Hardware Probléma, Kérdés
-
csrob1 #4058 Sziasztok! Egy Toshiba DT01ACA 500 GB-os winchester közel 2 éves használat után egyre inkább lassult, miközben volt, hogy látszólag tökéletesen működött, máskor a gép is lefagyott. A PC operációs rendszere Windows 8.1, a belassullások alkalmával a Feladatkezelő szerint a HDD folyamatosan 100%-on dolgozott, az olvasási sebesség néha elérte a 16000 ms-ot is. Végül a Windows SMART hibát jelzett, ezután nehezen, de sikerült a fontos adatokat lementeni és törölni. Ahogy felszabadult a hely (kb. 3-5 % szabad hely volt erdetileg), egyre kevesebbszer jelentkezett probléma a winchesterrel. Szektorhibára gyanakodtam. Mivel a garancia még éppen nem járt le, visszavittem a kereskedőhöz, aki elküldte garanciális javításra/cserére. A szerviz válasza, hogy nincs szektorhiba, viszont a tápcsatlakozó egyik lába megégett, ami nem garanciális hiba.
Kérdésem, hogy a tápcsatlakozó problémája milyen tüneteket okoz, ill. a fent leírt lassulás és SMART-hiba jelzés lehet-e következménye. Mi okozhat ilyen megégést? Javítható-e, kb. mennyiért és hol foglalkoznak ilyennel? Azzal, hogy töröltem az adatokat, "megszűnhettek-e" az esetleges szektorhibák?
A válaszokat előre is köszönöm.
Utoljára szerkesztette: csrob1, 2016.01.26. 09:52:31