• benkoszabi
    8800GT 512 MB, 2 DVI kimenet és egy TV out....van hozzá DVI/D-sub átalakító...jelenleg így használom a CRT-s monitorom...
    Rendelni semmképnnem nem szeretnék, csak helyben vásárolni...sajnos a 30-32ezres keretből csak 19" és 20"-as monitor jön ki....

De akkor volna hozzád pár kérdésem, ha megengeded....

Először is, mint látod vannak TN paneles, és WXGA...de találtam WSXGA monitorokat is....melyik a jobb, ajánlottabb?

Illetve van még két lényeges jellemzője ezeknek a monitoroknak...mégpedig a válaszidő és a kontrasztarány...amint látod van amelyik 2ms..a többi 5ms...de oylat is van ami 1000:1 és van oylan ami 40000:1 kontrasztarányú....itt mi a lényeg? a válaszidő legyen minél kisebb, a kontrasztarány meg minél nagyobb?

És ha már a DVI-nél tartottunk....a problémát a DVI/D-sub átalakító nem orvosolja? Vagy az nem befolyásolja a kimeneti jelet és a képminőséget?

Igazából nekem a 4:3-as arány azért fontos megmondom ősztíntén, mert videókat szoktam készíteni FRAPS-el gépen...és ez a jelenlegi monitorommal nem gond...hisz normálméretű...de nem tudom mi lenne a helyzet WIde monitornál...vagy Wide monitornál 4:3 képarányban...nem-e lenne torulás...