• I.C.ram
    Igazából nem az én monitorom, hanem unokatesóm vette az új gépéhez, amit én raktam össze, és még nálam van. Mondtam neki, hogy akkor vegyen csak monitort, ha már nála lesz a gép, de ő megmakacsotla magát, és megvette ezt, amit együtt néztük ki, csak akkor még nem gondoltam bele, hogy ennek bazinagy a native felbontása, és hogy 1-2 év és már rohadtul nem fognak jól futni 1600ban a játékok. Ezért gondoltam, hogy inkább 4:3-as kéne 1280nal, de mire elmondhattam neki, már megvette. Reménykedtem, hogy lehet állítani nvidia driverben, hogy 1280*1024-es felbontásban ne húzza szét a képet, hanem csináljon két oldalra fekete sávot, de valamiért nem engedi, mert mindig visszaugrik arra, hogy széthúzza a képet a nem szélesvásznú felbontásoknál :( Ez most a fő problémám.

1 napja van meg a monitor:

Elég jó a képe, és baromi jó az ár/érték aránya is szerintem. Képromlás se vészes a nativ felbontástól eltérően, csak ugye ne lenne az a fránya nyújtás. gyanítom, hogy tökéletes, vagy majdnem tökéletes lenne a képe, ha nem nyújtaná szanaszéjjel kisebb felbontásban.
    Szinei nekem kicsit túl világosak, bár ez lehet, hogy csak megszokás kérdése, mivel a saját monitorom (NEC MultiSync LCD1830) alapjáraton sötét, és nem is egy mai darab, viszont a szinei még mindig jobbak a legtöbb mai LCDnél. Amúgy szépek a szinei. Frissitési idő is elég jó, bár nekem ez már szinte olyan mintha 0 lenne, ugye a régi monitorom 16 vagy 32-es kb, de már ahhoz is hozzászoktam. Játék nagyon fasza rajta. Egészen más élmény mint az én monitoromon. Design is jó, bár néha beccsillan a keret, és zavaró tud lenni (nem értem, miért erőltetik ezeket a fényes műanyagokat ennyire). Ergonómiailag nem túl jók a gombjai szerintem. Nehéz kitapogatni, hogy mi melyik, de idővel biztos megszokja az ember. Továbbá, ami zavaró tud lenni az a blacklight bleedingje, ami van neki elég erősen sajnos :( Nagyon sötét képnél lehet látni, hogy alúl meg felűl is van egy vékonyka szürkés sáv, de ahogy hallottam ismerőstől ez szokványos ebben az árkategóriában.

Ami még érdekes lehet, hogy van a csomagban monitortörlő-kendő is. Illetve DVI meg analóg kábel + software CD mindenféle kalibráló programokkal meg a driverével. Extreme digitalban vette unokatesóm 62ezerért. Van rá 72 óra (3 nap) pixelgarancia, de úgy néz ki, hogy ezzel nem kell élnünk szerencsére. Továbbá elvileg van 8 napon belűl visszakapom a pénzem, ha nem tetszik lehetőség is, amivel lehet, hogy élni fogunk, ha nem tudom működésre bírni a képarány változtatást, de szívem szerint megtartanám, mert a film is sokkal jobb rajta, meg a játék is, csak hát ne lenne ilyen bazinagy a native felbontása.