14419
  • MaSzKa
    eleinte engem is nagyon zavart
    de az lcd nem rontja elvileg annyira a szemet elméletileg
    2év alatt megszoktam

most a crt tünik rosszabbnak mert a DVI csodákra képes(tökéletes kép)
  • Balazs15
    hi all

játék szempontjábol sok a 8ms válaszidö???mert lassu válaszidö monitoron ügye késhet a monitor,,,
  • Sgtfathi
    Kinéztem ezt a moncsit nem tudom ennél milyen lehet ez a "fekete" dolog
    Idézet :Az extra gyors Syncmaster 2032BW TFT monitornak mindössze 2 ms reakcióidőre van szüksége. Videóhoz, játékhoz, képnézegetéshez tökéletesen megfelel. A nagyon fényes Syncmaster 2032BW nagyon szép képeket vetít 3000:1 kontrasztaránnyal 16:10-es
  • Sgtfathi
    Akkor asszem nem cserélem le a Crt moncsimat,mert ez engem zavar :(
  • czky
    A legtöbb TFT ilyen. Nincs vele semmi baj, nem kell aggódni!
  • Sgtfathi
    Helo mindenki!
    Az mitől lehet hogy az öcsém most vett egy Samsung 205Bw-tft-t 300 cd/m2 fényerő
    600:1 kontrasztarány,
    és akárhogy állitsuk a FEKETE nem igazán fekete!Pl..Bioshock alatt nagyon zavart.
    Ez csak nála van igy ,vagy a Tft-k ilyenek??
    Remélem értitek miről van szó
  • pozsoka
    Hello!
    22"monitorom van,és az egyik játéknál nem lehet 1280x1024 nagyobb felbontást beállítani,ezért percenként kiírja a monitor,hogy állítsam nagyobra.Hosszú távon talán árt neki ha kisebb felbontással használom?
  • MirP
    Hülyeségeket írok ide be, mert megint megváltozott a véleményem! Most a Philips 200WB7ES-re szavazok! Szeritem ez lesz a végső választásom! Bár úgyis csak október elején veszem majd meg!
  • MirP
    Na végül is döntöttem milyet szeretnék: Philips 190CW7CS
    Most már csak az a kérdés hogy hol a viharba tudnám ezt megvenni? Tud valaki ötletet?
  • Ability
    Sziasztok!

Elég kezdő vagyok, most váltanék monitort, és lenne pár kérdésem...

Egy Sapphire Radeon 9600XT 256MB ki tud szolgálni egy Samsung 226BW 22" monitort? Egyelőre csak netezés, filmnézés, és munkára kellene, az nem érdekel, hogy a játékok nem fogják majd szeretni a 1680x1050-es felbontást. Később lesz a gép is cserélve, de addig is a fentieknek eleget kéne tennie. Hallottam valamiféle "input lag"-ról is, amit tovább növelhet ha a VGA nem teljes mértékben tudja kiszolgálni a monitort. Ilyentől kell-e tartanom? Továbbá érdekelne, hogy a fent említett VGA és monitor párosnál fent áll-e valamilyen inkompatibilitás? Gondolok olyanokra, hogy megfelelő-e a csatlakoztatási lehetőség, vagy bármi egyéb...

Olvastam pár véleményt a TN panelos monitorokról, és valahogy az emberek tartanak tőle. Igaz az, hogy egy CRT monitornak szebb színei vannak, mint egy TN panelosnak? Gondolkozok még egy Samsung 215TW-n is. Ha lehet, akkor mondjatok légyszíves kiritkát, vagy valami összehasonlítást. Érdekelne, hogy a TN panel miért nem olyan jó?! S-PVA panelnál egyébként úgy hallottam, hogy az "input lag" olyan mértékű lehet, hogy filmeknél csúszik a kép/hang páros. Ettől nagyon tartok, de örülnék, ha valaki ki tudna teljesen oktatni a két panel pozitív és negatív jellemzőiről.

Köszönöm előre is!
  • MirP
    Vagy esetleg vegyek widescreeneset? Azokból a Philps 190CW7CS vagy a 190WV7CS-t néztem ki! Ti ebből a 4-ből melyiket választanátok?
  • MirP
    Szevasztok! Mi a véleményetek a Philips 190B7CS vagy a 190C7FS monitorokról? Én mindenképp Philips-et akarok venni, mert nagyon bejön, van egy ismerősömnek is! Ez a két típus között vacilálok! Ha esetleg tud valaki jobbat Philips-ben ilyen árkategóriában akkor írja meg!
  • MaSzKa
    19" Samsung 940BW LCD 4ms 300cd/m2 500:1 16:10 DVI 51 348 Ft
    transcomp.hu
  • MaSzKa
    olyat vegyél mindenképp amin van DVI és minimum 5ms
    samsungból van
    20" Samsung 206BW LCD 2ms 300cd/m2 1000:1 16:10 DVI
    Nettó: 53 750 Ft
    Bruttó: 64 500 Ft lord.hu (2hete akciósan 60eft volt:-()
  • PeeVee
    Megnéztem már 1-2 tesztet, itt is olvasgattam és lehet, hogy widescreen kéne:) ! 19 colos wide moncsik közül 40-50e körül árban melyiket érdemes venni?
    (Sajna Agneovo f417-es monitorom villog így 5 év után kb.... :S )
  • virs lee
    2D-s dolgokra egy Tseng ET6000-es is elég. ~~
  • chapog
    kösz szépen
    ott nem is gondoltam :D
  • czky
    Persze.
    Mondjuk játékban nem kellene erőltetni az 1680*1050-es felbontást... :)
  • chapog
    Hello mindnkinek lenne egy kérdésem
    Van egy ASUS 6600 Gt videókártyám most akarok mellé venni egy Samsung St 226 BW monitort. Az lenne a kérdés,hogy a monitort ki tudja-e szolgálni a videókártya?
    Előre is köszönöm.
  • k.zozo.
    Aki nem tudja, hogy wide vagy sima monitorja legyen: http://www.widescreengamingforum.com/screenshots/
  • k.zozo.
    Hali!
    Játékoknál ha nem a natív felbontását használom a monitornak, láthatóan romlik a képminőség? Vagy csak 2D-ben látszik?
    22"-ost widescreen moncsikat nézegetek, de az X1950 pro-m nem valószínű hogy 1660-as felbontásban kiköhögné nekem pl. a bioshockot.

Köszi all
  • BlackWolf
    lg 194 wt monitorom van fel kellett telepiteni az xp-t megint es most nemtalalom a monitor driverjet . Igy meg 1440x900-ba szethuzza a kepet a monitoron a gep lehet jobbra balra gorgetni ki a szeleire :D mas felbontasban meg zavaro .. aki esetleg ki tud segiteni 1 driverrel nagyon megkoszonnem ( az lg oldalan nemtalaltam )
  • virs lee
    Én a 14.1"-ben használok 1440*900-at. ^^
  • virs lee
    verikálisan (vízszintesen)

Függőlegesen. ~~
  • pauly
    Már megint ezzel a baromsággal jössz?
  • MaSzKa
    érdekes: a tft monitorok ha pl samsung 731bf vs 931bf

17" Képponttávolság (mm) 0.264 (élesebb a kép)
    19" Képponttávolság (mm) 0.294

viszont Samsung CRT moncsiknál
    17" Képponttávolság (mm) 0.20
    19" Képponttávolság (mm) 0.20

ahogy elnézem a képméretet LCD-nél a képpont(kékkocka) növelésével érik el
  • Mike at home
    "ferdeszemű (azoknak biztos jó- ők csak síkba látnak úgyis"
    ez rasszizmus
  • tmisi
    Az ember verikálisan (vízszintesen) sokkal nagyobb látótérrel rendelkezik, mint horizontálisan (függőlegesen). Ebből a szembontból nézve jobb a WIDE, és nemcsak a moziban.
  • MaSzKa
    mi van csak leírtam nekem nem tetszik, azért mert a moziba is szélesvászon van attól az nem biztos hogy nekem itthonra jó
    mert ugye moziba ugy csinálják hogy mindenki lássa és sorba ülnek az emberek ott hogy nézne ki az 5:4?!
  • Mike at home
    akkor neked nem kell wide
    nem érdekel senkit a rasszista dumád
    nem kell wide?
    akkor ne vegyél b+
    szencséd hogy nem vagyok mod :(
  • MaSzKa
    nekem wide moncsi nem kell
    mivagyok én ferdeszemű (azoknak biztos jó- ők csak síkba látnak úgyis)
  • Mike at home
    van áresés, csak nem abban a szegmensben
  • MaSzKa
    nekem a moncsim 700:1 (DC2000:1) kontrasztú
    dc-ve villóg a kép az csak dinamikus kontraszt szart se ér
    filmeknél idegesítő tud lenni nem is használom
  • Inquisitor
    Köszi a választ. Csak körülnéztem és ez az Acer, ha tükrözik, ha gagyi, ha pixelhibahegyes, kerül 99K-ba, hasonszőrű "egyébb" monitorok meg 150-210K között vagynak. Vagy most valami marhanagy TFT áresés eleje van?
  • ChaosTeam
    Nekem 19" -os monitorom van wide, én 1440x900 -es felbontásban használom.
  • Mike at home
    a cégek szeretik a PVA/MVA paneljeiket vmi hangzatos névvel ellátni, ilyen az advanced is. innen tudod, hogy ez nem az, ami 2 éve volt :)
    IPS panelt ma már nem nagyon kapsz S-IPS-t szerintem utánajárással igen, de nem olcsón
    játékra bőven elég a PVA, a 800:1-hez kontraszt is teljesen korrekt 6-8ms-tól bármi jó, a fényerő meg érdektelen
    az acer szereti a paneleket üveg mogő rakni,amitől szépen tükröződik benne minden, nézd meg nagy műszaki hiperben ahol sok monitor van, tetszik-e nekd, vagy van-e másik olyan aminek tetszik a képe
    igazából kevés panelgyártó van mindenki ugyanazt használja, csodák nincsenek, max a pixelgariban vannak nagyobb eltérések
  • Inquisitor
    Amúgy ha valaki erre jár, aki ért a panel témához ...
    Megjelent atom ólcson egy Acer 2416WAS típúsú monitor. (1920x1200, 178/178 fok, 300cd/m2, 800:1, HDCP/DVI)
    Azt írja a gyártó, hogy "Advanced PVA" a panel. Ez mennyire szar egy ISP panelhoz képest és mennyivel jobb(?) egy TN panelnél?
    A másik meg az, hogy egyes webshopokban 1:1000 kontrasztot és 500-as fényerőt adnak meg rá, miért?
  • Inquisitor
    Mint kolléga írta, eléggé változó. 1280x720/800, 1440x900, 1680x1050, 1920x1080/1200, stb.
  • tmisi
    Az attól függ, mekkora a monitor.
    Pl. 20''-nál 1680x1050 a natív felbontás.
  • csum666
    16:10 es wide monitornál mi az optimális felbontás hogy ne legyen torz?