14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
#6023 Azt tudom, hogy könnyedén futatthatok vele mai játékokat, mert a mostani 940n lcdmen 1280x1024be tolom és Crysis warheadba is 40-45 fpsem volt. Most TR Underworld 50-60.
Én konkrétan erre a 2253 LWre gondolok, hogy azon menne e fullon? Mert mások szerint a 8800 GT-t nem 1680x1050es felbontásra találták ki -
#6022 Nekem is ilyen van még és amikor én vettem, akkor 3 napos pixelhiba garancia volt rá. Sztem így, hogy már megvan neked is 10 hónapja, így max csak akkor cserélnék ki, ha mondjuk elromlana a kép.
Legalébbis sztem. -
retek683 #6021 sziasztok 10 hónapőja vettem a Samsung 940N típus jelzésű tft monitoromat.... erre most 10. hónap után pixel hibás lett 3 képpont egymás melett függőlegesen fekete maradt... 3 év garanciás. de nem tom hogy erre voantkozik e a garancia? vki tud vmit errőrl? -
#6020 en is igy voltam vele, mindent felturtam de nem talaltam negativumot. aztan mikor elkezdett bugni (eloszor nem is tudtam hogy a monitor búg) elkezdtem keresni, es kiderult hogy sokaknak van ezzel problemaja. keress ra a monitorra es a búgasra igy egyutt, talalsz majd par forumot, most nincs idom megkeresni oket...
-
#6019 milyen bug-ról beszélsz? én ilyenről még nem is hallottam, pedig a fél netet végigdurtam infók, vélemények, és esetleg felmerülhető problémák után mielőtt megvettem 2253LW-m, de semmi ilyenről nem hallottam. -
#6018 8800 GT-vel könnyedén futtathatsz minden mostanság kijövő játékot (Fallout 3, Kane & Lynch: Dead Men, stb) gyakorlatilag maximumra felhúzott grafikával 1680*1050-ben, szóval azzal már jól el lehet lenni, én is azt használok. -
nick20 #6017 Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a laptopom (Acer Aspire) képernyőjén nagyon apró kis szemcsék jelennek meg és azok villognak. Mitöl lehet ez? 1,5 éves gépröl van szó.
Köszönettel -
#6016 Akkor egy 8800 GT is elbírna vele? -
#6015 SAMSUNG 2253LW-t nem ajanlom, csak akkor ha a boltban ki tudod probalni. sokan panaszkodnak hogy ha leveszik a fenyerot 80 ala, akkor bug, amit ugye nem szabadna. en is most vettem es az is ilyen. amugy szep, meg jo lenne, csak sok a hibas, szal csak szemelyesen vedd meg. -
#6014 Hát jó, köszönöm :) -
#6013 40eft alatt csak olyan van mi nem éri meg az árát
SAMSUNG 2253LW 44eft wide a minimum szint
5ms határeset
és a dvi alapkövetelmény
a felbontása nagy ezért erős vga kell neki
minimum HD3850 512MB -
#6012 Köszönöm a segítséget, de félreértjük egymást :) "max 40", tehát 40-től lefelé, SAMSUNG 2253LW még talán beleférne ha tényleg annyival jobb mint a többi, de nekem ezek meglehetősen drágák -
#6011 SAMSUNG 2253LW 44eft wide
vagy SAMSUNG 931BF 48eft sima 5:4 1280x1024 2ms -
#6010 Ez gondolom deso-nak ment, ha 22"-ban nincs érdemes monitor max 40-ért akkor érdekelne 20"-os is -
#6009 SAMSUNG 2253LW 44eft ha erős vga-d van
picit jobb a T220 vagy a T240 vagy a T260
ide HD4850 X2 ajánlott -
#6008 Philips
1 fos lcd-be
nekem volt -
#6007 Szeretnék 22"-os TFT-t venni, szerintetek ebből a listából melyik érné meg a leginkább? (az ólcsóbb kategóriára lennék igazából kíváncsi 35-40e)
BENQ FullHD felbontás engem nem nagyon hoz lázba, mert ilyen magas felbontáson 22"-os képátló mellett kétlem hogy eltudnám olvasni a betűket nagyító nélkül, vagy rosszul gondolom?
Főleg játékra és filmezésre kellene.
Köszönöm előre is! :) -
#6006 Nem érdekel vkit egy Samsung 940n LCD monitor?
940n -
Desolator #6005 Hy!
Mit gondoltok a Samsung 22" SyncMaster T220 monitorról?jó választás lehet?Vagy inkább valamilyen Philips? -
atomkrumpli #6004 Mi köze van ahhoz a samunak hogy az Európában elterjedt mpeg2 tömörítés helyett az mpeg4-est választotta az Antenna Hungária, ráadásul ezek a köcs**k egészen októberig mpeg2vel tolták a kísérleti adásukat. Nyugodtan meggyújthatod a gyertyákat a samsung szentélyedben most nem ők a sárosak :-) -
pierrot #6003 bocsi: "problémát" és "mindegyik"... hiába olvastam kétszer a "mehet" gomb megnyomása előtt... -
pierrot #6002 rá sajnos, de mondom külső tunerrel megoldható.
Az interjú egy másik kivonata, neked magyarra fordítva:
újságíró:
- valamit terveztek azoknak akik specifikusan a HD tuner miatt vették meg ezt a monitort?
samu:
Rosszul kezeltük a problámát komunikáció szinten. Ma az a feladatunk, hogy minden hasznos információt adjunk a mostani és jövőbeni fogyasztóknak. Egy speciális rubrikát fogunk kialakítani a Samsung honlapján, mindengyik olyan kérdésről fog szólni, amiről beszéltünk ma Önökkel. A Hot Line-t is értesítettük hogy az utolsó információkat adja ki, hogy fejlessze a hozzaállását és hogy magyarázza el a különbségeket szükség esetén.
-
#6001 most szerintem arrol nem a gyarto tehet hogy nem jartatok utana rendesen a dolognak, ezert nem fogjak visszacserelni, max par napon belul... -
#6000 légyszi azt mond el nekem
hogy aki T260HD-t vett az is így rácseszett?
mert ha ez így van akkor a monitort vissza kell küldeni a samsung-nak
mert az 1 nagy átverés hogy valaki megvette előre a dvb-t tuneres tv , monitort és nem tudja majd nézni a digitális adásokat mert nem mpeg4-es?
akkor hiába gondolkozott
ilyen esetben ha nem tudják nézni a digitális adást az új tv-jükkel a gyártó fejébe húzza az a sok ember eki előre megvette -
Fecy #5999 Köszi a segítséget! Lenne még egy hülye kérdésem! Van e külömbség dvi- d-sub átalakitó közt ha az egyiknek több lába van mint a másiknak? A több lábasast egy ati hd2600xt videókarihoz adták a másikat meg egy geforce 8600gts-hez. -
pierrot #5998 Hali Devergo,
én csak arra tudok válaszolni, hogy az új DVB-T HD-t (MPEG4-es, dec. 1-én indul) nem fogja tudni támogatni a TxxxHD sorozat tunerje, ami csak MPEG2-t tud dekodolni. Viszont még mindig lehet külső MPEG4-s DVB-T tunert csatlakozni (vagy persze PC-n keresztül küldeni egy FullHD-s műsort).
Még egyszer: Samsung dolgozik egy MPEG-4 képes változaton.
A T220HD, azon kívül hogy tuneres, állítólag jobb. Az interjúban azt válaszolja a Samsung, hogy "Nagyon dolgoztunk a képminőség javításán, ami egy átlagos monitorhoz képest jobb. Ezen a monitor van egy Scaler és egy exkluzív képjávító eljárás, ami nem található a konkurens monitorokban."
Fordíthatod angolra az interjút ezzel.
a #5962-en írtam egy linket egy magyar cikkre, ezek szerint megszűnt az MPEG2-es földi sugárzása. Az, hogy kábelen mit kapsz (és milyen felbontással), kérdezd meg a szolgáltatód. A cikk kivonata:
Tervezett ütemterv:
2008. október 6. műsorkezdés
DVB-T kísérleti platform: MPEG-4 m1 HD csatorna sugárzásának indítása
2008. október 31. 23.59 perc
DVB-T kísérleti platform: MPEG-2 csatornák (m1, m2, Duna TV, Duna Autonómia) sugárzásának leállítása
2008. november 16. 23.59 perc
DVB-T kísérleti platform: MPEG-4 m1 HD csatorna sugárzásának leállítása
2008. december 1.
MinDig TV digitális földi televíziós sugárzás kereskedelmi indulása MPEG-4 formátumban -
#5997 1080p-s felbontásra (1920×1080). De a d-sub miatt gyengébb a minőség. -
#5996 link -
#5995 Tudom sokan jönnek ilyen kérdésekkel, de sok-sok fórum elolvasása után sem kerültem közelebb a válaszhoz. 19 colos minitort kellene vennem, TFT-t, valami olyat, ami nem a legdrágább (30 körüli), de ebben a kategóriában a legjobb. Biztos sokan vagytok a témában otthon, tudjátok mik a legjobbak mostanság vagy valaki most vett hasonlót és tud arról véleményt mondani. Sok összehasonlitást találtam, de mind több éves, aktuálisakat nem igazán.
Szóval milyen 19-es monitort érdemes ma venni jó áron? :D -
Fecy #5994 Akkor nagy átverés az egész! Hiába tudja a ful hd-t ha nics olyan csatlakozó rajta! Ezzel a d-sub csatlakozoval max milyen képe lesz meg mekkora felbontást lehet kihozni belőle? -
#5993 Azért HD mert 1080p HD felbontásra képes.. D-sub bemenettel... -
#5992 Lol. Van képük típusjelzésnek HD-t odaírni, mikor csak D-subos... Látszik, Benq... Ezen nem fog átmenni digitális jel :) -
Devergo Boy #5991 Hali! Ez azt jelenti hogy nem hd-s a monitor hanem sd-s? Én épp T220 vagy T220HD-n gondolkozok. Melyiket éri meg megvenni? A Hd-s változat megéri a 20ezer ft-os különbséget? Azt tudom hogy a hd-sben még tv tuner is van. Nálunk kábel tv van,azt lehetne majd hozzá használni,hogy tv-zzek a monitoron? mi kábel kell hozzá? Szerintetek melyiket válasszam? Előre is köszi Üdv.Lackó -
Fecy #5990 De sajnos nincs rajta! Azért kérdeztem hogy azon a csatlakozon is átjön e a full hd? A mugy erröl a monitorrol lenne szó link De a sima hd végzödésün meg mind a három csatlakozo van! -
#5989 Hi! Elméletileg? Ha fullHD van rajta HDMI bemenet -> DVI/HDMI átalakító... -
Fecy #5988 Hali!
Kéne egy kis okosítás! Van egy monitor ami 1920x1080(elmiletileg fullhd) felbontást tud de a leirásában csak d-sub csatlakozot ir. Az lenne a kérdés hogy ezen a csatlakozon keresztül tudja ezt a felbontást vagy d-sub-dvi átalakitó kell hozzá és azon keresztül lesz jó? -
#5987 1360x768-ban fog menni, es teljesen jo kepe van, de szerintem a boltban rakothetsz gepet hogy meg tudd nezni. -
#5986 Sziasztok!
Az alulírott konfighoz venni szeretnék egy LCD tv-t (32") csak nem tudom hogy mondjuk egy 720p-s TV-n milyenek a játékok vagy hogy olyan-e mint monitoron és hogy mennyire élvezhető! Ja és még annyit hogy ha rákötöm a tv-t akkor a videókari támogatja majd a 720p-s felbontást (1366 x 768)? Vagy hogy működik ez? -
#5985 apple design -
#5984 Már láttam:)