Hardware Probléma, Kérdés
-
kjhun #3858 Tegnap és ma is pont ugyanezzel a vassal kínlódtam, amit egy ismerősöm vett, vadonatújan. (LA-s típus, kézikönyve)
Tegnap, sehogy sem akart az USB port működni, még a jobb oldali 2.0-ás sem, nemhogy a 3.0-ás. Amikor, elment éjjel 10 körül, (fél 2-ig ő még molyolt vele otthon), átnézvén a fenti kézikönyvet, amire ő is rájött, megoldódott. Igaz, a Win 8/8.1/10-es triumvirátust nem komálja, így a Win 7 Pro x64 került fel a gépre. Ami, még külön vicces, az alaplapi telepítő lemez (ilyen szutyok lemezt még nem láttam, NETFX 4.0! kell az autorun-os EXE-nek, normális?? Felraktam azt mégis EXE-hibaüzi, lol.), papíron Win8.1-es (ez van rá írva), de a driverek egy része Win 7/2008 R2 alá is meg vannak írva. És, ami a lemezen van chipset-driver az felment, de a gyártó oldalán lévő már nem! És, ami még külön vicces, a magyar oldalon csak Win8/10-est jeleníti meg, míg az angol weboldalon Win7-es drivereket is listáz a vashoz.
Kiderült, hogy nem csak driver volt a gond, hanem BIOS-reset ide vagy oda, az alapbeállítás az volt, hogy le voltak tiltva! az USB portok. Ezek, mellett mindent átnézett, volt-e még tiltva valami. (Ki, az az eszement ökör, aki így írta meg/állították össze a BIOS alapbeállításait??)
Tegnap (9.-én) a Wifi-t, LAN-t, USB-t, SCSI-t (Driverpack-sal!) sikerült felrakni, a VGA már nem akart.
Ma, rendesen bekonfigolt BIOS-al, már hajlandó volt a VGA-driver is felmenni, a Touchpad-ot is sikerült életre kelteni. Az, egyedüli eszköz, ami kehes még, az a Bluetooth. A DVD-n lévők egyikével (3 féle gyártó) sem müködik. (felkiáltójeles az eszközkezelőben) És, ami még külön röhejes, hogy hiába virít a Win7 név a letöltött/DVD-n lévő telepítőmappákban, a readme fájlokban! amik vannak driverek hozzá, nem mind hajlandó feltelepülni a gépre. Lehet, hogy a BIOS is ludas volt ebben, olyan hülye szövegeket köptek a telepítők vissza, hogy: Ez, a gép nem felel meg a minimális blabla szövegek, hogy csak na. Felraktam még pár kacatot, alapszoftot amit kért, január végéig biztos nem nyúl hozzá, hogy Win8/8.1-en mit produkálna a gép. Win10-et, a büdös életben nem fogja felrakni rá, az tuti.
Driverek (Ez, alapján 100%-san kéne mennie a vasnak Win7 alatt is, a feltelepül, nem települt, nincs driver (Általános fül), de még is írt x.x.xxx verziót (Illesztőprogram fül) alatt esetet, már ne is említsem.)
Utoljára szerkesztette: kjhun, 2015.12.11. 00:23:55