14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
#1460 az a képfeltöltés.hu volt és St irtotta ki :) -
#1459 Mintha anno a "mi kellene az SG-nek" topicban írtak volna ilyesmit, de lehet, hogy csak haluztam. Nálam viszont semmivel sem jelenik meg (IE, Mozilla, Firefox). -
#1458 Előbb-utóbb az ember feketelistára kerül :))))) -
#1457 kár volt elterjesztenem :-)
de honnan az infó? -
#1456 Akkor lehet, hogy csak az én domain-emet tiltották le. :))) -
#1455 Miután sokan rosszul használták, az Imageshack letiltotta az SG domainjét. Legalábbis ha jól tudom. -
Landor #1454 biztos kibaszásból -
#1453 én látom -
#1452 tudom
csak azt nem hogy miért -
#1451 Az Imageshack-ról nem lehet képet hotlinkelni az SG-re (tiltólistán van). -
#1450 Egyetértek, főleg hogy úgy is itt lesz mellette még egy Viewsonic G790 monitor, legfeljebb kis felbontású filmeket azon nézem majd. :) -
Landor #1449 -
#1448 szép egy béka breki33 -
#1447 -
Landor #1446 Köszönöm a válaszod!
Nem könnyítetted meg a dolgom. -
#1445 #1435
Pixelhibából is négyféle fordulhat elő:
Első típusú: A maximum fényerő parancsra adott átlagos pixel válaszreakciónak nagyobb mint 75%-ával való reagálása a minimum fényerő parancsra (mindig fényesen világít).
Második típusú: A minimum fényerő parancsra adott átlagos pixel válaszreakciónak kevesebb mint 25%-ával való reagálása a maximum fényerő parancsra (mindig sötét marad).
Harmadik típusú: Egyéb nem első vagy második típusú hiba, például egy beragadt subpixel. Az aktív mátrix LCD kijelzőknél minden egyes pixel pozíción 3 folyadékkristály cella helyezkedik el. Ezeknek a vörös, zöld és kék subpixeleknek (al-pixel) az együttes működése teszi lehetővé a teljes színskála megjelenítését. Minden egyes cellát egy egyedi tranzisztor vezérel, mely közvetlenül a cella felett található. A tranzisztor meghibásodásakor az adott képpont mindig vörösen, zölden vagy kéken világít. (A tapasztalatok szerint ez a leggyakrabban előforduló hiba.)
Csoporthiba: Kettő vagy több hibás pixel egy 5x5 képpontos területen.
-
LaciMaci #1444 A Pixelhiba és a Subkipelhiba közt mi a különbség? -
#1443 tapasztalat?
vagy fórumok -
#1442 hát nekem inkább meggyőző mint a Samu :) -
#1441 "ViewSonic VP930:
- Nagyon kellemes szép kép, az apró betűk, ikonok is kristálytiszták.
- Analóg (D-sub) jellel is! DVI-vel nem jók a színtónusok átmenetei, erősebben sávosodik mint analógon. (Ez a GeForce videó kártya hibája, Ati kártyával jobb, de nem jobb mint az analóg bemenetről) Vagyis jóminőségű az analóg bemenete.
- A fényképek 100%-on nagyon szépek, plasztikusak
- Természetfilm a valós felbontásban gyönyörű, kristálytiszta (de kicsi a kép). A csigaház és a növények levelei olyanok, mintha frissen polírozták volna. Minden épp most készült el és ragyog, csillog-villog. Teljes képernyőre téve elromlik a kép, az összes zaj és hiba teljesen láthatóvá válik.
- A 4 ágú tappancsos talp kicsit nagy, ha kicsi az asztalod, ne ezt vedd (csak közel 2,5x nagyobb dobozban szállítható mint a Samu). A mechanika pontos, precíz, finoman liftezik le-fel az oszlopán, 90fokos (álló kép) elforgatásra az Auto pivot fordítja az asztalt automatikusan, fagyás nélkül.
- Beépített tápja van, nem lógnak hátul dobozok és kanócok. Elég jó az FTT-je. (Feleség Tűrési Tényező)
- Akár három gép is egyszerre ráköthető, 2 db D-sub és 1 db DVI bemenet átkapcsolhatóan. A bekapcs. gombjával intelligensen a számítógépet is tudja indítani.
- Jók a kezelőszervei az előlapon.
(- A Samu a talpa miatt dizájnosabb, de ezt is meg lehet szokni.)
- Szerintem játékhoz elég gyors, de pixelesebbnek tűnik a képe mint a Samsunggé.
(A VP930-nak határozottabbak, kontrasztosabbak, csillogóbbak a pixelei (a betűk pl. nagyon kontúrosak rajta, irodai munkára szerintem kiváló), a 970P szétmossa egy kicsit a pixelek kontúrjait, mattabbak, homályosabbak. Ez filmeknél CRT-sebb, jobb képet ad, de betűknél zavarja a szemem.) Ugyanakkor a világos háttér ''csillámlik'' és ez bántja egy kicsit a szemem, sokat hunyorgok tőle valamiért.
A VP930-nál olyan pl. a növények levele, mintha levélfénnyel lenne kezelve. Látványos. De csak a valós felbontásban. Afölött pixelesedik a kép. A 970P-nél nincs levélfény, de pixelesedés sem.
Hiba: - a színtónusok átmeneteinél sávosodik, de nem ditherel, hanem bizonyos közeli árnyalatokat egyformának jelenít meg a sötét tónusok felé.
- a fekete háttér inkább lilás, és mind a négy saroknál beszűrődik a háttérvilágítás fénye(egyébként használat közben ez nem zavaró, csak tesztnél feltűnő.
Én sokkal szivesebben ülnék a Viewsonic előtt napokat, de filmeket ne ezen nézzetek."
-
#1440 "A 970P a gyártó szerint a-si TFT/TN paneles, nem PVA. Viszont érdekes hogy 178 fokban nézhető, a hagyományos TN olyan 140-160 szokott lenni"
ditherelésről ugye volt már szó
"Samsung 970P:
- Filmet nézni kiváló, nem csak a valós felbontásban szép a kép, de fullscrenre téve is ugyan olyan jó marad. (A VP930-nál full screenen nagyot romlott a minőség, mert kihozott minden hibát.)
- A játékok képe is nagyon szép rajta.Szerintem elég gyors is, nincs vele gond.
- Ditherel! Ez 100%, vita nélkül. Látom. Teljesen egyértelműen látható a ddékány által taglalt mintázat a sötét tónusoknál, de csak a színátmenetes teszteken.
- Irodai felhasználásnál engem zavar benne valami, nem találom azt a síkot, ahová a szemem fókuszát igazítani kellene. Lehet hogy megszokom, de még furcsa nézni.
- A műszaki kivitel kicsit gáz: 20cm kanóc végén kisdoboz, bele monitor kábel+tápkábel, utána 1,5m veték végén mégegy kisdoboz(táp), + 1,5m vezék vége dugaljba, monitor mögött kábel és dobozka gubanc.
- A szoftver fagy a NOD-dal, (szerencsére orvosolható), a MagicTune-al fagy a MagicPivot, de csak ha egyszerre használom.
- A talp mechanika olyan határozatlan, nyegle. Nincs a 90fokos forgatás gyárilag ütköztetve, így a függőleges helyzetet és a vízszintes helyzetet (0 fok és 90 fok szemre kell beállítani.
- Csak egy kombinált DVI - D-sub bemenete van a dobozkán, egyszerre több gép nem csatlakoztatható
- A fiam így is teljesen oda van érte.
- Analóg jellel (D-sub) a betűket nem tudtam teljesen élesre állítani, főleg szürkés háttér előtt ''zsezsegtek''
- DVI-in ez jó lett
" -
Landor #1439 Nah úgy nézki inkább vmi akkor inkább valami gyorsabb MVA panelest választok.
Samsung 970P: Kontrasztarány 1000:1, 6ms... G to G van feltüntetve az oldalon, ez akkor a tényleges sebbesség? A 17" verziója annyiban különbözik, hogy 1500:1 és szintén 6ms, ami elég durva.. :) Árban még nemtudom hogy hogy jövök ki, durván 30ezer a difi.
A szintén MVA paneles ViewSonic VP930 meg még 8ms.. akkor már inkább a Samo, nem? De akkor már talán az Eizo L568, a fekete színe miatt, ez is 1000:1 és 8ms. Erről a típusról van valakinek valami tapasztalata? Esetleg tipp vmi más, hasonlóan gyors 8ms>= MVAs panelosról van valakinek tudomása alternatívaként? -
#1438 ilyesmit lehetne a fejlécbe rakni és folyamatosan bővíteni -
#1437 Már bocsi, de LoL. Most én nézzek utána az egyéni pixelgaranciáknak? :)
Azt hajtogatom folyamatosan, hogy amikor vásárolni mész, akkor a kereskedőtől kérdezd meg, hogy melyik monitorra milyen pixelgaranciát vállal. Ez persze inkább a számítástechnikai cégeknél megvalósítható, ott is a felkészültebb eladókkal rendelkező cégeknél. Ha előre le van tisztázva az eset, akkor később nem érhetnek meglepetések.
De tessék, a teljesség igénye nélkül az, amit ismerek:
Samsung: 3 napon belül teljes körű pixelgarancia a teljes pixelhibákra, utána Class II. szabvány (3 fehér vagy 3 fekete teljes pixelhiba, 5 subpixelhiba), a hivatalos oldalán erre vonatkozó írást nem találni, ezért mindenképpen célszerű rákérdezni az eladótól.
LG: Teljes körű pixelgarancia, illetve 5 subpixelhiba. LG Hungary pixelgarancia FAQ
Viewsonic: 3 év pixelgarancia van a teljes pixelhibákra. Viewsonic pixelgarancia
ACER: Egyes helyeken láttam külön ACER pixelgaranciát, aminél némi plusz pénzért egy hónapig teljes pixelgaranciát vállalnak, utána Class II van érvényben.
A többi gyártóról nem találtam adatot, ott már magadnak kell utánajárni. :) -
LaciMaci #1436 Sikerült úgy összezavarnod, hogy már nemtom mi van!Legközelebb holnap 13:00 körül leszek!Légyszi írjál le minden információt mindegyik típusú monitorról!
Köszi -
#1435 Sajnos nem így van. Éppen ezért mindig rá kell kérdezni a kereskedőtől, hogy pontosan mire is válal garanciát az adott monitorral kapcsolatn. Még gyártóknál is vannak eltérések a különféle kategóriák között (pl. a Fujitsu-Siemens csak a felső kategóriás TFT-re válal teljes pixelgaranciát).
Amúgy az ISO szabvány sem teljes, ugyanis tudni kell, hogy kétféle teljes pixelhiba van: a teljesen fekete, vagy a teljesen fehér pixel. Ezen túl van ugye a subpixelhiba, amikor a három alapszinból (kék, piros, zöld) egy vagy kettő halt be (akár folyamatosan átengedi a fény azon frekvenciáját, vakár folyamatosan blokkolja). Az ISO szabvány szerint Class II.-nél három azonos színű teljes pixelhibánál köteles cserélni a gyártó a TFT-t. Tehát vagy három teljesen fekete, vagy három teljesen fehér pixelhibánál. Ha neked két fehéren világító és két "halott" fekete pixeled van, az még nem csereköteles az ISO szerint!
A lényeg pont az, hogy a gyártók sokszor eltérnek az ISO szabványtól. Van, amikor attól is függővé teszik a cserét, hogy a pixelhiba hol jelentkezik, a képernyő közepén vagy a szélén. -
LaciMaci #1434 Tehát: Én úgy tudtam, hogy minden monitor úgy van, hogy 3 napon belül visszaveszik és ha kell adnak cserét!Utána CLASS I vagy CLASS II. van érvényben a CLASS I-nél akár 1 pixelhibánál is cserélnek a CLASS II-nél min.: 3 nak kell lennie!
Így van ugye? -
Landor #1433 Hát nem volt megnyugtató a válaszotok.. Az a baj hogy nem tudom játékban tesztelni hogy mennyi is az a 4ms reakciókülönbség.. -
LaciMaci #1432 A Philips nél is az van, hogy 3 nap után Class II.van érvényben!3 napon belül elvileg cserélnije kell!Utána 3 évig akkor, ha min.: 3 pixelhiba van rajta, de szerintem minden CLASS II.-es terméknél így van!
NEM? -
#1431 Amennyire lehet adni a fórumos információkra, az LG, a Samsung, valamint a Viewsonic a TFT-ire teljes pixelgaranciát vállal, tehát egy teljes pixelhiba esetén is cserél (Samsung-nál három napon belül, utána class II. van érvényben, Viewsonic esetén három éven át, LG esetén nem tudom pontosan mennyi időn belül érvényes). A Viewsonic esetén ráadásul (a VA, vagyis az "olcsó" kategóriát leszámítva) helyszini garancia van érvényben. Emiatt írtam lent, hogy vásárlás elött először célszerű utánanézni/kérdezni a pixelgarancia kérdésének.
Amúgy az egészben az az érdekes, hogy amúgy az LG és Philips kijelzőgyártó részlege valójában egy cég. Valószinüleg arról van szó, hogy amíg a Philips hivatalos hazai kereskedése nem foglalkozik a vásárlóival, az LG forgalmazója igen. Kicsit mondjuk jellemzi a helyzetett, hogy pont az elvileg "neves" cégek, mint a Philips vagy a Sony nem foglalkozik az ügyfeleivel... -
LaciMaci #1430 Ok én ezt értem!
De én arra akarok kilyukadni, hogy nem feltétlenül jobb a Samsung ugye?
És ennyierővel annál is megtörténhetet volna, nem? -
#1429 Mint említettem, ha tényleg ennyi FPS-t akarsz, akkor olyan mindegy milyen monitort használsz, csak kapcsold ki a Vsync-et. :) -
Block #1428 hát igen 150-200 FPS kell enyi kész pont nem érem be kevesebbel.....
ti kötekedtetek helyből hogy annyit nem is láthatok meg milyen barom vaygok....
mellesleg rühhellem badsectort ha jól emléxem azis mindig beugatott nekem ?:P -
#1427 Ha jól sejtem B@dsector barátunk sokadik altergojához van szerencsénk? :) -
#1426 Véletlenül nem te jöttél azzal a hülyeséggel, hogy 150-200FPS kell neked?!?
De biztos mindenki más a hülye, csak te vagy helikopter... :DDDD -
#1425 he? nem lettél élből kivágva pedig nickduplikálásért simán mehetne, elkezdesz kötekedni (mint mindig) és még te magyarázol? ébredj már fel..... -
Block #1424 jah még érezd is fontosnak magadat
az a baj hogy egy normális modi ha vita van akkor a végén nem azzal intézi el hogy én vagyok a kemény és ha nem fogadsz szót és nem adsz nekem igazat akkor kibannollak... itt az sg-n úgytünik ez a jól bevett szokás.... -
#1423 sajna szükség van ránk mert mindig feltűnik egy-két hozzád hasonló aki nem tud viselkedni. -
Block #1422 nem leszarom...
csak dajnálni tudom a ti fajtátokat aki itt éli ki magát...
-
#1421 megint banoltatni akarod magad?