• KranaZoli #8440
    Ne kapkodd el. Nyugi és gondold át újra. ;)

Szerintem ha TFT, akkor Samsung. nV kártyákkal nem nagyon vagyok képben, de a 9800 GT Nekem gyengécskének tűnik. FullHD-hez (1920x1080) erős, erősebb VGA kell. Bár ATI oldalról HD5770-el is lehet FullHD-ban játszani. De szerintem erősebb nV kártya kellene. 1GB VRAM szintén nagyon ajánlott ekkora felbontáshoz.

De figyelembe kell azt is venni, hogy VGA-t könnyebb cserélni és kevesebb időre tervezi az ember, mint egy TFT. ;)

Ergo vehetsz FullHD kijelzőt, legfeljebb erős kompromisszumokat kell kötnöd játékokban, vagy kisebb felbontás. Nem feltétlen jelent homályos képet, ha DVI kábellel kötöd össze!!! VGA driver-ből megoldható a dolog.

Ezen kell elgondolkoznod, hogy tervezel-e VGA cserét, erősebb példányra. Ha igen, akkor FullHD-ban a Samsung 2333sw és fölötte, amit lentebb is írtál. Ill. olvass vissza a topic-ban volt még pár 24"-os Samu relatíve jó áron.

Ha megelégszel az 1680x1050-es felbontással akkor pedig vmi 16:10-es 1680x1050-es Samsung TFT-t válassz. Azokra is voltak példák. 2233; 2243BW. Csak DVI-ost nézz; 5ms válaszidő. Ha 2ms jobb, de tökmind1.

Ennél nagyobb felbontáshoz 1920x1200 24"-on csakis izmos VGA-val fogod tudni normálisan kihasználni a jószágod.

Azt felejtsd el, hogy natív felbontás alatt de ugyanazzal a képmérettel. Ronda. Abban is van igazság, hogy ezek a panelek nem a legjobbak. Így van, vannak betegségek, hiányosságok. De az is egyedi, hogy mennyire tudja ezeket tolerálni. Fekete tónus nem az igazi, vannak bevilágítások alul-fölül és hasonlók. De szerintem Samu-k ebben is egészen korrekt termékek.

Szóval nyugi és "újratervezés, újratervezés".
    ;)