| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
Gondolom itt arra gondoltál, hogy milyen játékokhoz meg filmekhez. :)
Majd írhatok róla pár szösszenetet, bár pixxel (köszi a kábeles kérdésemre a válaszod :)) kolléga többet tud mesélni biztos, ő monitor beállításokba is belement részletesebben, ahogy elnéztem.
Az biztos, hogy nekem jóval nagyobb meglepetés lesz, mivel még soha nem volt LCD-m, és egyből az első példányom egy 24"-os állat lesz.
Amúgy többiekhez (mégis volna még pár (hülyébb :)) kérdésem):
1. Akkor itt már gondolom nincs olyan, hogy pl sok a fehér megjelenítés többet fogyaszt, ugye?
2. CRT-m mellett örökké tartottam sólámpát, mert annak állítólag van oylan hatása, hogy elnyeli a monitor káros sugarait.
LCD monitorok esetében is van ilyen sugárzás vagy nyugodtan kirakhatom inkább a dizájnosabb lávalámpámat majd a helyére?
3. Játékokban LCD-knél továbbra is van szerepe gondolom Vsync-nek, szóval ha van ilyen opció, akkor ezt kapcsoljam be ugye?
4. fullHD felbontásban ha 60 Hz a képfrissítés, akkor itt is azt jelenti ez gondolom, hogy játékokban iylan felbontás mellett maximum 60 fps-em lehet "csak" ugye?