| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
pierrot #5998 Hali Devergo,
én csak arra tudok válaszolni, hogy az új DVB-T HD-t (MPEG4-es, dec. 1-én indul) nem fogja tudni támogatni a TxxxHD sorozat tunerje, ami csak MPEG2-t tud dekodolni. Viszont még mindig lehet külső MPEG4-s DVB-T tunert csatlakozni (vagy persze PC-n keresztül küldeni egy FullHD-s műsort).
Még egyszer: Samsung dolgozik egy MPEG-4 képes változaton.
A T220HD, azon kívül hogy tuneres, állítólag jobb. Az interjúban azt válaszolja a Samsung, hogy "Nagyon dolgoztunk a képminőség javításán, ami egy átlagos monitorhoz képest jobb. Ezen a monitor van egy Scaler és egy exkluzív képjávító eljárás, ami nem található a konkurens monitorokban."
Fordíthatod angolra az interjút ezzel.
a #5962-en írtam egy linket egy magyar cikkre, ezek szerint megszűnt az MPEG2-es földi sugárzása. Az, hogy kábelen mit kapsz (és milyen felbontással), kérdezd meg a szolgáltatód. A cikk kivonata:
Tervezett ütemterv:
2008. október 6. műsorkezdés
DVB-T kísérleti platform: MPEG-4 m1 HD csatorna sugárzásának indítása
2008. október 31. 23.59 perc
DVB-T kísérleti platform: MPEG-2 csatornák (m1, m2, Duna TV, Duna Autonómia) sugárzásának leállítása
2008. november 16. 23.59 perc
DVB-T kísérleti platform: MPEG-4 m1 HD csatorna sugárzásának leállítása
2008. december 1.
MinDig TV digitális földi televíziós sugárzás kereskedelmi indulása MPEG-4 formátumban