14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
#8465 mert már félig a radeon topikban jártál biztos -
#8464 Eskuszom azt irtam elsore, erre kijavitottam... Hm, oke, ideje sziesztaznom 1-et... -
#8463 bemenet -
#8462 Nagyobb felbontas, DVI kimenet. -
#8461 Samsung 2243SW az jobb mint az 2243NW?És mivel jobb. -
#8460 Samsung S2033SW / 2243SW. -
#8459 Ezektöl valami olcsóbb? -
#8458 monotor=monitor -
#8457 #8451 + CAD. Persze ilyen munkakhoz mar profi monotor szukseges nem egy Benq :) Lasd pl Eizo-k (2560x1600). -
#8456 Pontosan. Tehet nyilvanvalova valt szamodra is, hogy birkasag ilyet felpakolni az iroasztalra. -
Asmodeus84 #8455 Update:
másik gépen a monitor teljesen normálisan működött. Szóval nem tudom, videókártya lenne mégis? -
#8454 Igaz, jogos.
Asmodeus84
Ez szerintem inkább lesz monitor hiba, mint vidi kártya. De valóban nem nagyon van más és 1xerűbb megoldás, mint vagy másik gép, vagy másik vidi kártya. -
#8453 ki kene probalni masik geppel a monitort, vagy masik VGA val es kiderul. igy passz -
Asmodeus84 #8452 Helló!
Egy kis technikai segítségre lenne szükségem, remélem tudtok segíteni.
Van egy, mostmár több éves Samsung 730BF monitorom. Imádom, számomra tökéletes, a képe is remek, stb. Pár napja elkezdte azonban azt játszani, hogy a gép bootolása alatt nem kap képet. Ellenőriztem, és a BIOS alatt sincs jel. Általában a Windows töltése közben kap először jelet, de egyre rosszabb lesz. A mai napon pedig csak az OS betöltése után egy perccel kapott jelet.
Amint bejött a kép, onnantól nincs semmi baja egész végig. A videókártyát, egy ATi Radeon 4670-est, idén februárban vettem.
Első kérdésem az, hogy szerintetek melyik a hibás, a monitor vagy a videókártya?
Ha a monitor, akkor javítható-e a hiba? -
#8451 nem csak grafikusnak jo a nagy monitor, jo az zene-video szerkesztesre is, mert minnel nagyobb a felbontas, annal tobb cuccot ki tudsz pakolni az asztalra. -
#8450 Az 1ik gondolatom ez volt, hogy munka, Nekem is. De oda miért jó a még nagyobb felbontás?! Nem vagyok grafikus és ehhez hasonló. Nem elég az 1920x1200 sem?!
-
#8449 Miért jó a 320x240-nél nagyobb felbontás? :)
Mellesleg az ilyen monitorokat gondolom, hogy elsősorban munkára és nem filmnézésre vagy játékra készítik. Az más kérdés, hogy mit kezd vele a felhasználó. -
#8448 Ezt most spec Én sem értem.
De biztos van vmi logika és tudás :) a soraidban, de miért jó FullHD-nál nagyobb felbontás?!
PS:
Hát 27"-nál asszem külön asztalon lenne a monitor és külön asztalon a billentyűzet + egér.
;)
Wáow! Hullik a hó a Banner-ben. Tök jó. :D -
#8447 Nem, de feltételezem a 27" monitort sem. -
#8446 42" TV-t 1 meterrol nezed? -
#8445 Miért blahh? A TVknél nem zavar ugyanaz a felbontás 42"-on?:D -
#8444 1920 x 1080, 27" mellett? Blahh... -
#8443 27 hüvelykes Full HD monitor a BenQ-től
Aztaqúúúúva! -
#8442 Röviden: 1ik rosszabb, mint a 2ik.
A Samsung az jó megközelítés. ;)
1680x1050; 16:10; 22"
SAMSUNG 2233BW 43.222Ft
SAMSUNG 2243BW 45.955Ft
1920x1080; 16:9; FullHD
Minimum 23" ill. fölötte nézegess.
SAMSUNG 2333SW 49.604Ft
-
#8441 Helo!
Monitor vásárláson gondolkozom ez a 2 tö közül melyiket ajánljátok??
SAMSUNG 2243NW vagy ViewSonic VA2213w.vagy tik milyet ajánlatok. -
#8440 Ne kapkodd el. Nyugi és gondold át újra. ;)
Szerintem ha TFT, akkor Samsung. nV kártyákkal nem nagyon vagyok képben, de a 9800 GT Nekem gyengécskének tűnik. FullHD-hez (1920x1080) erős, erősebb VGA kell. Bár ATI oldalról HD5770-el is lehet FullHD-ban játszani. De szerintem erősebb nV kártya kellene. 1GB VRAM szintén nagyon ajánlott ekkora felbontáshoz.
De figyelembe kell azt is venni, hogy VGA-t könnyebb cserélni és kevesebb időre tervezi az ember, mint egy TFT. ;)
Ergo vehetsz FullHD kijelzőt, legfeljebb erős kompromisszumokat kell kötnöd játékokban, vagy kisebb felbontás. Nem feltétlen jelent homályos képet, ha DVI kábellel kötöd össze!!! VGA driver-ből megoldható a dolog.
Ezen kell elgondolkoznod, hogy tervezel-e VGA cserét, erősebb példányra. Ha igen, akkor FullHD-ban a Samsung 2333sw és fölötte, amit lentebb is írtál. Ill. olvass vissza a topic-ban volt még pár 24"-os Samu relatíve jó áron.
Ha megelégszel az 1680x1050-es felbontással akkor pedig vmi 16:10-es 1680x1050-es Samsung TFT-t válassz. Azokra is voltak példák. 2233; 2243BW. Csak DVI-ost nézz; 5ms válaszidő. Ha 2ms jobb, de tökmind1.
Ennél nagyobb felbontáshoz 1920x1200 24"-on csakis izmos VGA-val fogod tudni normálisan kihasználni a jószágod.
Azt felejtsd el, hogy natív felbontás alatt de ugyanazzal a képmérettel. Ronda. Abban is van igazság, hogy ezek a panelek nem a legjobbak. Így van, vannak betegségek, hiányosságok. De az is egyedi, hogy mennyire tudja ezeket tolerálni. Fekete tónus nem az igazi, vannak bevilágítások alul-fölül és hasonlók. De szerintem Samu-k ebben is egészen korrekt termékek.
Szóval nyugi és "újratervezés, újratervezés".
;) -
harvypoker #8439 igazabol mar ense tudom mitakarok a tesztek mindegyikre aztirjak hogy szar a feketeje vagy jatekra nemalkalmas vagypedig a gagyi 9800 GT kartyammal ugyse tudom kihajtani HDn nativ felbontas alatt meg nagyonronda
egyedul talan a samsung 2494HS rol nemirtak semmi rosszat
dehat a teszterek meg ugyis hazudnak :D -
#8438 Nem az a gond hanem az, ha jól emléxem, hogy amit kinéztél 22"-os FullHD kijelző. De lehet, hogy rosszul emléxem. Lapos, alacsony - de Te tudod... -
harvypoker #8437 bár kicsit parázok még mindenki aztmondja hogy a TN panelosok mar szarok, de a többi panel meg vagy kurvadraga vagy nagy a valaszido esetleg mindketto.... -
#8436 -
#8435 OMFG!
-
tmisi #8434 Na ezen viszont tényleg beszartok!!! :DDD -
tmisi #8433 Aki keres az talál.
Szélesvásznú DELL 17''-os moncsi -
#8432 Szép pillanat, mikor megérkezik, és kibontod. :) Szept-ben, mikor én is megrendeltem a Samu 2233BW-t, alig tudtam kivárni amíg megjött, pedig hamar itt volt. :) -
harvypoker #8431 nah holnap megyek és megveszem az LG W2261VP-PF-et kicsit tartok tole milyen lesz sose volt még LCD monitorom :D -
#8430 akkor mi alapján osztják a pontokat? :D valamihez kell hogy viszonyítsanak -
#8429 logoműhelyben kértem
az elképzelés megvolt RAMyMamy meg összerakta... -
#8428 Hellosztok :):) Két dologban kérném a segítségeteket :)
Elöször is nincs monitor teszt windows 7 64bitre ?:S ami fennt van az nem működik :S
Másodszor össze szeretném kötni Philips 32pf5521D - típusú tévémet ( Itt található a bemenetek listája) a számítógéppel. Asus EN 8600GTS videókártya van a gépben (Ennek itt vannak a bemenetei). Milyen kábelt vegyek hozzá ? Elsősorban HD filmeket , sorozatok élvezésére szeretném kihasználni. A segítséget előre is köszönöm! -
#8427 Az a bosszantó, amikor így az ember felülírja 1ik HSZ-ét egy 2ikkal. :(
Ráadásul most hosszabbítottam meg a VIP tagságot.
Más:
Honnan van ilyen szép logo-d?!
-
#8426 ha nyomok a böngészőben vissza gombot néha benne marad a szöveg...