| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
Már bocsi, de LoL. Most én nézzek utána az egyéni pixelgaranciáknak? :)
Azt hajtogatom folyamatosan, hogy amikor vásárolni mész, akkor a kereskedőtől kérdezd meg, hogy melyik monitorra milyen pixelgaranciát vállal. Ez persze inkább a számítástechnikai cégeknél megvalósítható, ott is a felkészültebb eladókkal rendelkező cégeknél. Ha előre le van tisztázva az eset, akkor később nem érhetnek meglepetések.
De tessék, a teljesség igénye nélkül az, amit ismerek:
Samsung: 3 napon belül teljes körű pixelgarancia a teljes pixelhibákra, utána Class II. szabvány (3 fehér vagy 3 fekete teljes pixelhiba, 5 subpixelhiba), a hivatalos oldalán erre vonatkozó írást nem találni, ezért mindenképpen célszerű rákérdezni az eladótól.
LG: Teljes körű pixelgarancia, illetve 5 subpixelhiba. LG Hungary pixelgarancia FAQ
Viewsonic: 3 év pixelgarancia van a teljes pixelhibákra. Viewsonic pixelgarancia
ACER: Egyes helyeken láttam külön ACER pixelgaranciát, aminél némi plusz pénzért egy hónapig teljes pixelgaranciát vállalnak, utána Class II van érvényben.
A többi gyártóról nem találtam adatot, ott már magadnak kell utánajárni. :)