| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
Drizzthsz #3777 Van 3 féle beállítás: egyik az, hogy kinyújtja teljes képernyőre, másik, hogy középen csak annyi pixelen jeleníti meg a képet, amekkora helyet a kép valójában elfoglal, a harmadik pedig az, hogy a két szélen hagy egy kis fekete csíkot. Ez mondjuk kevés monitoron állítható be, de videókártyák drivere az első két módot támogatni szokta.
Én a monitort 1680*1024-ben használom, amikor a desktopon vagyok, vagy filmet nézek, vagy netezek, játékokban meg 1024*768-ban még szerintem nem olyan vészes a torzítás, de azért tény, hogy erősebb, mint egy crt-n. Kisebb felbontásokban viszont már engem is zavar. Mondjuk az Fm2007-nél sok a szöveg, meg ilyesmi, de ott pl.: nem zavar, hogy csak az 1024-et tudja, s azt húzza szét. Madmanonak azt javaslom, hogy valahol nézze meg valakinél, hogy mi a helyzet. Mondjuk ez a monitor mva-s, meg wide, de szerintem tn+filmes sima tft-t is szívesebbeen használnék, mint crt-t, mert jobban bírja a szemem, bár azok látószöge néha igencsak hagy kivánnivalót maga után.
Utánhúzást eddig csak focis játékban láttam, Quake3 pl.: mindenféle elmosódás nélkül megy jól(8 ms p-mva panellel). Mondjuk most gondolkodom rajta, hogy egy X1950pro-t azért veszek szerintem, hogy egyrészt 1280-ban mehessenek a dolgok(azért szebb úgy, meg kell vallani, de nem szörnyű az 1024 sem...), másrészt legyen gyors HDR, mert az nagyon tetszik. :)
Szóval Madmano, az a lényeg, hogy alacsonyabb felbontásokon az élek kicsit recésebbek, mintha crt-n váltanál alacsonyabb felbontásra, ki kell valahol próbálni.