• RJoco
    #14373
    Ilyet vettem nemrég.
    Direkt OLED monitort kerestem, de nem 3000-ért.
    Nagyon szép képe van.
    4 óránként a következő kikapcsolásnál mindig karbantart. De menet közben eddig sosem nyavajgott., hiába telt le a 4 óra már párszor. A karbantartásnál az oldalsó fények égve maradnak, így jól látható, amíg csinálja. Emellett ki is írja, hogy most fogja csinálni, ne kapcsold ki a készüléket. Ha végzett, akkor lekapcsolja világítást. A képernyő természetesen sötét ilyenkor, így az nem mond semmit. TV esetén semmi nem jelzi, hogy épp megy a karbantartás.
    Winben beállítottam egy 1 perces képernyő kímélőt fekete képpel. Ilyenkor konkrétan le van kapcsolva a kijelzés. A monitor csak akkor kapcsol készenlétbe, ha nem megy a gép.
    Sajnos és némileg érthető okok miatt, de a talp fix. Se magasságállítás, se döntési lehetőség. Semerre. És alapból kicsit hátrafele dől. Ez némileg zavaró, mert így a tetején a kisebb dolgok már erőltetik a szemem. Messze látási gondjaim vannak. Illetve az sem mindegy, hogy ülök az asztalnál, mert, ha épp egy kicsit féloldalasan, akkor minden ablakot a hozzám közelebb eső részre húzok. Teljes képernyőn kevés programot használok. Az OSD szépen felosztja 4 felé a képernyőt, így egyszerű pakolgatni az ablakokat. Hátránya, hogy néha bekever egy-két játéknak, ha az OSD a tálcán marad és nem kerül az óra mellé. Márpedig mindig úgy indul, hogy a tálcán van.
    Játékokat eddig csak teljes képernyőn használtam. Gyönyörűek.
    Korábbi véleményeknél olvasni lehet, hogy nem jelzi, ha valamelyik bemenetre készüléket kötünk. Én frissítettem egyet és felismeri, de előtte nem néztem ezt a funkciót. A frissítés sajnos másfél órát vett igénybe és sem a monitort, sem a gépet nem szabad kikapcsolni közben. Ez elég gáz szerintem. És nem is világos, hogy most van még újabb frissítés (akkor miért nem az került rá kapásból?) vagy csak aktív maradt a gomb és, ha rányomok, nem történik semmi. Még nem volt kedvem még egyszer másfél órát várni. A kijelző használható, vagyis lehet gépezni, de egyes funkciók nem elérhetőek. Még hangerőt sem lehet állítani ilyenkor.
    A távirányító böszme nagy és egy kézzel nem lehet rendesen használni. Az alján lévő gumik jól fogják az asztalhoz, így, ha nem akarjuk kézbe venni, mégis lehet egy kézzel használni. Viszont annyira meg nem döntött, hogy jól lehessen látni rajta a gombokat. A nagy tekerő sajnos nem rotation switch. Kicsit megy jobbra, kicsit megy balra, de körbe nem forog és a következő léptetéshez vissza kell engedni középre. A gyors műveletek játék közben kizárva. A tekerő lenyomása a belépés, aktiválás és nagyon könnyen megy. Tekerés közben simán le lehet nyomni és máris rossz helyen van az ember. (Egy kézzel. Két kézzel nincs gondom.)
    Az oldalsó fénynél nincs RGB lehetőség, csak előre beállított színek közül válogathatunk. Fényerőállítás sincs rá. Lehet, hogy ezt egy következő frissítés orvosolná, de még csak frissítési log-ot sem találtam eddig sehol. A készüléket az LG oldalán regisztrálni sem sikerült, mert nincs a választható készülékek között. Mivel mozgatni nehéz, így még nem néztem meg a hátulján a címkét.
    A hangja nagyon szép, basszus is van, az asztalt is meg tudja remegtetni. A két hangfalamat nyugdíjazom is. Helyspórolás.
    Fogyasztást nem néztem, de gyanítom, hogy nem lehet több, mint egy 83"-os OLED TV-nél. Az meg 200 körül eszik, de nagyon tartalomfüggő. Ha ki van kapcsolva a kijelző, akkor csak 50W. Zene mellett sem több. Arra sokat van használva a TV, amire szintén számítógép van kötve. Ritkábban csinál karbantartást, mint a monitor. Kb. május óta van meg, beégést még nem tapasztaltam és azért elég sokat megy gépről. Szóval emiatt a monitornál kicsit kevésbé aggódom a beégés miatt. A TV-re van 5 év kiterjesztett garim, a monitornál sajnos nem gondoltam át eléggé és az LG-től vettem, így csak a gyári jótállás. MM-ben amúgy sem volt elérhető.
    Egy 60x120-as asztalon van egész hátul. Mivel soha nem díjaztam, ha a billentyűzet porosodik, így mindig is volt a lap alatt egy kihúzható deszka, amiről használom a gépet. Ez elég jól megnöveli a távot. És sokat nem is kell barkácsolni hozzá. Minden beszerezhető a barkácsáruházban.
    Emellett túl messze sem ülhetek, mert akkor a winben kell nagyítanom, úgy meg elvesztem a nagy képernyő előnyeit. Így is 150%-on van, még épp elmegy. A kihúzható bill tartóval viszont könnyen tudok közelebb vagy távolabb ülni.
    3 darab 27"-os monitort cseréltem erre. Azok sem voltak rosszak, de ez jobb.
    Összességében meg vagyok vele elégedve, nem bántam meg, hogy megvettem.

    Majd elfelejtem, van neki szélesvásznú funkciója is. Vagyis lekapcsolja a tetejét és alját és csak középen marad meg egy csík. A felbontást ennek alapján állítja be és a win is ehhez igazodik.
    Szimulátor játékoknál a nagyobb látómező egy elég jó extrád ad, ezért is volt korábban 3 monitorom, de itt még nem próbáltam ki játék alatt. Tetszik a nagy 4K kép :)