az fps-nél, és a betöltődés sebességénél.
    Továbbá az sem mindegy, hogy milyen játékoknál tesztelték a processzort, mivel nagyban számít, hogy mennyire van optimalizálva az adott játék, mennyi mag kezeléséhez írták, stb.
    Az 55 és 65 fps közötti különbséget a szemed nem nagyon veszi észre, mivel 25 képkocka/másodperc felett az emberi szem már folyamatos képet lát. A sok fps meg a magas képfrissítési frekvencia csak az e-sport versenyeken számít igazán, de egy jó otthoni játszás élményét szvsz nem teszi tönkre, hogy 65 helyett 55 az fps. (Sőt, 60 Hz-es monitornál felesleges is a 60 fps-nél nagyobb érték).
    Ez a probléma inkább csak pszichológiai jellegű, mintsem a játékélmény tényleges komfortját érintő. Magyarán a gond csak a "fejedben létezik", mert van egy elvárásod hogy 65 fps, és ha látod, hogy nem éred el ezt az értéket, az frusztrációt okoz. De ha nem lenne módod az fps-t mérni, és valaki azt mondaná neked az 55 fps-re, hogy ő megmérte, és az 65 fps, akkor ugyanolyan nyugodtan játszanál tovább, mintha tényleg 65 lenne az érték.