• [NST]Cifu
    - Nem beszéltem képélességről.

Valóban. Azt írtad, hogy 60Hz-en a legjobb a képe. Ha nem a képéllesség a probléma, akkor mi?

- Az FPS-nek vajmi kevés köze van a frissítési frekihez ugyebár. A kép akkor is 75-ször frissül 75hz-s üzemmódban, ha a tök üres képernyőt bámulod.

Javíts ki, ha tévednék, de a TFT-k esetén csak akkor változik a tranzisztorok állapota (TFT = Thin Film Transistor), ha arra utasítást kapnak. Ha nem változik a megjelenítendő kép, akkor a tranzisztor állapota sem változik. Magyarul ahhoz, hogy a tranzisztor állapota megváltozzon, változnia kell az adott pixel színének. Ha tök üres képernyőt bámulsz egy TFT-nél, akkor tök mindegy, hogy 60 vagy 75Hz-en nem csinál semmit az a fránya kijelző...

- Továbbra is mindenki abban hisz és azt csinál amit akar, ez egy szabad ország (papíron). :D Én maradok a 60hz-nél, de ez ugye az én döntésem, együtt tudok élni vele...

Tiszteletben tartom ezen jogodat, csak szeretném megérteni a miértet. Megeshet, hogy neked van igazad, és én tévedek, márpedig ha tévedek, akkor arra szeretnék fényt deríteni, hogy másoknak ne mondjak ostobaságokat a témával kapcsolatban. :)