• RaveAir
    Minél több dolgot összeolvasok, annál nehezebben tudom megállapítani, hogy milyen monitort szeretnék magamnak venni. Igazából egy 21-22 colosban, 2-5 ms-osban gondolkodtam 50eFt környékén.

Ha hülyeségeket írok, akkor nyugodtan javítsatok ki...
    Először valami Samsungot akartam venni, de menet közben kiderült, hogy ezek általában 1680x1050-es felbontást tudnak, ami nem HD. Jelenleg még nem sok igényem van HD-re, de ugyebár monitort általában nem egy 1 évre vesz az ember, hanem hosszabb távra.

Nézegettem a BenQ monitorjait, ami tudja a 1920x1080-as felbontást, de a jó áruk mellett ellenérv, hogy nincsen 3 napos pixelhiba garancia. Valamint abban sem vagyok elég biztos, hogy egy AMD Athlon X2 6000+ és egy Geforce9600GT barátságosan ki tudná elégíteni az igényeit játék esetén.

A teljesítménytől tartva ezért igazából olyan monitort keresnék, ami tud váltani a 16:9\16:10\4:3 felbontások között, és közben nem torzul a kép. Ha jól tudom, akkor az LG monitorjai tudnak valami ilyesmit, de a többi gyártói termékeiről ilyent még nem nagyon olvastam.

Tudom, hogy a google a barátom, de jobb, ha inkább konkrét tapasztalatokat oszt meg velem valaki. Valamint az lenne a konkrét kérdésem, hogy tudnátok-e nekem ajánlani valamit.