4879
Hardware Probléma, Kérdés
  • smog15
    Király épp elmúlt 1 éves :D Ha vissza viszem gariba nem lesz gépem vagy két hétig szerintem :/
  • Blum
    +1
  • gforce9
    Valószínű hangkártya gond. Valami zajt felszed útközben.
  • smog15
    Gépemre van kötve egy erősítő és pár hete hallom, hogy ha nem szól semmi zúg de nem egy hangszínen hanem váltakozik mondom biztos erősítőben szállt el valami, most vettem egy fejhallgatót és ezen is hallani a zúgást mondjuk jóval kevésbé ha szól a zene akkor nem hallom. Lehet, hogy az alaplap szar? Tv egy HDMI kábellel van összekötve ott nem hallom a zúgást max ha nagyon felhangosítom és nem szól semmi.
  • suba53
    Lehet hogy szar a kártya. Ha van rá mód próbáld ki másik PC-ben is.
    Ha ott sem megy, akkor nagyon valószínű, hogy hibás.

Ha most vetted, akkor még garis, cseréltesd ki.
  • csiszi007
    Csökkentett módban sem engedi telepíteni a drivereket, bármelyik verziót próbálom kiírja rögtön az elején, hogy nem sikerült a hardvert inicualizálnia. Viszont csökkentett módban meglepődve tapasztaltam , hogy automatikusan 1980x1080 felbontásra beállt az asztal
    Utoljára szerkesztette: csiszi007, 2015.12.14. 09:37:11
  • csiszi007
    Persze, hogy rádugtam a 2 kiegészítő tápot anélkül el se indulna a gép és csipogna.
  • suba53
    Rádugtad a kiegészítő táp csatikat a VGA-ra?
  • patchaou
    Én csökkentett módban feltelepíteném a drivereit.
  • csiszi007
    Sziasztok!
    Most vettem egy Sapphire Dual-X R9 380 kártyát.
    Az istenért nem indul el vele a windows 7 bootolás végén 64 bitesnél fekete majd szürke majd ismét fekete képernyő és úgy marad. 32-bites win7 -nél szintén a bootolás végén fekete képernyőn pár másodpercig előjön a az egér kurzor majd eltűnik ez ismétlődik. Előtte egy Gigabyte HD7770 volt benne. A tápot is azért cseréltem ma mert azt hittem talán kevés az 500W.
    Adva van a következő konfiguráció:
    Asrock 970 extreme edition4, AMD FX-6100 3,3 Mhz, 2x4GB RAM, ZALAMAN 500W táp (most már ZALMAN 650W)
    Xp-re bootolva betölt az op rendszer de kiírja, hogy a VGA nem működik megfelelően de ennek ellenére full Hd-ig fel lehet tenni a felbontást
    Valakinek valami ötlet?
  • gforce9
    A chipset nem túl meleg? Gyakori jelenség, hogy míg a processzor hűtése jó az alaplapi chipseté nem és tipikusan ilyen jellegű hibákat is okozhat.
  • suba53
    Ha lecsapta a biztit, akkor annak annyi. Ha újonnan vetted, akkor cseréltesd ki.
  • patchaou
    Közben az történt hogy a töltő lecsapta a biztosítékot. Meg van egy olyan érzésem hogy feszkót sem ad le, mérni nem tudtam de a nyelvemet nem rázza :)
  • suba53
    Van neki integrált alaplapi VGA lehetősége is, vagy csak az Nvidia modullal ad képet?
    Ha van integrált is, akkor vedd ki a modult, és úgy próbáld ki.
    Ha úgy sem megy, akkor lehet hogy valamit még kilazulhatott a szét-össze szereléskor.
    Vagy ami a legrosszabb eset, hogy most adta meg magát végleg valami az alaplapon.
  • bigbigle
    Köszi a tippet. A mai napon így használtam, de sajnos ez sem adott megoldást.
  • patchaou
    Hali!
    Nemrég kaptam egy asus c90s laptopot. A régi gazdája azt mondta hogy haldoklott a vga benne, de küldött mellé egy másikat is ami elvileg teljesen új. Nem bántottam mivel működött a régivel is, viszont a minap megadta magát. Ma délelőtt kicseréltem, viszont nem hajlandó bekapcsolni a gép. Ha bedugom a töltőt akkor pedig nem is világít a ki ledecske. Mi lehet a probléma? Esetleg van valami titkos trükkös lépés amit kihagytam?
    Ja a rossz vga-t visszarakva és vga nélkül is ez a helyzet. Előre is köszi a tanácsokat!
  • suba53
    Csak egy ötlet. Próbáld meg BIOS-ban letiltani az alaplapi hang eszközt, és úgy járasd egy ideig. Aztán meg vedd ki a Xonar-t, és úgy is próbáld csak alaplapi hanggal. Lehet hogy a két hangeszköz ütközik alkalmanként.

Nekem kb két hónapja sikerült egy hasonlóan halott winyóról leszedni az adatokat úgy, hogy egy ugyanolyan típusú HDD-ről átraktam az elektronikát. Mázlim volt, mert a fiam gépében volt egy azonos típusú, évjáratú diszk. Szívta a fogát, de a műtét sikeres volt, és ő is visszakapta a winyóját hibátlanul. Lényeg az azonos típus, akkor ha nem a belső áramkörök sérültek van esély a mentésre.
    Ha a winyó belső részében van sérülés, hiba, akkor nehéz ügy. Bár már hallottam olyanról, hogy a lemezeket cserélte át valaki a mentés idejére. Ilyenkor sanszos hogy mindkettőt ki kell kukázni utána.
  • bigbigle
    Sziasztok!

Bepróbálkozok hátha valaki tud nekem mondani valami okosságot az egyik (már régi) problémámra.
    Adott egy Gigabyte GA 870A USB3 nevezetű alaplap (rajta egy AMD Phenom II X4 955 proci/4x 2Gb RAM/ASUS Xonar DG..) ami lassan 5 éves is lesz már talán. A lényeg, hogy ~2-3 éve elkezdett a gép olyanokat produkálni, hogy random időközönként előjön egy kis video és hang drop bárminemű videó lejátszása esetén (van hogy VLC van hogy Youtube alatt, tényleg bárminél előjön), valamint ritkább esetben játékoknál vagy akará hangalapú hívásoknál is. Ez az "akadás" pár másodpercig tart és aztán magától abba is marad mintha semmi sem történt volna. Ami ennél aggasztóbb, hogy van amikor (ez viszont elsősorban játékoknál jön elő) a hang konkrétan beakad és gyakorlatilag folyamatos kattogás keletkezik, amit csak a gép újraindítása hoz helyre.
    Nagyon úgy hiszem hogy az alaplap a hibák okozója, mert csinálta ezt win 7/8 és ubuntu alatt is, csinálta ugy hogy alaplara volt dugva a hangszóró/fejes és úgy is hogy a Xonar-ra. Volt már az oprendszer is újratéve valamint a driverek is.

Ha valaki tud erre megoldást, vagy legalább egy módszert amivel kiszűrhetem hogy pontosan melyik része hibás a gépnek, azt megköszönném, mert eddig bírtam, és újítani nem szeretnék már a gépembe semmit.

ui. Valahogy lehet egy bedöglött (konkrétan gátolja a bootolást, és külsőleg se lehet megnyitni mégha látja is a gép) SATA 3-as winyót működésre bírni legalább addig amíg az ember a szükséges adatokat átmenti, vagy ez már a teljesen felejtős kategória?
  • gforce9
    Ha ez így történt, ahogy kjhun írta, akkor itt valami nagyon más volt a gond, sőt szerintem az a nb hibás. Olyan a világon nincs, hogy egy koszos touchpad nem megy vagy egy nb-n az usb defaulton le van tiltva. Ha nem megy akkor az hibás és kész. Azonnal garanciába vágtam volna vissza. Ha ott van rajta xy oprendszer logója, hogy kompatibilis és mégsem megy fel, nem az user dolga megoldani, hanem a gyártóé-garanciaszervízé. Olyan meg végképp nincs, hogy ott egy eszköz, ott a hozzávaló driver és nem megy fel. Ha nem megy fel annak komoly oka van. Túl türelmes volt a megvásárolt készülékhez.

ui: Mivel nem láttam, nem tudom, lehet tényleg user error, de a leírás alapján úgy látom képben volt.
  • suba53
    Általában az a helyzet, hogy egy driver lemezre nem csak egy típus drivereit rakják fel, így nem csoda ha a lemezen egy eszköztípushoz több driver is található. Ráadásul ha még hanyagok is, akkor lemaradhat pár fontos dolog.

Ha bármilyen új alaplap, laptop, stb kerül a kezembe, én mindig a BIOS átböngészésével, beállításával kezdem, így a gyári nem megfelelő beállítások miatti szívást elkerülöm.

Ma már az a helyzet, hogy a gyárilag mellékelt driver CD-DVD-re a legritkább esetben van szükség. Drivert csak akkor kezdek el keresni, ha a Win7-8 telepítése utáni windows update sorozat nem találja meg az adott eszközök drivereit.

Ha manuálisan telepíted a drivereket, akkor fontos lehet a sorrend is. Először mindig a chipset drivert kell telepíteni. Aztán jöhet a többi.
    VGA, audio, lan, stb.
  • kjhun
    Tegnap és ma is pont ugyanezzel a vassal kínlódtam, amit egy ismerősöm vett, vadonatújan. (LA-s típus, kézikönyve)

Tegnap, sehogy sem akart az USB port működni, még a jobb oldali 2.0-ás sem, nemhogy a 3.0-ás. Amikor, elment éjjel 10 körül, (fél 2-ig ő még molyolt vele otthon), átnézvén a fenti kézikönyvet, amire ő is rájött, megoldódott. Igaz, a Win 8/8.1/10-es triumvirátust nem komálja, így a Win 7 Pro x64 került fel a gépre. Ami, még külön vicces, az alaplapi telepítő lemez (ilyen szutyok lemezt még nem láttam, NETFX 4.0! kell az autorun-os EXE-nek, normális?? Felraktam azt mégis EXE-hibaüzi, lol.), papíron Win8.1-es (ez van rá írva), de a driverek egy része Win 7/2008 R2 alá is meg vannak írva. És, ami a lemezen van chipset-driver az felment, de a gyártó oldalán lévő már nem! És, ami még külön vicces, a magyar oldalon csak Win8/10-est jeleníti meg, míg az angol weboldalon Win7-es drivereket is listáz a vashoz.
    Kiderült, hogy nem csak driver volt a gond, hanem BIOS-reset ide vagy oda, az alapbeállítás az volt, hogy le voltak tiltva! az USB portok. Ezek, mellett mindent átnézett, volt-e még tiltva valami. (Ki, az az eszement ökör, aki így írta meg/állították össze a BIOS alapbeállításait??)
    Tegnap (9.-én) a Wifi-t, LAN-t, USB-t, SCSI-t (Driverpack-sal!) sikerült felrakni, a VGA már nem akart.
    Ma, rendesen bekonfigolt BIOS-al, már hajlandó volt a VGA-driver is felmenni, a Touchpad-ot is sikerült életre kelteni. Az, egyedüli eszköz, ami kehes még, az a Bluetooth. A DVD-n lévők egyikével (3 féle gyártó) sem müködik. (felkiáltójeles az eszközkezelőben) És, ami még külön röhejes, hogy hiába virít a Win7 név a letöltött/DVD-n lévő telepítőmappákban, a readme fájlokban! amik vannak driverek hozzá, nem mind hajlandó feltelepülni a gépre. Lehet, hogy a BIOS is ludas volt ebben, olyan hülye szövegeket köptek a telepítők vissza, hogy: Ez, a gép nem felel meg a minimális blabla szövegek, hogy csak na. Felraktam még pár kacatot, alapszoftot amit kért, január végéig biztos nem nyúl hozzá, hogy Win8/8.1-en mit produkálna a gép. Win10-et, a büdös életben nem fogja felrakni rá, az tuti.

Driverek (Ez, alapján 100%-san kéne mennie a vasnak Win7 alatt is, a feltelepül, nem települt, nincs driver (Általános fül), de még is írt x.x.xxx verziót (Illesztőprogram fül) alatt esetet, már ne is említsem.)
    Utoljára szerkesztette: kjhun, 2015.12.11. 00:23:55
  • pxxl
    "Néztem persze a kukát meg másik mappákat, meg keresővel is a mappát."

• TaRka0107
    Meg lett. Másik mappában volt, csak persze vak vagyok :D
    Utoljára szerkesztette: TaRka0107, 2015.12.09. 10:43:18
  • TaRka0107
    Értem. Köszi srácok.
  • gforce9
    A kukának van maximális mérete. Mivel többszáz gigáról van szó valószínűleg, ha törölték nem oda került, mert oda nem is fért. Rejtett állományok megjelenítését kapcsold be. Hátha csak megvicceltek. Egyébként adatmentő programok segíthetnk, pl getdataback.... több-kevesebb sikerrel. Csak ehhez az kell hogy legyen másik hdd, mert arra a partícióra nem fog tudni helyreállítani ahonnan olvas.
  • TaRka0107
    Nem hiszem hogy direkt lett letörölve. Zenéket kerestek ugye a gépemen. Először én is arra gondoltam hogy át lett húzva valahova.
  • TaRka0107
    Néztem persze a kukát meg másik mappákat, meg keresővel is a mappát. Nem tudom mennyi szabad helyem volt előtte az a baj.
  • alyr2
    Nekem az autocad 2015 torlodott win 10 által..pedig nem is warezolt volt..Autodesk adta hozza a kodot..de a wingeci kaloznak erzekeli..
  • suba53
    Így jár az, aki szerzői jogvédőkkel jár közös buliba.

Gondolom a kukát megnézted. Onnan simán vissza lehet állítani, ha nem Shift-Del kombinációval törölték, de az már tudatos rosszindulat lenne. Lehet hogy valaki kómásan matatott a gépen, és egy rossz mozdulattal átmozgatta valamilyen másik mappába a filmes mappádat.
    Gondolom tisztában vagy a saját mappa struktúráddal, nézd át a méreteket, ha valamelyik megnőtt 100GB-al, akkor ott lesznek a filmjeid.
  • gforce9
    Ha letörölte akkor jelentősen nőtt a szabad hely. Ha áthelyezte valahova vagy rejtetté tette a mappát akkor a szabad terület nem változott. Melyikről van szó?
  • TaRka0107
    Üdv!
    Remélem nem nagy off.
    Szombaton házibuliban a laptopomról szólt a zene. Azóta nincs meg egy mappám amiben több 100gb film volt. Valaki lehet letörölte vagy én nem tudom. Valami rendszer visszaállítással vagy valamivel vissza lehet hozni?
  • Blum
    Nincs baj a TT-vel, gyártanak ők jó dolgokat is....csak nem ennyiért :D
  • pxxl
    TT...ennyi elég is :)
  • Blum
    Teljesen jók ezek az értékek, nem kell aggódni. Ugyanakkor remélem nem adtál ki pénzt azért a vacak TT hűtőért mert alapvetően érthető, hogy nem nyújt többet mint a gyári Intel hűtő.
  • GaborST
    Sziasztok!
    Van egy intel core i5 4440 Procim ami a gyári hűtőjével alapjáraton 30-35 fok viszont terhelés alatt 55-60 fok és ugyan ez az eredmény egy Thermaltake Contact 16 hűtővel!
    Nos a kérdés az lenne hogy ez normális hőfok vagy magas?
    És hogy emiatt újraindulhat-e a pc-m?
    Válaszokat előre is köszönöm!
    Utoljára szerkesztette: GaborST, 2015.12.02. 13:50:59
  • TaRka0107
    Megoldódott. Sikerült találnom drivert. USB 3.0 driver kellett.
  • bfbc2
    Az asus.com -on keresd hozzá a drivereit a notebook tipusának megfelelően.
  • bfbc2
    Az eszközkezelőben hány eszköz mellett van felkiáltójel?
  • TaRka0107
    Üdv!

Asus X555l laptop nem akarja felismerni a pendrive-ot. Ehhez kellhet valami driver? Második ugyanilyen laptop amire windowst teszek, mind a kettőnél ez volt.
  • patchaou
    Értem. Ha nagyon lassan fog tölteni akkor úgyis veszek majd egy erősebbet. Holnap majd kiderül :)