| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
Hát igen, persze ez a "néhány" pixel ha utánaszámolsz, kb egy VGA felbontású képernyőnek felel meg! Azért meg 30 ezrest (mai áron az kb 75-nek számít) adtam volna ki 15 éve!;)))
Amúgy miért nem ablakban netezel?????
Szerintem ezek a bazi monitorok pont ezért jók, amellet hogy a weboldalakat is maxban látod, még a borzoló mellé kirakhatsz azt amit akarsz és nem kell tálcáról, vagy billenytyűkombival váltogatni.
Persze nem alkarok belegyalogolni a magánéletedbe.;)))
Szerintem a viszonylag gyengébb LCD kontrasztot teljes mértékben kompenzelja a klasszisokkal jobb képélesség. Vegyünk pl egy csillagos égboltot pixelnyi csillagokkal, vagy a szöveg olvasás tipikus esetét, a CRT-nél soha nem csak 1 pixelt fogsz látni, ott ahol pedig csak 1 van, a kis részletek össszemosódnak, fényerőben (kontrasztban) is! Szal ha már mutatni kell valamit, akkor szerintem az LCD jobb.
Persze a fekete képernyőnek is meg van a maga varázsa, az avantgard/minimalista művészet pl ódákat tud róla zengeni;) Bár valljuk meg nem sok információ értéke van, bár ugye egyesek szerint a semmiben, benne van a minden. De az LCD monitor a Slágerrádió reggeli műsorának vezetői által is sokat idézett, a juniszeksz együtes népszerű dalának credoját hírdeti: "Lépd át velem a nincset!".;)