PC Monitorok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát nem volt megnyugtató a válaszotok.. Az a baj hogy nem tudom játékban tesztelni hogy mennyi is az a 4ms reakciókülönbség.. <#rinya>

-tRs-Landor

A Philips nél is az van, hogy 3 nap után Class II.van érvényben!3 napon belül elvileg cserélnije kell!Utána 3 évig akkor, ha min.: 3 pixelhiba van rajta, de szerintem minden CLASS II.-es terméknél így van!
NEM?

[NST]Cifu
Amennyire lehet adni a fórumos információkra, az LG, a Samsung, valamint a Viewsonic a TFT-ire teljes pixelgaranciát vállal, tehát egy teljes pixelhiba esetén is cserél (Samsung-nál három napon belül, utána class II. van érvényben, Viewsonic esetén három éven át, LG esetén nem tudom pontosan mennyi idõn belül érvényes). A Viewsonic esetén ráadásul (a VA, vagyis az "olcsó" kategóriát leszámítva) helyszini garancia van érvényben. Emiatt írtam lent, hogy vásárlás elött elõször célszerû utánanézni/kérdezni a pixelgarancia kérdésének.

Amúgy az egészben az az érdekes, hogy amúgy az LG és Philips kijelzõgyártó részlege valójában egy cég. Valószinüleg arról van szó, hogy amíg a Philips hivatalos hazai kereskedése nem foglalkozik a vásárlóival, az LG forgalmazója igen. Kicsit mondjuk jellemzi a helyzetett, hogy pont az elvileg "neves" cégek, mint a Philips vagy a Sony nem foglalkozik az ügyfeleivel...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Ok én ezt értem!
De én arra akarok kilyukadni, hogy nem feltétlenül jobb a Samsung ugye?
És ennyierõvel annál is megtörténhetet volna, nem?

[NST]Cifu
Mint említettem, ha tényleg ennyi FPS-t akarsz, akkor olyan mindegy milyen monitort használsz, csak kapcsold ki a Vsync-et. 😊

hát igen 150-200 FPS kell enyi kész pont nem érem be kevesebbel.....
ti kötekedtetek helybõl hogy annyit nem is láthatok meg milyen barom vaygok....
mellesleg rühhellem badsectort ha jól emléxem azis mindig beugatott nekem ?😛

[NST]Cifu
Ha jól sejtem B@dsector barátunk sokadik altergojához van szerencsénk? 😊

[NST]Cifu
Véletlenül nem te jöttél azzal a hülyeséggel, hogy 150-200FPS kell neked?!?
De biztos mindenki más a hülye, csak te vagy helikopter... 😄DDD

Punker
he? nem lettél élbõl kivágva pedig nickduplikálásért simán mehetne, elkezdesz kötekedni (mint mindig) és még te magyarázol? ébredj már fel.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

jah még érezd is fontosnak magadat
az a baj hogy egy normális modi ha vita van akkor a végén nem azzal intézi el hogy én vagyok a kemény és ha nem fogadsz szót és nem adsz nekem igazat akkor kibannollak... itt az sg-n úgytünik ez a jól bevett szokás....

Punker
sajna szükség van ránk mert mindig feltûnik egy-két hozzád hasonló aki nem tud viselkedni.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

nem leszarom...
csak dajnálni tudom a ti fajtátokat aki itt éli ki magát...

Punker
megint banoltatni akarod magad?

nah a nagypro bogár...
nem érdekelnek a hülyeségied fárasszál mást.

[NST]Cifu
Most a minél alacsonyabb válaszidõ a kulcs a piac számára. Az "ms"-ek körül forog minden, ebben pedig az overdrive TN panelek a legjobbak jelenleg.

horpeti
Ezért nem játszom TFTvel.

Volt, kb. 2 hétig, és nem is annyira rossz.
Iszonyat gáz volt vele minden a CRT után... Utánhúzás rulZ 😄
Pedig 75 Hznyi sebessége is megvolt (P19-2)
És még ami filmet játszottam le, ott is láttam pici utánhuzit, az már lol volt. 😛

TFTrõl ez a véleményem: Megszoksz, vagy megszöksz... én megszöktem 😛

És nem bántam meg😄

Amúgy melóban meg TFT elõtt ülök, és tök jó.
De otthonra nem igazán vennék, bár mostanában mind1, nem játszom gyors dolgokkal.. 😊

Igaz, a hely az nagy úr, eléggé sokba kerül nekem a CRT, fél-1 métert elvesz széltébõl a szobából 😞

Punker
TN panelos cuccokat el kéne már felejtenie a gyártóknak.....

NSTSpider
Erre a Mikland éppen megfelelõ hely ahol megnézheted átvétel elõtt a monitort.

[NST]Cifu
Mond csak mégis milyen kijelzõn, milyen felbontásban és milyen képfrissitési frekvencián nézed azt a "150 + FSP-t"? 😊

[NST]Cifu
Mivel a VX924 TN+Film paneles, a VP930 meg MVA paneles. Ez utóbbi jobb kontrasztarányal rendelkezik, jobbak a betekintési szögei, viszont lassabb a válaszideje.

ViewSonic VP930 8ms-es, míg a VX924 4ms-es.. igaz utóbbi csak 550:1, a VP930 1000:1.. <#confused>

-tRs-Landor

Breki33
azis csak pár napig biztos...
FSP-t ja, de FPS-t már aligha.
Ok én ezt értem!
De én arra akarok kilyukadni, hogy nem feltétlenül jobb a Samsung ugye?
És ennyierõvel annál is megtörténhetet volna, nem?

1600*1200-ban megy 150 + FSP-t ha minden maxon van 😛

[NST]Cifu
Mint említettem volt lentebb, az árnak erre közvetlenül nincs kihatása. Egy ismerõs több, mint 200e Ft-t fizetett egy 19"-os Sony TFT-ért kb. egy éve. Két fekete teljes pixelhiba és két subpixelhiba volt rajta. Azt mondták erre, hogy ez még nem elég a pixelgaranciás cseréhez.
Éppen ezért elõször is keresni kell egy helyet, ahol lehetõvé teszik, hogy megnézd a TFT-t mielött átveszed. Ez az egyetlen biztos és garantált megoldás.

Punker
ViewSonic VP930 -ot nézted?

A Class II.knél 3 pixelhibától cserélik!A Clas I.(Szerintem azok a monitorok 130.000-tól kezdõdnek)ott 1 pixelhibánál már cserélik!

Én ugye három modell (VX924, 930BF, 970P) között vacillálok és úgy tûnik, hogy mindegyik class 2.. <#szomoru1>

-tRs-Landor

[NST]Cifu
A Samsung elvileg 3 napos teljes pixelhiba garanciát válal, tehát egyetlen pixelhibánál is cserélnek ez idõ alatt (legalábbis a Mikland ezt reklámozza).

Landor légyszi válaszolj a #1387 as üzimre!
Köszi!

[NST]Cifu
Hol volt nekem 36fps-es teóriám? Mit néztél te, a Cseh2-õt? 😊))

A filmek általában 24 fps körül mennek, és ott tényleg ott van az elmosás jelensége. A játékoknál ugyanez ~50-60fps-nél jelentkezik, e fölött már nem igazán veszi észre az ember a különbséget.
Amúgy te is beleestél a vérpistike verembe. Hogy veszed észre 75Hz-es képfrissitésnél a különbséget a 80 és a 100FPS között, ha egyszer legfeljebb 75 képkockát tud a megjelenítõ kirakni másodpercenként? <#eplus2>

Pontosan errõl beszélek, a gyengén megírt játékoknál számít az FPS érték, és a sok esetben a játékoknál/szereknél pont ezért szoktak FPS limitet berakni. Dehát ha egy kicsit is játszottál már FPS-el, akkor ezt te is tudod. 😛

horpeti
Mondjuk TFTn nincs baj a mosódással 😊))))))))))))

horpeti
annyit hozzátennék a 35 fpses teóriádhoz, hogy amit te szedtél vhonnan 36 fpset, mondjuk ami a filmeken van, az onnan van, hogy 1 frame nem egy teljesen állókép, amit ha kimerevítesz, akkor kapsz egy gyönyörû képet, hanem kicsit elmosódva van, szinte már elõkészítve a köv. framet (többet is), ezért látod ennyire folyamatosnak a filmet, ami 36 frame...

Próbálj meg egy számítógépes animációt 36 fpssel nyomatni, vagy akár egy FPS játékot...
utána meg 100zal...

ha nem látod, hogy ég és föld a folyamatosság különbség, akkor szerintem állítsd be /maxfps_36, és akkor legalább nem fogja agyondolgozni magát a gép 😛

de ez a 36 is lol..

60 vs 80 is ég és föld, 80 vs 100 meg már...

na de aki kicsit is játszott már FPSsel, az tudja mirõl van szó....

[NST]Cifu
Fekete képekrõl készült fotók (balra LG L1910B, jobbra SONY HX95S)

Breki33
Naha ilyesminek néz ki akkor rendben van

150-200fps? 60-75hz-en? LOL

Amúgy nem értem minek kérdezed melyiket vegyed. Vedd meg mind2õt úgy lehet csak igazán látni a különbséget.
150-200fps? 60-75hz-en? LOL

Amúgy nem értem minek kérdezed melyiket vegyed. Vedd meg mind2õt úgy lehet csak igazán látni a különbséget.
[NST]Cifu
1.: Észrevenni szemmel nem igazán fogod a különbséget ~50-60 FPS és 200FPS között.
2.: Ha a játék engine tréül van megírva (mintapélda Quake3 és a Q3 alapú játékok), akkor lehet probléma az FPS, mivel a játék gyorsasága az FPS szám alapján van meghatározva. Ezért szoktak a normálisabb játékokban/szervereken FPS limitet beállítani.
3.: Ha mégis FPS mániás van, kikapcsolod a Vsync-et, és kész. A TFT monitorok általában 60-75Hz-en mennek, ergo ennél több képet nem is képesek megjeleníteni másodpercenként. Persze itt jön be a vérpistike effekt, miszerint váltig állítja, hogy bekapcsolt Vsync esetén is látja a 60 és a 200FPS között a különbséget - 60Hz-en futó monitoron...

Szevasz Elbandii! <#wave><#taps>
Hol megy neked a BF2 150-200FPSt? <#vigyor5>
T90 base kemphez elég 30fps is! <#nevetes1>
Amúgy ha már egyszer ilyen vasad van, miért nem veszel egy 19"est? Kifogyott a családi kassza? <#vigyor2>
Közbe megnéztem, a VX924 ClassII pixelgaris.. <#whatever> De a 3ms nagyon impozáns..

-tRs-Landor

TE vagy a járatlan emberke.... gondolom max stratégiád tolsz neten.... máshova kell a sok fps és igenis észre veszi egy komoly multi -s arc hogy 36 fps fellett mennyivel megy a cucc..

CzGobe
Hát te elég járatlan vagy ezek szerint TFT témában, meg amúgy is 😊.
1ik TFT sem tud 200 FPSt megjeleníteni színes képben, de nem is kell. Attól lehet 200FPSed, h a monitorod nem olyan gyorsan frissít. Ha már ilyen videókarid van, a lényeg a gyors egér, szerintem... ^^ A szemed/agyad úgysem fog fel 36 képnél többet másodpercenként. De én 17est vennék 1280*1024es felbontásban, 100FPSsel, 4 ms-on. A jobb LANokon le van korlátozva az FPS 100ra :]

eom$

TRDaniel
Ja és az Acer 1715 (asszem) moncsik kíválóan megyegetnek, pixelhiba nélkül és húzásmentesek.

Nem vagyok hacker, de ha te az akarsz lenni ám legyen: http://www.lme.hu/forditas/hacker-howto.html

TRDaniel
Suliban új Samsungok jöttek 1 hónapja😊
3 szervízben azóta 😞

Nem vagyok hacker, de ha te az akarsz lenni ám legyen: http://www.lme.hu/forditas/hacker-howto.html

Breki33
sztem nem így van
Breki33
figyi valaki a 25-öt nem látja

sztem nem biztos, hogy érzékeled 8-ast már nyugodtan vehetsz szerintem
hacsak nem vagizni akarsz
Tehát a Samsung-nál is úgyvan, hogy 4 pixel hiba alatt nem foglalkoznak vele?
Tehát bár melyik "márkásabb" gyártónál így van ugye?

LG L1950SQ 19" 8ms vs samsung 730BF 17" 4ms
melyiket vegyem? FPSnél 150-200 FPS minimum kéne... tudja ezt bármelyik?
Néha filmet is nézek rajta.

Jaja, filmre ott a 82centis <#vigyor4>
Nagy a difi a 8 vs 4ms között egy gyors FPSnél? <#wow2>
Nem tudjátok hogy az általam említettek közül melyik vállal class1es garit?
Ismerõsnek Samó 740N-re ugyan úgy 4pixel alatt nem fogalkoznak vele..<#wow3>

-tRs-Landor

Breki33
játékot írt filmnézést nem

akkor meg jó egy jobb TN-s ilyen árban fõleg a viewsonic direkt így hirdetett típusa