Hardware Probléma, Kérdés
  • suba53
    #4705
    Szia! Ha kerreg, akkor az nem normális állapot. A vízhűtők vízköre az egy zárt rendszer. Vagy szennyeződés került bele a feltöltéskor, ami most a szivattyúban megakadt, és a forgó alkatrészekhez ütődve adja ki a hangot, vagy a szivattyú maga kezdi megadni magát.
    Szét kell szedni, átmosni, esetleg kiszerelve meghallgatni, hogy konkrétan melyik része adja a hangot. Lehet hogy a hőcserélőjét hűtő ventilátora kerreg ( Ha ventilátoros ). Az az egyszerűbb eset, lehet hogy valami hozzáér, azt ellenőrizd.
    Az alaplap úgy amblock nem szokott forró lenni. Az alaplapon sok komponens termel hőt, általában több hűtőborda is van emiatt. Jellemzően a chipseten van méretes hűtőborda, a proci táp áramkörein, esetleg több is. Nézd meg hogy konkrétan melyik alkatrészt érzed forrónak. Sok olyan alkatrész is van, amiket konkrétan nem lehet a vízhűtéssel hűteni, de termeli a hőt.
    Lehet hogy csak az üzemi hőfokot érzed. Ha rajta tudod tartani a kezed, akkor az még nem káros. De ha úgy érzed tapintásra hogy szinte éget, akkor az nem biztos hogy jó.
    A hetven fokos videokártya sugárzó hője is melegítheti a környezetét. Esetleg egy komolyabb házhűtő ventilátorral a háznak a szellőzését fokozhatod. A vízhűtés nagyon jó, de csak azokat a komponenseket hűti, amikre rá van szerelve. A ház belső hőmérsékletét csak szellőzéssel lehet csökkenteni. Ha passzív hűtésű tápod van, amiben nincs ventilátor, akkor végképpen megszorul a forró levegő a házban. Sajnos kell valamilyen ventilátor ami a házban megülő forró levegőt cseréli. Van sok 12cm-es aminek elhanyagolható a zaja.