14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
#6383 Amit ketten elmondtatok az alapján most megint visszatérnék az eredeti elképzelésemhez, a Samsung 2253LW-hez. Maximum, ha nem lenne hozzá elég a gépem, akkor alacsonyabb felbontáson használom. Csak tud olyant is. ;) -
#6382 Félreértesz, nem mondtam, hogy szar lenne az a felbontás, csak mindenki összerosálja manapság magát ettől a HD témától, és gondoltam, hogy akkor olyan monitort vennék.
Amúgy szerintem az arányválasztást egyszerűen meg lehetne csinálni. Csak a monitor alján, tetején és két oldalán "fekete csíkok" lennének. Tudom, hogy ez egyesek számára hülye megoldás, de akkor is megoldható lenne. Nem kell az összes pixelt haszálni. Tehát az 1920*1080=2.073.600 helyett mondjuk csak 1024*786=786.432 db.
Amúgy valóban nagyok az igényeim, és vélhetően a gyártók nem is iparkodnak azon, hogy ennyi igényt egy monitorban valósítsanak meg, ráadásul ilyen áron. Szerinted az 1680x1050-hez elég lenne a gépem? -
#6381 alakváltó monitorok ftw -
#6380 LG féle "4:3 in WIDE" mókája parasztvakítás, videókártya driverhez adott segédprogramjával könnyedén be tudod állítani skálázódást - tehet nem fogja "nyújtani" a képet egyik monitor sem ha nem akarod.
Full HD monitor szvsz dettó felesleges, 1080p ripeket filmekből még csak-csak beszerzel, sorozatból gyakorlatilag soha nem fogsz. (Blu-ray lejátszó és filmek fogalmam sincs kis hazánkban mennyire kapható)
BenQ-val szemben pedig még mindig fenttartom a láblerágás alapelvét. -
#6379 az 1280*720 is hd :) -
#6378 az igényeid nagyok, viszont a géped kevés ahhoz a felbontáshoz. amúgy az 1680*1050 annyira szar szerinted? "tud váltani a 16:9\16:10\4:3 felbontások között, és közben nem torzul a kép" ha megtaláltad szólj :). kiv lennék rá. -
atomkrumpli #6377 pixelhiba: személyesen boltban veszed akkor kiderül (feltéve ha ki lehet próbálni) vagy online rendelésnél jogod van 8 napig bármiféle indoklás nélkül visszaküldeni az árut pl. mert nem tetszik -
#6376 Minél több dolgot összeolvasok, annál nehezebben tudom megállapítani, hogy milyen monitort szeretnék magamnak venni. Igazából egy 21-22 colosban, 2-5 ms-osban gondolkodtam 50eFt környékén.
Ha hülyeségeket írok, akkor nyugodtan javítsatok ki...
Először valami Samsungot akartam venni, de menet közben kiderült, hogy ezek általában 1680x1050-es felbontást tudnak, ami nem HD. Jelenleg még nem sok igényem van HD-re, de ugyebár monitort általában nem egy 1 évre vesz az ember, hanem hosszabb távra.
Nézegettem a BenQ monitorjait, ami tudja a 1920x1080-as felbontást, de a jó áruk mellett ellenérv, hogy nincsen 3 napos pixelhiba garancia. Valamint abban sem vagyok elég biztos, hogy egy AMD Athlon X2 6000+ és egy Geforce9600GT barátságosan ki tudná elégíteni az igényeit játék esetén.
A teljesítménytől tartva ezért igazából olyan monitort keresnék, ami tud váltani a 16:9\16:10\4:3 felbontások között, és közben nem torzul a kép. Ha jól tudom, akkor az LG monitorjai tudnak valami ilyesmit, de a többi gyártói termékeiről ilyent még nem nagyon olvastam.
Tudom, hogy a google a barátom, de jobb, ha inkább konkrét tapasztalatokat oszt meg velem valaki. Valamint az lenne a konkrét kérdésem, hogy tudnátok-e nekem ajánlani valamit. -
#6375 Hogyan van Nektek olyan grafika a signótokban -
#6374 Csumi
Van Samsung 931BF-em, és LFS közben állandóan átvált készenléti módba egy idő után.Gondoltam az auto source vagy mi a probléma, ha állítom manualra akkor nem fog így szőrözni velem, de nem sikerült.Az energiagazdálkodásban nincs beállítva, hogy kapcsoljon ki a monitor.Mit lehetne vele tenni?A kézikönyvet meg nem tudom hova keverhettem el, a dobozban nem találom lehet nem is volt neki.Csak egy összerakási útmutató, meg a garanciapapír van benne. -
#6373 sok szép munka órát kivánok vele,és várjuk a végeredményeket ps topicba -
#6372 na megvettem, hát gyönyörű a képe és 4 év gari!! -
#6371 Az új hullám: 16:9-es Full HD monitorok
- Van már vkinek LG W2261V monitora?!
(páran írtátok, hogy ilyet vesztek. Vmi infó róla?!)
- Samsung 2333SW 23"-hoz képest, szerintem keggyetlen jó ára van. De pöttyet aggaszt a tesztben lévő homályosodás nem natív üzemmód mellett játékoknál.
(esetleg ilyen vkinek, akinek van személyes tapasztalata is?) -
#6370 Aha. Értem!
Hát Én passzolom... -
#6369 174-ért hoztak nekem, elvileg holnap átvehetném, de nem tudom, hogy vegyem-e vagy sem... mondjuk nekem tényleg grafikai munkára kell, tehát hasonló kaliberü kell, csak nem tudom, hogy "ő"-e a megfelelő választás :) -
#6368 Attyaég! Én csak rákerestem ipon-n, hogy ez milyen is...
183.668Ft
Egyébként ott van teszt is... -
#6367 dell 2408-ról valaki? :) -
#6366 vidd vissza, 3 napon belül kicserélik a monitorod pixelhiba esetén. -
Nuki #6365 Köszönöm szépen! -
#6364 pixel hiba -
Nuki #6363 Sziasztok!
Mit jelent, vagy miért van az, ha újonnan vásárolt monitor (LG FLATRON W2234S) aránylag közepén egy zöld pontocska van? (ami körülbelül 1 pixel méretű) -
#6362 azt érdeklődéssel várom xD -
#6361 Hajrá, majd mesélj! :)
Én holnap megyek a 2333SW-mért. Majd írok róla egy hosszabb lélegzetű tesztet. -
#6360 mikor nekem megjott a samu monitorom, azon is volt par pixelhiba. megkocogtattam oket, es eltuntek, azota sem jottek elo. ennek par honapja... -
#6359 Oke!Koszi!Nagyon jo aron adja az illeto,mar o is tesztelte 2 napon keresztul,nem jott vissza pixelhiba rajta,szoval biztato a dolog.Szerintem megveszem. -
#6358 Ezt anno az én LG-mmel is próbálták. Ha jól tudom (nem 100), akkor ez egy beragadó pixel hibája, és elképzelhető, hogy nem lesz baj vele többé. Azért figyeld és egész nap teszteld! -
#6357 Ja,amugy egy Samsung T220-as monitorrol van szo. -
#6356 Sziasztok!
Nekem egy olyan kerdesem lenne,hogy ha egy TFT monitor elvileg pixelhibas volt,de megnyomtak rajta a pixelt eltunt,mennyi az esely ra,hogy megint visszajon?Tudom,eleg hulye kerdes,de fontos lenne tudnom.
Elore is koszi!
Zan -
#6355 Nem tudom, egy ismerősöm mondta... mondjuk nekem nagyon tetszik külsőleg. -
Inquisitor #6354 Most került fel az árlistákra pár napja, azért annyira sok embernek nincs még. :)
Ha a natívja 1920x1080, akkor a negyedes felbontással mi baja lehet? -
#6353 Sziasztok!
Tud valami valamit mondani nekem a Samsung 2333SW monitorról? Azt hallottam, hogy a skálázása nem túl jó. Holott én szeretném 720p-ben is használni. Igaz ez? -
#6352 Pedig qrva jó a szemem, a sasok irigykednek.És hemüvegem sincs,de mindjárt sötétítek :) -
#6351 atyaég... :) -
Inquisitor #6350 Jézus! Átlag userek 25-30% körül vagy alatt használják, különben kifolyik a szemük. -
#6349 Van valakinek Dell 2408 monitora? Tapasztalat? -
#6348 Hello! 943BW-m van ha erre gondolsz a brightness 100 a contrast 75. -
tibur55 #6347 Hali! Valaki, akinek Samsung 943NW-je van, le tudná írni a brightness és contrast értékeit? Köszönöm! -
#6346 Hi
Valaki tudja, hogy az miért van, hogy a Windows indításánál pár másodpercre a monitor hullámzik. A kép állandó de mögötte hullámzás van. Pár másodpercig tart utána nem jön elő, csak a következő bekapcsolásnál. A monitort kb. 4 hónapja vettem. -
#6345 A nagy dilemma, hogy 10-el több pénzért 24"-ost lehet kapni
Boccsánat.
Benéztem 60ért nem DVI-os Samsung van. DVI-os 70 fölött.
MEA CULPA!
-
mjanika #6344 Az újabb játékok már támogatják. Más okosságot én sem tudok hozzáfűzni, mert nekem is csak 17-es crt-m van...