PC Monitorok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Varom mar, hogy kicsit fejlodjon picit a technika es elerjuk a 120 hz-es frissitest."
Miért is?
"A szemunknek az lenne a legidealisabb."
Pláne miért?
"Ennel a kepfrissitesnel ma eszlelheto egy motion blur jelenseg."
Nem sok köze vana képfrissítéshez, szerintem a responding time túl magas azon a monitoron és/vagy nincs normálisab beállítva a Vsync ...

babona, pletyi 😊
Bevallom, nem szoktam kapcsolgatni desktop-jatek valtas kozben a kepfrissitest.. 😊

Tartosan amugyis minek, a lenyeg az, hogy amikor mozog, akkor mozogjon rendesen.

Varom mar, hogy kicsit fejlodjon picit a technika es elerjuk a 120 hz-es frissitest. A szemunknek az lenne a legidealisabb. Ennel a kepfrissitesnel ma eszlelheto egy motion blur jelenseg.
guardian hero
Kinéztem magamnak egy monitort, Philips 200W6CS
Kíváncsi lennék, mi a véleményetek róla. Általános otthoni felhasználásra kellene (net, filmek, játék, munka). A hivatalos oldalon 8ms válaszidõt írnak, mindenhol máshol 16-ot. Ugye jól gondolom, hogy a 16 is elég a játékokhoz, filmekhez, ha nincsenek extra igényeim? Egyéb buktatói lehetnek ennek a modellnek?

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

[NST]Cifu
Inkább a samo 730bf...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

football without ultras is nothing

köszi a javaslatokat, egyelõre lázasan böngészek 😊
tulajdonképpen az a jó, hogy a cég ahol vásárolok ugyanúgy pestrõl szerez be cuccokat nagykerrõl, szóval szinte mindent tudnak hozni kérésre..

de most leltem egy érdekes ajánlatot. megéri?

awak3n
és azt nem lehet kikapcsolni?😞

NEXUS6
A driver beállításoknál lehet olyan sajnos, hogy a vsinc mindíg on. Valszeg ilyenkor a játékban beállított értékek nem érvényesülnek.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

awak3n
Viszont addig eljutottam,h már biztos vagyok benne, hogy nem a játékban van a hiba,mert bekapcsoltam a sync every frame-t,és ugyanannyi FPS volt,mint mikor ki volt kapcsolva

awak3n
ezt nem találtam emg teljesen..
kezdek depresszióba esni,itt vmi nem kóser

NEXUS6
A driver beállításoknál is ki kell kapcsolni. Kontrolpanel=> megjelenítés=> beállítások => speciális => 3d vagy valami.

Megnéztem nálam OpenGL-es játékoknál volt hasonló lassulás, érdekes, hogy a DirectX-esekre szinte semmi hatással nem volt (monnyuk nem sok játék fut nálam 60-as FPS-el, max csak a lóding szkrín😉)).

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

mdv
nekem mindig maxra nyomta mind a 2 crtmet de lehet hogy ez tipusfuggo

awak3n
Játékon belül kikapcsoltam,máshol is meg kell ezt tenni?

A windows CRTknél sem 😄
mdv
lehet benne valami mert a windows a crtkel ellentetben a tftnel nem a maximumra rakja a kepfrissitest

[NST]Cifu
Engem az villanyoz fel, ha tudom mi miért történik. Azt mondják, hogy káros 75Hz-re felrakni a TFT képernyõfrissitését. Miért? Valami oka van, vagy csak egy tévhít? Szeretem megérteni azt, amirõl papolok. 😄

Amúgy per pillanat én is 60Hz-en használom a TFT-met, de mostmár juszt is kipróbálom 75Hz-en. 😄

Na ez egy korrekt leírás volt......

Sir Quno Jedi
Mer technofreakség félegészség! 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Hogy miben és hogyan károsítja a TFT-t a magasabb Hz, azt nemtom.
De mivel értelme nincs feljebb rakni, ezért nem értem, hogy miért kell ezen egyátalán gondolkodni? 😊
[NST]Cifu
Itt nem a villódzásról volt szó, vagy a játékok FPS értékérõl, hanem arról, hogy miért nem célszerû 75Hz-re rakni a TFT képfrissitését. Többen mondták már, hogy károsítja a TFT-t. Erre vonatkozólag kerestem, de nem találtam semmi kézzel fogható dolgot. Ködös utalások, hogy állítólag a TFT-t jobban károsítja a nagyobb (teljes 25%-al több) képváltás. Csakhogy a lent vázolt felvetésem alapján ennek nincs túl sok gyakorlati alapja.

Igy van, mivel a CPU-dnak nem kell feleslegesen 180fps-hez ellátni adattal a videokártyát. De szvsz leginkább csak stabilabb a leadott teljesítmény, mintsem sokkal jobb, a leszabályzástól.
A nagy proc igényû játékokat, pl GTA:SA, vagy a C&C féle RTS-ek AI ellen, nem hiába vannak gyárilag 30fps-re korlátozva. Amit aztán persze az okosok egybõl fel akarnak oldani, meg tuningolni 😄
"Sõt, ha az adott játékodat leszabályzod 60-ra (fps_max 60, pl) akkor 60-nál teljesen felesleges lesz többször váltania a pixeleknek is."

Tehát ezzel akár sebességnövekedést is el lehet érni egy játékban?

-tRs-Landor

Ha a frissítõ jel csak 60x jön egy másodperc alatt, akkor a pixel is csak 60x fogja változtatni az állapotát (feltételezve, hogy mind a 60 esetben más színûre kell váltson). Ha 75x, akkor 75x.
DE! Mivel a TFT-n pixelenként történik a frissítés és nem teljes képenként (nem framenként, képfrissítés tehát "nincs"). Ezért a kis pixelfrekvencia sem okoz villódzást. Villódzást, ami bántó a szemnek csak a CRT csinál 50-60Hz környékén (85-ön már azét se látni különösebben).

Szal a TFT-n halál mindegy, hogy 60 vagy 75 Hz. Sõt, ha az adott játékodat leszabályzod 60-ra (fps_max 60, pl) akkor 60-nál teljesen felesleges lesz többször váltania a pixeleknek is. 60-nál több FPS-t engedni meg megint csak felesleges, mert ad1 a TFT úgysem frissít többet, ad2 a szemed már 60-nál jóval kevesebbet is folyamatosnak lát, ad3 a mai játékok többsége egy rendes TFT felbontásán úgysem tud stabilan! 60fps felett leadni.

Szal a legjobb megoldás, ha tényleg nem bántja az ember a 60Hz-et, mert tök felesleges. Az, hogy 75Hz milyen komponens károsodást okozhat a TFT-ben, az más tészta. Nem biztos, hogy minden TFT bírja, mivel a fentebb említett szempontok miatt is tök felesleges 60Hz-nél feljebb méretezni.
[NST]Cifu
- Nem beszéltem képélességrõl.

Valóban. Azt írtad, hogy 60Hz-en a legjobb a képe. Ha nem a képéllesség a probléma, akkor mi?

- Az FPS-nek vajmi kevés köze van a frissítési frekihez ugyebár. A kép akkor is 75-ször frissül 75hz-s üzemmódban, ha a tök üres képernyõt bámulod.

Javíts ki, ha tévednék, de a TFT-k esetén csak akkor változik a tranzisztorok állapota (TFT = Thin Film Transistor), ha arra utasítást kapnak. Ha nem változik a megjelenítendõ kép, akkor a tranzisztor állapota sem változik. Magyarul ahhoz, hogy a tranzisztor állapota megváltozzon, változnia kell az adott pixel színének. Ha tök üres képernyõt bámulsz egy TFT-nél, akkor tök mindegy, hogy 60 vagy 75Hz-en nem csinál semmit az a fránya kijelzõ...

- Továbbra is mindenki abban hisz és azt csinál amit akar, ez egy szabad ország (papíron). 😄 Én maradok a 60hz-nél, de ez ugye az én döntésem, együtt tudok élni vele...

Tiszteletben tartom ezen jogodat, csak szeretném megérteni a miértet. Megeshet, hogy neked van igazad, és én tévedek, márpedig ha tévedek, akkor arra szeretnék fényt deríteni, hogy másoknak ne mondjak ostobaságokat a témával kapcsolatban. 😊

Sir Quno Jedi
- Nem beszéltem képélességrõl.
- Az FPS-nek vajmi kevés köze van a frissítési frekihez ugyebár. A kép akkor is 75-ször frissül 75hz-s üzemmódban, ha a tök üres képernyõt bámulod.
- Továbbra is mindenki abban hisz és azt csinál amit akar, ez egy szabad ország (papíron). 😄 Én maradok a 60hz-nél, de ez ugye az én döntésem, együtt tudok élni vele...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Punker
hogy a viharban ne? 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

[NST]Cifu
Csodálkoztam is, hogy 17"-os TFT után érdeklõdsz, dehát a kérés az kérés. 😄

[NST]Cifu
Asztalon hogy csinálsz tartósan 75fps-t hétköznapi használatban? Fogod mondjuk ezt a topicot, és nekiállsz fel-alá scrollozni rajta ész nélkül? 😊

Punker
ja hogy ez 17-es azért nem néztem én ezeket 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

[NST]Cifu
VP171 teszt @ hardwarezone
VTComp árlista VP171b-2 75e Ft (plusz szállítási költség)

Punker
ár? teszt? mármint a viewsonic-ról.

Amugymeg ra van irva mindnek a dobozara, hogy 60-75 hz es szevasz. En a doksiban sem lattam mast. Amugysem hiszem, hogy ez a 60 hz "limit" valami egyetemes allando lenne az osszes tft monitorra, mikor rohadt nagy elteresek vannak koztuk, igy elsore ez bs szagu.
a desktop is siman mehet 75 fps folott
Sir Quno Jedi
Szívesen!

[NST]Cifu
Hogy a CRT-k esetén az alacsonyabb képfrissitéskor volt sokszor élesebb képe, az addig oké. De TFT-k esetén mi befolyásolná a képélességet a nagyobb frissités esetén? <#conf>

Azt az érvet sem igazán tudom elfogadni, hogy a magasabb frissitési freki káros lehet, hisz ahhoz, hogy ezt érzékelje a TFT, ahhoz ugye nagyobb FPS-es képmegjelenítésre is szükség van, ami ugye hétköznapi használatban inkább csak a játékoknál jelentkezne, ott is akkor, ha 60FPS-nél gyorsabb lenne a játék...

Köszönjük.
Tárgyilagosan megszerkesztett és hathatós üzeneted a rendszer egy biztos pontjának durva meghibásodásának eredménye.

Sir Quno Jedi
Nem probléma, felõlem 1000hz-en is használhatod, lehet sosem lesz semmi baja! De jobb félni, mint megijedni. Mivel a TFT-knél semmi (általam elfogadható)gyakorlati haszna nincs a 75hz-nek, így gondos ember megelégszik a 60hz-cel és nyugodtan alszik. A 60hz általában javallott a gyártók szerint (sõt szerintük így van a legjobb képe), így minden más beállítás csak a CRT érából áttért technofreak kiscsókák matyizásának tûnik részemrõl...

Na de ha valami nem javallott,akkor egyáltalán minek van 75hz lehetõség?
Ez egyáltalán nem logikus.Használati leírásban sincs ilyen.
Egyébként nekem LG moncsim van,és semmi problémát nem okoz neki a 75Hz(nekem sem😊).
Igy kissé fentartással fogadom hogy 60hz kéne használnom mert ha nem, akkor károsodik a monitor.

[NST]Cifu
Itt azért vagyunk meglõve akkor az ajánlgatással, mert ugye javasolhatunk kismillió típust, ha ott, ahol veszed, nincs konkrétan egyikbõl sem. Most vagy valami támpont kellene, hogy esetleg mik vannak az adott helyen, és akkor tudunk segíteni abban, hogy azok közül melyik lehet talán a legjobb választás, vagy pedig javasolni tudunk párat, aztán vagy kapható lesz, vagy nem.

Akkor pár javaslat:

HYUNDAI B70A -> Papíron jó tudás, jó ár, de nincs DVI csatlakozó, ~62e Ft
LG L1750SQ-GN -> Jó ár, de nincs DVI csatlakozó, ~65e Ft
SAMSUNG SyncMaster 740N -> Jó ár/tudás, de nincs DVI csatlakozó, ~70e Ft
BENQ FP71GX -> jó tulajdonságok, DVI csatlakozó, ~70e Ft
VIEWSONIC VP171-2 -> Jó tulajdonságok, helyszini garancia, DVI csatlakozó ~77e Ft

NEXUS6
Én arra tippelek, hogy valszeg a Vsync be van kapcsolva nálad.

De minnyá letesztelem én is.

enyemben nincs leirva, es nem is csinal furcsa dolgokat (philips)
Sir Quno Jedi
A GYÁRTÓK maguk javasolják, hogy 60hz-en, natív felbontáson használd a cuccost. Általában kerek perec le van írva a kézikönyvben (nem, nem fogom beszkennelni nektek). Ennyi, nem kell több indok. Az én tapasztalatom is az, hogy 60hz felett érdekes dolgokat kezd mûvelni a legtöbb TFT, amit eddig használtam, de miután visszatértem a 60hz-re semmi gond. Mostmár nem is kísérletezek vele. Recomended settings, azt haller...

a legfontosabb a szemem 😊 azért természetesen adnék a márkára de olyan nagyon nagy keret sincs rá..
a hol az szinte mind1, bár vidéken lakom és garancia szempontjából ugye a helyi lenne a legjobb.
a 90 már kissé húzós egy alsóbb szegmens jó volna, ha volna.. ja,és elég a 17" 😊

[NST]Cifu
Kérdés mi a fontos neked? Ha akarsz a márkára is adni (pixelgarancia, pl.), akkor Viewsonic, Samsung, LG márkák (az ACER-nak is van jó pixelgaranciája, csak az általában feláras).

Hol akarod amúgy megvenni? Budapesten, vidéken, vagy esetleg rendeléses úton? Mennyit szánsz rá?

Amúgy ha 90e Ft körül nézelõdsz wide TFT-k körül, a Viewsonic va1912wb nem tûnik rossz választásnak, Emthor tudna róla többet mondani.

#1726 pls

czky
Nem varázsoltam sehonnan. Több embertõl hallottam, ennyi. Annyira nem érdekelt eddig a dolog h utánnanézzek...

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

tft-nel is, ha szukseged van nagyobb kepfrissitesre. 60 pl finomabb scrollozasra, ill nehany tipusu jatekra keves.
Már ne is haragudj de ezt az infot honnét varázsoltad elõ??
<#duma><#duma>
Jó lenne valami hivatalos oldal vagy teszt vagy valami.

czky
Nem igazán. 75Hz-en rövidebb lesz az élettartama a monitorodnak...

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510