14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
tmisi #9386 Kapható spec. LCD tiszító folyadék és törlőkendő is. Nekem ilyen előre benedvesített van. Mindenképp olyan kell, ami nem karcol és ha valamilyen folyékony anyagot felviszel rá, az ne tartalmazzon alkoholt (ergo vízbázisú legyen)!
-
torok6 #9385 Sziasztok! Van egy LG L1953TR LCD monitorom és azt szeretném kérdezni hogy mivel lehet lemosni a képernyőjét mert össze van tapogatva? -
#9384 sztán nem mind1? :D 60fps több mint elég. a fúúhd filmek is elvileg 60 fps-el mennek, pláne ha bluray-ről nézed. a berippelt filmek maradnak általában 24-25 fpsnél. érdekes h a windows media center is 59-60 fps-el mutatja a tv adást. a gyári programja meg csak 24-el. -
#9383 nem sugároz semmit az lcd, mivel nincs ágyú benne. max egy kevés ózont termel neked, de az minden magas fesz. eszköz csinál :) -
#9382 Nem vagyok babonás, semmi ilyesmiről nem beszéltem. :D
Csupán egészségügyi (meg minimálisan látvány) szempontból raktam ki mellé az asztal sarkára.
Neten most utánanéztem és találtam egy bejegyzést: "A sólámpát állítsuk lehetőleg a sugárzó készülékek (TV, Computer) közelébe..."
Szóval nem alaptalan a dolog. Csak az érdekelne, hogy az LCD monitorok is sugárzó készüléknek számítanak-e?
Bár ettől eltekintve valószínűleg amúgy is kint hagyom, mert továbbolvasgatva neten más jótékony hatásai is vannak. :) -
#9381 Ha 60 Hz a képfrissítés, akkor akár Vsync-el, akár nélküle, mindenképp 60 fps lehet maximum nem? Mert írtad, hogy "legalábbis Vsync-el"... tulajdonképp csak ez zavart be egy picit. -
#9380 Az olcsobbik fajtak eleg lustak a jatekhoz, nagy az utanhuzasuk. Tesztet mindenkepp meg kell nezni ez ugyben a vetel elott az adott keszulekrol. -
BenceYCE #9379 S-PVA panellel érdemes játékkal próbálkozni szted? -
#9378 Azert irtam hogy apro... Nem kell kozvetlen melle tenni... -
#9377 biztos jó ötlet egy párásító a monitor mellé? -
#9376 "2. CRT-m mellett örökké tartottam sólámpát, mert annak állítólag van oylan hatása, hogy elnyeli a monitor káros sugarait."
Hogy mi...??
CRT-nel egy "elektronagyuval" neztel farkasszemet, az LCD mar joval szemkimelobb, minimalisan terheli a szemet. Olyannyira hogy az ember sokszor elfelejt pislogni :D Nem kell hozza semmifele vudu-baba. Ha valaki nagyon addikt, odatehet a monitor melle egy apro parasitot v. egy pohart vizet.
#9375: Hi, probald ki masik kabellel (D-Sub v. DVI - fogalmam sincs milyen a monitor bemenete).
-
Gyuszopapa #9375 #9368-ra valaki? -
#9374 3-4. Vsync szvsz kötelező, "screen tearing" (fogalmam sincs magyar kifejezésről) elkerülése érdekében... és igen, 60 fps-en fog pörögni max az aktuális játék, jól gondolod - legalábbis vsync-el.
#9373: csak olyan játékok esetén, ahol a készítők ostobák volták, és sikerült úgy megírniuk az egészet, h különböző FPS-eken gyorsabb/lassabb. lásd asszem CoD, ahol minél nagyobb az FPS, annál gyorsabban tölt(?) a karakter. -
#9373 4-eshez még: A videokártya attól még tud több FPS-t csinálni, csak hát a monitor nem jelenít meg 60-nál többet. De állítólag attól még érezni, h ha 60-nál több FPS-t csinál a kártya, főleg COD meg CS jellegű játékoknál. -
#9372 1: Én ilyenről nem is hallottam, h sok fehér többet fogyaszt. :D De abban biztos vagyok, h LCD-k nagyon keveset esznek. Én 22-es Samum pl. 40W-nál picivel többet, 40-50 között, ennyit tudok. Mint egy izzó gyakorlatilag, úgyh ez nagyon minimális. 24-es sem hiszem, h sokkal többet fogyasztana, max 50-et. (Már ha van összefüggés a képernyőméret, és a fogyasztás közt, de vmi csak van. :) )
2: Erről sem hallottam, de LCD-k alapból sokkal jobban kímélik a szemet, az 100. Saját magamon is észreveszem.
3: Ehhez nem tudok hozzászólni, és nem használok Vsyncet.
4: Gondolom igen. -
#9371 Gondolom itt arra gondoltál, hogy milyen játékokhoz meg filmekhez. :)
Majd írhatok róla pár szösszenetet, bár pixxel (köszi a kábeles kérdésemre a válaszod :)) kolléga többet tud mesélni biztos, ő monitor beállításokba is belement részletesebben, ahogy elnéztem.
Az biztos, hogy nekem jóval nagyobb meglepetés lesz, mivel még soha nem volt LCD-m, és egyből az első példányom egy 24"-os állat lesz.
Amúgy többiekhez (mégis volna még pár (hülyébb :)) kérdésem):
1. Akkor itt már gondolom nincs olyan, hogy pl sok a fehér megjelenítés többet fogyaszt, ugye?
2. CRT-m mellett örökké tartottam sólámpát, mert annak állítólag van oylan hatása, hogy elnyeli a monitor káros sugarait.
LCD monitorok esetében is van ilyen sugárzás vagy nyugodtan kirakhatom inkább a dizájnosabb lávalámpámat majd a helyére?
3. Játékokban LCD-knél továbbra is van szerepe gondolom Vsync-nek, szóval ha van ilyen opció, akkor ezt kapcsoljam be ugye?
4. fullHD felbontásban ha 60 Hz a képfrissítés, akkor itt is azt jelenti ez gondolom, hogy játékokban iylan felbontás mellett maximum 60 fps-em lehet "csak" ugye? -
#9370 ahh... -
#9369 Link. Erdemes megtekintened a tesztjet: link. -
Gyuszopapa #9368 Sziasztok,olyan kérdésem lenne hogy van egy lcd monitorom és egyik napról a másikra a fekete szín zöldes árnyalatú lett rajta.Olyankor látszik legjobban mikor tölt be a windowst.De ha símán bekapcsolom gép nélkül akkor kiírja hogy nincs jel és a felirat körül a fekete szín normálisan fekete amilyennek kell lennie.Kipróbáltuk másik géppel és azzal is ugyanez van.Előre is köszi a segítséget -
BenceYCE #9367 Tul képp egy 1920-as felbontású monitort keresek 0.3 mm képpont mérettel legalább, jó színhűséggel és normális után húzással ebben a sorrendben. Megszoktam az 1280x1024-et 19"-on. Ilyen képpont méret viszont 24"-on nemigen létezik. Vagy a felbontásból kell lejjebb adjak és 19"-on 768-as fűggőleges felbontást keresek, vagy a képátlót növelem. Nézegettem a wide gammut mizériát is, de egy olcsósított IPS vagy xVA panelessel is "beérném" :) Tanácstalan vagyok, mert félek már a 24"-is túl nagy asztalra a TN technológiához. Másrészt esetenként filmet is néznénk rajta, így a betekintési szög sem elhanyagolható. Nem hinném, hogy az extra igényesek közé tartozok ha azt kérem ne szúrják ki a szemem 72%-os NTSC lefedettséggel. -
#9366 sztem az OLEDet is kivárja meg a +D paneleseket is :D -
#9365 Ez TV. Ha monitort szeretnel az iroasztalra, nem igazan szukseges 24"-nal nagyobb. -
#9364 dehogy keverem, csak az iróniát nehéz szövegben észleltetni
22"+fullHD+D-Sub messze a legszebb módja a parasztvakításnak, amolyan "há néddmá jóuzsi, há ez fullhádé, há jó lesz a gyereknek! és milyen ócsó!" módszerrel. -
#9363 Szerintem, te biztos kivárod inkább az IPS paneleseket :D -
#9362 sztán minek 2ms? nem mintha az 5ms-ot észre lehetne venni -
#9361 Majd írj róla milyen játékok filmek érdekelnek (mi más ),mert lehet majd beruházok egy olyanra!
Mert ahogy nézem nem igen lesz IPS vagy más jó paneles full hd-s tft 2-4ms körül 70 k környékén! -
#9360 legalább 2.5-3 méterről esetleg, de sztem ekkora "monitor" már sok. sztem. -
BenceYCE #9359 És egy ilyen szerinted mennyire használható monitornak? A betekintési szögek egy jobb panelt tükröznek, vagy csak parasztvakítás? -
#9358 Persze,nem 6 napos pixel gari,hanem 3 napos pixel gari!
Mondjuk,egyik sincs neki:) -
#9357 te sztem kevered a szezont a fazonnal
fullhd+d-sub = kuka
fullhd+dvi és/vagy hdmi = király
gondolkozz kicsit analóg csatlakozón fullhd? -
#9356 hopp de van rajtad HDMI.
akkor sajnos még mindig a 22"+fullHD+D-Sub marad a király. -
#9355 wow ezt nem is figyeltem.
28"-en 1920*1200-as natív felbontás, DVI csatlakozó nélkül... szerintem megnyerte a versenyt, ez messze üti a 22"-es fullHD-kat. -
#9354 -
#9353 Ja,bocs ez #9340-nek ment! -
#9352 DVI csatlakozó:nincs
HDMI csatlakozó :nincs
6 napos pixel gari:nincs
No comment! -
#9351 ajánlom az ipon.hu-t
én onann rendeltem a komplett gépet,teljesen jó
utánvétellel is lehet fizetni -
#9350 Itt nézegettem az árgépen az oldalakat, ugye mindenhova regelni kell, ehhez azonban lusta voltam. Annyit akarok tudni, hogy utánvétellel tudok ilyen helyekről rendelni, vagy kell majd kártya? -
#9349 én dolgozok viewsonic-al, az is 20as, és minimum 5 pixelhiba van rajta, pedig csak pár éves (elvileg) -
#9348 van mivel ott a hdmi, meg a jack dugó is hozzá, de nekem nem üzemel. meg am is le lehet venni a hangját 0-ra ha nem kell, és hdmi-vel használod :) -
pcdeni #9347 Erről a monitorrol kellene egy kis vélemény: Viewsonic VA2013W
akinek ilyenje, vagy egyébb Viewsonic-ja van, annak megköszönném, ha megosztaná a tapasztalatait is vele kapcsolatban.
A válaszokat előre is köszönöm mindenkinek!