14419
  • sb1
    Nekem 2 évig ilyen moncsim volt, nagyon meg voltam vele elégedve, csak az a fránya típushibája ne lett volna, hogy mikor bekapcsoltam, pár percig szép zőld csíkok voltak láthatóak a képernyőn...
    Ettől eltekintve minden frankó volt...
  • Tom Polsky
    Sziasztok, 17"-os TFT monitorokról érdeklődnék nálatok, hogy szerintetek melyik márkából érdemes választani. Fontos lenne és bízok a tapasztalataitokban. :)
    Pl a Samsung 740N-ről mi a véleményetek?

SAMSUNG 740N
  • soo277
    valakine véleménye: SAMSUNG SYNCHMASTER 795 DF ről
  • audi001
    ilyen
    #4009-be már irtam róla vmit.
  • Mike
    az nem normális

monitorod tipusa? linket is
  • audi001
    vki tud segíteni?
  • mcdrusza
    hali!
    nekem az lenne a problémám,hogy elég rosszak a színek a Samsung TFT monitoromon.
    színbeállítással próbálkoztam de nemlett sokkal jobb. :(
    pls help
  • kirol
    Ja nekem mondod, én is láttam, nyomkodom százszor, de sose tölt semmit. Csak írja.
    Bár lehet regizni kellene, de nem értek fransziául.
  • Gfreiter
    Bár én sem találom, pedig ötszázszor emlegeti a driver downloadot. Fa****opó franciák...
  • Gfreiter
    Próbáld meg itt

Asszem ez valami francia moncsi lehet.
  • kirol
    Tudna valaki segíteni?
    Ehhez a monitorhoz kellene egy driver havernak: Videoseven V7 L19WA.

De sehol nem találom, még a gyártó honlapján se.
  • Ioles
    Sziasztok!
    Ezt az LG L1900J-BF monitort néztem ki. Van vkinek ilyen?-mert már nagyon elegem van a mostaniból. Legolcsóbban 77E FT-ért láttam, és sztem elég jók az adatai. Vélemény?
  • Mike at home
    :)
  • Gfreiter
    Hogyne. Azért, hogy meggyőződjek arról, hogy most már tényleg muszáj egy TFT-t vennem, és hogy ezek után vajon Belinea kizárt legyen e.
  • audi001
    LG 19" L1953TR
    felbontás: 1280x1024
    válaszidő: 2ms
    kontraszt: 2000:1
    fényerő: 300cd
    láthatósági szögek: 160˚/160˚

A videókártyám Radeon 9600 128mb.

• Mike
    megkérdezhetem miért a tft monitor topikban kérdezel a crt monitoroddal kapcsolatban?
  • Mike
    monitorodról kicsit bővebben irhatnál
  • Gfreiter
    Najó, úgy tűnik egy driver refresh megoldotta a problémát. Érdekes, hogy az ezelőtti és az azelőtti driver refresh szart sem ért.
  • Gfreiter
    Ugye nem a vidikari? Radeon X800 GTO 256mb
  • Gfreiter
    Most kipróbáltam, nekem okés. Viszont nekem ott a gond, hogy a frissítést hiába állítom 100 Hz-re (moncsim támogatja + legfrissebb driver van fent), mégis úgy vibrál, hogy olyan 50-60 Hz-re saccolnám a valóst... Ja, és minden bekapcsolásnál teljesen el van deformálva a képernyő, és eltart egy ideig, míg magától beáll. Kb ilyen amikor bekapcsolom: )( aztán egy idő után kiegyenesedik, de a vibrálás marad. Rohadtul bántja már a szemem. Ez monitor hiba? Belinea CRT 10 30 51-es modelem van.
  • audi001
    valaki?
  • Mike at home
    elméletileg igen
  • grizzly21
    Az hogy van hogy jo driverem van fenn a Samsung 940BF emhez, és 70 hz-et enged a monitor beállítása. mégis ha átállítom 85-re akkor is jó:o
  • sb1
    Nézd meg itt, de nagyon sok helyen be lehet még szerezni...
  • Gfreiter
    Hol lehet kapni? Copy+Google+paste :)
  • berlinboy6329
    Akkor jó.Már csak 2 kérdéesm lenne:

Sokat számit,ha 1 monitor 700:1-hez kontrasztarányos,vagy 1500:1-hez?

És h honnan lehet ezt a 225BW-s Samsungot beszerezni?Jah és mennyi?100K alatt lenne jó.
  • sb1
    Nem húzza szét a képet, hanem marad 2 fekete csík a szélén, Mostanában a 24 részeit nézegetem a monitoron, ami 640*368-as felbontásban van, telljes képernyőn, és telljesen élvezhető...
  • berlinboy6329
    Hát nem pont 16/9-esben,de 22"-es kell,szóval vmi nagy.22-esből csak 16/9 es van,a 24-es meg rohadt drága.Plussz lenne problémám is a natív felbontással:Mivel nem minden videó 1280X960-as felbontásban születik,ezért mi van akkor,ha 1 640X480-as videót akarok felnagyítani.Széthúzódik a kép,vagy marad 2 fekete csík a szélén?És nagyon pixeles?
  • sb1
    Ami nekem van, azt én bátran tudom ajánlani, persze csak akkor, ha 16/9-ben gondolkodsz...
    Tűéles képe van,a frissítéssel nincsen gond, nagyon jó, átlátható menüje van. Bár azért egy erősebb gép szükséges alá, mert mint minden tft monitornak, ennek is natív felbontásban a legjobb a képe (1680*1050)
  • berlinboy6329
    Ahh,picsbe,nem értek én a monitorokhoz.Egy jó 22"-os kéne.Hiába olvasok teszteket,nem leszek okosabb.IIyamát akartam,de elovlvastam a 19" tesztet a PH!-n és a fehér-fekete átmenetben sárga is volt meg mit tudomén.Az Asus 1 angol tesztben 5 csiilagot kapott,de color rendering-je meg 1 volt.Pfff....mondom.És a legtöbb monitorban nagyon uralkodószín volt a kék.nem tom,h válasszak.Azt meg nem tehetem,hogy kipróbálom az összes 22"-es monitort,filmmel,játékkal color renderinggel.Szal nem tom mi legyen.IIyama 22"-esre gondoltam,de majd csak nyár fele lesz gép,az ATi R600-asával 1ütt.Addig nem akarok gépet venni míg nem tudom melyik kártya a jobb,így monitor sem lesz addig.Mik a tapasztalatok róla?
  • audi001
    hali
    Az míért van h a monitorom 1280x1024 felbontásra van állítva, és a össze vannak "lapulva" a dolgok?
    vagy ez eleve ilyen?
  • Gfreiter
    Ez mindehol 160e körül van most. Úgy tűnik jó, hogy nem vártál vele :) Amúgy gőzöm sincs mi az a betekintási szög
  • Mike
    rém egyszerü egyébként
    178-180(90) fokos betekintési szög, viszonylag magas kontraszt (nem dinamikus), és "lassúság" GtG 6-8(16)ms, ezek mind PVA/MVA-k vagy S-IPS-ek
  • Mike
    nemtom, én a monitort tavaly tavasszal 136k-ért vettem (drágán, mert várhattam volna és akkor csak 108k lett volna) és nem tudonm lehet-e még a Saturnban kapni 92k-ért, de pár hónapja még biztosan volt
    Philips 200W6CS made in Hungary!
    amit akkor néztem még az vmelyik Samsung volt 98-ért, az sem TN volt
  • Gfreiter
    Árban mennyinél kezdődik egy normálisabb PVA/MVA? Mert ezt a "jelentéktelen" adatot a termékek 99%ánál a kereskedők 99%-a meg sem említi. Így elég nehéz keresgélni.
    Én 20"< és wide moncsira hajtok jelen pillanat.
  • [NST]Cifu
    Aki azt mondja, hogy nem lát különbséget egy (modern) TN és egy (modern) PVA/MVA paneles TFT között, az csak nem veszi észre. :)

Tény, hogy igazán csak akkor szembeszökő a különbség, ha egymás mellett látja az ember őket. De ott van, látható. Az más kérdés, hogy kinek milyen az egyedi izlése, és mit tart fontosnak. Egy PVA/MVA paneles képe mindig szebb színeket fog visszaadni, mint a TN paneles, és a technológia miatt a háttérvilágítás átszűrődése is kisebb (erre találták ki a dinamikus kontrasztot, mint félmegoldást, ez annyit tesz, hogy ha sötét képet kell megjeleníteni, akkor a háttérvilágítás fényerejét csökkentik - és máris elő lehet állni 1600:1, sőt 2000:1-es kontrasztarányokkal TN paneles TFT-ken is, csak éppen azt nem teszik hozzá hogy ezt a világos (teljes fényerejű háttérvilágítás) és sötét (csökkentett fényerejű háttérvilágítás) képek között mért kontrasztarány. Az megint más tészta, amikor egy gyengébb PVA/MVA paneles TFT-t hasonlít valaki össze egy felsőbb kategóriás TN panelessel, maga a technológia egy dolog, hogy milyen szinten űzik, az meg egy másik.
  • Mike
    hassg
  • steweee
    olyan problémám van a hassg moncsimmal amit nemrég vettem, hogy elindítás után olyasmi csíkozódás látható a fekete indulóképernyőn mint a c64-nél volt vmelyik (nem abc turbo de hasonló)tömörítőindítónál. keresztirányú, hosszanti csíkozódás. nagyon zavaró, és nem múlik el addig amíg be nem jön a windóz bejelentkező képernyő. hogy utána megszűnik e, vagy csak a szinek miatt nem látom már nehéz megmondani. de mintha a magasabb hertz beállítás megoldaná (alap 60->75)mindenesetre zavar a tudat hogy ilyesmit csinál, olyan mintha interferálna vmivel, pedig ugye ez lehetetlen, csak a készülékben lehet a hiba.

más is tapasztalt hasonlót?

amúgy rátettem egy szűrőt a sima vga kimenethez volt, és egészen megoldotta a problémát, mostmár alig látszik vmi a csíkokból. viszont vettem egy dvi kábelt is, még mielőtt rátettem volna a szűrőt hogy hátha azzal megjavul, azzal nincs az indításkor interferencia szerű képzavarás, viszont vindóz alatt totál szemetes a kép. valószínűleg rossz a csatialjzat, de lehet a moncsinak van baja
  • Gfreiter
    Fú, köszönöm, minden vélemény sokat számít. Fontos, hogy jól körüljárjam a dolgot, mert jópár évig nme lesz másik monitorom. Rendszerint rosszul döntök, ezért is jajongok itt annyit :) De nagyon köszönöm, sokat segítettetek. CSak azt sajnálom, hogy az az Acer tükröződik, azt egyből megvettem volna. Nagyon megtetszett.
  • Mike
    ezt mondom én is
    el kell menni megnézni
    a technikai paraméterek között nincs számottevő különbség