Hardware Probléma, Kérdés
-
Madi92 #4829 Természetesen értem, hogy az órajel nem minden.
Teljesen nem értek veled ebben egyet.
Pl én magam nem hiszem, hogy bármikor is foglalkoznék órajel bütyköléssel. De én olyan ember vagyok, akinek gamingben minimum a 60 fps. Ha ez nincs meg, akkor minden bajom van sajnos.
Na mármost, tesztek szerint, az én jelenlegi cpu-m, akár stabilan 5.0Ghzen is elketyeg, megfelelő beállításokkal és hűtővel egyetemben.
Ez játéktesztekben kb +10fpst jelent, ami nem tűnik soknak, de adott esetben, 55fps helyett 65 az sokat számít.
De én nem foglalkoztam sosem tunningal, meg nem is nagyon érdekel a dolog, csak úgy voltam vele, hogy ha a gyári 4.3, akkor azért legyen már 4.3, mert ha nem annyin megy, akkor valami nem okés a PC-vel véleményem szerint. Ez esetben BIOS volt a ludas, amit frissíteni amúgy is ajánlott és eléggé el voltam maradva vele. Még ha teljesítményben nem is jelent mást, mint max 1-2 fps-t
Jelenleg azon gondolkozom, hogy cserélek egy i9 9900K-ra, mivel ez a legbivalyabb proci amit még bevesz a lapom. Csak nem vagyok benne biztos, hogy nem-e járnék jobban, ha inkább az 1700-as lapok felé nézelődnék, amivel az a baj, hogy ezek még nagyon drága lapok, hiába kerül pl az i5 12600K kb annyiba mint az i9 9900K.
Sajnos pár helyen már láttam, hogy bizony, pár helyen a jelenlegi cpu elfogy, a vga meg csak nézelődik közben.