PC Monitorok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Miért is?
"A szemunknek az lenne a legidealisabb."
Pláne miért?
"Ennel a kepfrissitesnel ma eszlelheto egy motion blur jelenseg."
Nem sok köze vana képfrissítéshez, szerintem a responding time túl magas azon a monitoron és/vagy nincs normálisab beállítva a Vsync ...
Tartosan amugyis minek, a lenyeg az, hogy amikor mozog, akkor mozogjon rendesen.
Varom mar, hogy kicsit fejlodjon picit a technika es elerjuk a 120 hz-es frissitest. A szemunknek az lenne a legidealisabb. Ennel a kepfrissitesnel ma eszlelheto egy motion blur jelenseg.
Kíváncsi lennék, mi a véleményetek róla. Általános otthoni felhasználásra kellene (net, filmek, játék, munka). A hivatalos oldalon 8ms válaszidõt írnak, mindenhol máshol 16-ot. Ugye jól gondolom, hogy a 16 is elég a játékokhoz, filmekhez, ha nincsenek extra igényeim? Egyéb buktatói lehetnek ennek a modellnek?
Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero
football without ultras is nothing
tulajdonképpen az a jó, hogy a cég ahol vásárolok ugyanúgy pestrõl szerez be cuccokat nagykerrõl, szóval szinte mindent tudnak hozni kérésre..
de most leltem egy érdekes ajánlatot. megéri?
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Megnéztem nálam OpenGL-es játékoknál volt hasonló lassulás, érdekes, hogy a DirectX-esekre szinte semmi hatással nem volt (monnyuk nem sok játék fut nálam 60-as FPS-el, max csak a lóding szkrín😉)).
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Amúgy per pillanat én is 60Hz-en használom a TFT-met, de mostmár juszt is kipróbálom 75Hz-en. 😄
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
De mivel értelme nincs feljebb rakni, ezért nem értem, hogy miért kell ezen egyátalán gondolkodni? 😊
A nagy proc igényû játékokat, pl GTA:SA, vagy a C&C féle RTS-ek AI ellen, nem hiába vannak gyárilag 30fps-re korlátozva. Amit aztán persze az okosok egybõl fel akarnak oldani, meg tuningolni 😄
Tehát ezzel akár sebességnövekedést is el lehet érni egy játékban?
-tRs-Landor
DE! Mivel a TFT-n pixelenként történik a frissítés és nem teljes képenként (nem framenként, képfrissítés tehát "nincs"). Ezért a kis pixelfrekvencia sem okoz villódzást. Villódzást, ami bántó a szemnek csak a CRT csinál 50-60Hz környékén (85-ön már azét se látni különösebben).
Szal a TFT-n halál mindegy, hogy 60 vagy 75 Hz. Sõt, ha az adott játékodat leszabályzod 60-ra (fps_max 60, pl) akkor 60-nál teljesen felesleges lesz többször váltania a pixeleknek is. 60-nál több FPS-t engedni meg megint csak felesleges, mert ad1 a TFT úgysem frissít többet, ad2 a szemed már 60-nál jóval kevesebbet is folyamatosnak lát, ad3 a mai játékok többsége egy rendes TFT felbontásán úgysem tud stabilan! 60fps felett leadni.
Szal a legjobb megoldás, ha tényleg nem bántja az ember a 60Hz-et, mert tök felesleges. Az, hogy 75Hz milyen komponens károsodást okozhat a TFT-ben, az más tészta. Nem biztos, hogy minden TFT bírja, mivel a fentebb említett szempontok miatt is tök felesleges 60Hz-nél feljebb méretezni.
Valóban. Azt írtad, hogy 60Hz-en a legjobb a képe. Ha nem a képéllesség a probléma, akkor mi?
- Az FPS-nek vajmi kevés köze van a frissítési frekihez ugyebár. A kép akkor is 75-ször frissül 75hz-s üzemmódban, ha a tök üres képernyõt bámulod.
Javíts ki, ha tévednék, de a TFT-k esetén csak akkor változik a tranzisztorok állapota (TFT = Thin Film Transistor), ha arra utasítást kapnak. Ha nem változik a megjelenítendõ kép, akkor a tranzisztor állapota sem változik. Magyarul ahhoz, hogy a tranzisztor állapota megváltozzon, változnia kell az adott pixel színének. Ha tök üres képernyõt bámulsz egy TFT-nél, akkor tök mindegy, hogy 60 vagy 75Hz-en nem csinál semmit az a fránya kijelzõ...
- Továbbra is mindenki abban hisz és azt csinál amit akar, ez egy szabad ország (papíron). 😄 Én maradok a 60hz-nél, de ez ugye az én döntésem, együtt tudok élni vele...
Tiszteletben tartom ezen jogodat, csak szeretném megérteni a miértet. Megeshet, hogy neked van igazad, és én tévedek, márpedig ha tévedek, akkor arra szeretnék fényt deríteni, hogy másoknak ne mondjak ostobaságokat a témával kapcsolatban. 😊
- Az FPS-nek vajmi kevés köze van a frissítési frekihez ugyebár. A kép akkor is 75-ször frissül 75hz-s üzemmódban, ha a tök üres képernyõt bámulod.
- Továbbra is mindenki abban hisz és azt csinál amit akar, ez egy szabad ország (papíron). 😄 Én maradok a 60hz-nél, de ez ugye az én döntésem, együtt tudok élni vele...
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Azt az érvet sem igazán tudom elfogadni, hogy a magasabb frissitési freki káros lehet, hisz ahhoz, hogy ezt érzékelje a TFT, ahhoz ugye nagyobb FPS-es képmegjelenítésre is szükség van, ami ugye hétköznapi használatban inkább csak a játékoknál jelentkezne, ott is akkor, ha 60FPS-nél gyorsabb lenne a játék...
Tárgyilagosan megszerkesztett és hathatós üzeneted a rendszer egy biztos pontjának durva meghibásodásának eredménye.
Ez egyáltalán nem logikus.Használati leírásban sincs ilyen.
Egyébként nekem LG moncsim van,és semmi problémát nem okoz neki a 75Hz(nekem sem😊).
Igy kissé fentartással fogadom hogy 60hz kéne használnom mert ha nem, akkor károsodik a monitor.
Akkor pár javaslat:
HYUNDAI B70A -> Papíron jó tudás, jó ár, de nincs DVI csatlakozó, ~62e Ft
LG L1750SQ-GN -> Jó ár, de nincs DVI csatlakozó, ~65e Ft
SAMSUNG SyncMaster 740N -> Jó ár/tudás, de nincs DVI csatlakozó, ~70e Ft
BENQ FP71GX -> jó tulajdonságok, DVI csatlakozó, ~70e Ft
VIEWSONIC VP171-2 -> Jó tulajdonságok, helyszini garancia, DVI csatlakozó ~77e Ft
De minnyá letesztelem én is.
a hol az szinte mind1, bár vidéken lakom és garancia szempontjából ugye a helyi lenne a legjobb.
a 90 már kissé húzós egy alsóbb szegmens jó volna, ha volna.. ja,és elég a 17" 😊
Hol akarod amúgy megvenni? Budapesten, vidéken, vagy esetleg rendeléses úton? Mennyit szánsz rá?
Amúgy ha 90e Ft körül nézelõdsz wide TFT-k körül, a Viewsonic va1912wb nem tûnik rossz választásnak, Emthor tudna róla többet mondani.
Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510
<#duma>#duma><#duma>#duma>
Jó lenne valami hivatalos oldal vagy teszt vagy valami.