• Ability
    Sziasztok!

Elég kezdő vagyok, most váltanék monitort, és lenne pár kérdésem...

Egy Sapphire Radeon 9600XT 256MB ki tud szolgálni egy Samsung 226BW 22" monitort? Egyelőre csak netezés, filmnézés, és munkára kellene, az nem érdekel, hogy a játékok nem fogják majd szeretni a 1680x1050-es felbontást. Később lesz a gép is cserélve, de addig is a fentieknek eleget kéne tennie. Hallottam valamiféle "input lag"-ról is, amit tovább növelhet ha a VGA nem teljes mértékben tudja kiszolgálni a monitort. Ilyentől kell-e tartanom? Továbbá érdekelne, hogy a fent említett VGA és monitor párosnál fent áll-e valamilyen inkompatibilitás? Gondolok olyanokra, hogy megfelelő-e a csatlakoztatási lehetőség, vagy bármi egyéb...

Olvastam pár véleményt a TN panelos monitorokról, és valahogy az emberek tartanak tőle. Igaz az, hogy egy CRT monitornak szebb színei vannak, mint egy TN panelosnak? Gondolkozok még egy Samsung 215TW-n is. Ha lehet, akkor mondjatok légyszíves kiritkát, vagy valami összehasonlítást. Érdekelne, hogy a TN panel miért nem olyan jó?! S-PVA panelnál egyébként úgy hallottam, hogy az "input lag" olyan mértékű lehet, hogy filmeknél csúszik a kép/hang páros. Ettől nagyon tartok, de örülnék, ha valaki ki tudna teljesen oktatni a két panel pozitív és negatív jellemzőiről.

Köszönöm előre is!