• Lord Zax
    Sziasztok.

Lenne pár hülye kérdésem, ha valaki ráérne tudna válaszolni?
    pl mivel másabb a dvi, d-sub, hdmi, miért jobb ha nem analog és miért?
    ezek a fényerö arányok melyik a jobb? mert van 8000:1 - 50000:1-ig minden meg még sok, összevissza változik ártol függetlenül.
    A tipusok után mit jelölnek a betük? mert minden tipushoz van legalább 4-5 vagy több altipus. A gyártok oldalárol alig lehet valami infot kiszedni, minden rajta van csak ami kéne az nem. Nézegettem volna teszteket és info odlalakat de ami az egyiken van a másikon ellenkezöje, infoknál még az alapok se stimmelnek, pl egyik oldalon egy monitoron van hdmi másikon nincs ugyanarra a tipusra.

Szerettem volna venni egy jo monitort max 50-ig. fullhd-vel, amit nem akarok cserélni joideig, mert a régi crt-t kezd meghalni, bár még müködik, idönként az oldala vibrál, hol kiljebb hol beljebb huzodik, mint amikor a pozicioját állitanám manuálisan a képnek.
    Van amikor honapokig semmi baja, de amikor csinálja nagyon szemronto, és szerintem idö kérdése mikor hal meg.

Elöször azt az acert néztem mert nagyon olcso, és 2ms frissitéssel és a magas felbontásával, 40000:1 hez arányáéval 24"-al jobbnak tünt sok másik drágább társánál de ezzel a hdmi-s dologgal megfogtatok.
    Nézegettem samsungokat 2333, és 2233-asokat de egyik oldalon van rajtuk hdmi másikon nincs és millio altipusa van, sw bw stb.
    a gyárto hivatalos oldalán én csak 2243at találtam már mást nem, és az is csak dvi-s..
    Tudnátok segiteni?