• steweee
    olyan problémám van a hassg moncsimmal amit nemrég vettem, hogy elindítás után olyasmi csíkozódás látható a fekete indulóképernyőn mint a c64-nél volt vmelyik (nem abc turbo de hasonló)tömörítőindítónál. keresztirányú, hosszanti csíkozódás. nagyon zavaró, és nem múlik el addig amíg be nem jön a windóz bejelentkező képernyő. hogy utána megszűnik e, vagy csak a szinek miatt nem látom már nehéz megmondani. de mintha a magasabb hertz beállítás megoldaná (alap 60->75)mindenesetre zavar a tudat hogy ilyesmit csinál, olyan mintha interferálna vmivel, pedig ugye ez lehetetlen, csak a készülékben lehet a hiba.

más is tapasztalt hasonlót?

amúgy rátettem egy szűrőt a sima vga kimenethez volt, és egészen megoldotta a problémát, mostmár alig látszik vmi a csíkokból. viszont vettem egy dvi kábelt is, még mielőtt rátettem volna a szűrőt hogy hátha azzal megjavul, azzal nincs az indításkor interferencia szerű képzavarás, viszont vindóz alatt totál szemetes a kép. valószínűleg rossz a csatialjzat, de lehet a moncsinak van baja